© Haber20Denizli 2022

YAZ KUR’AN KURSLARI ARASI SPOR TURNUVALARI SONA ERDİ

ÇALLI GENÇLER YAZ KURAN KURSLARI ARASI SPOR TURNUVASINDA TER DÖKTÜ.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yaz kuran kurslarına katılan öğrencilerin spora yönlendirilmesi, kur'an kurslarındaki çocuk ve gençlere sporu sevdirmek, yaz tatillerini spor yaparak değerlendirmelerini sağlamak, bedensel ve ruhsal gelişimlerine destek olmak onları zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla camilerde Kur'an kursu eğitimi gören kız ve erkek öğrenciler arasında Çal Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ile Çal İlçe Müftülüğü iş birliğinde “Önce Camiiye, Sonra Spora” temasıyla bu yıl 2.cisi düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Arası Spor Turnuvaları sona erdi.

 

Futsal, Dart ve Körling branşlarında organize edilen ve çal spor salonunda 4 gün süren spor turnuvalarına ilçe merkezi ve mahallerdeki kur’an kurslarında eğitim gören 07-18 yaş arası kız ve erkek toplam 216 öğrenci katıldı.

 

 

“ÇOCUKLAR ÖNCE CAMİYE SONRA SALONA KOŞTULAR”

 

Turnuva ile ilgili görüşlerini belirtilen Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe;

Bu sene 3 farklı braşnta ikincisini düzenlediğimiz ve artık geleneksel hale gelen turnuvaya kur’an kursları öğrencilerimizin gösterdiği ilgi mutluluk verici. Organizasyon öncesi camii hocalarımızla yaptığımız toplantı çok verimli oldu. Katılımın bu denli yüksek olması turnuvalardaki heyecanı ve çekişmeyi de artırdı. 4 gün süren turnuvanın amacına ulaştığını görmek bizleri de çok memnun etti.

 

ÖZTEPE;TÜM ÇOCUKLARIMIZI KUCAKLAYAN GÜZEL BİR ORGANİZASYON OLDU.

 

İstedik ki çocuklarımızı bilinen spor branşlarının dışında daha önce bilmedikleri, oynamadıkları dart ve körling gibi yeni spor branşları ile tanıştıralım. Tüm çocuklarımızın keyif aldığı, yeni şeyler öğrendiği, hep birlikte eğlendikleri ve yeni arkadaşlıklar kurdukları, fair-play’ın öne plana çıktığı çok güzel bir spor organizasyonu oldu. Önümüzde ki yılda turnuvaları farklı branşlarla devam ettirmeyi umuyoruz. Desteklerinden dolayı İlçe Müftümüz Sn. Abdullah Vurucu’ya, İlçe Müftülüğümüz değerli camii görevlisi hocalarımıza ve çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum dedi.

 

İLÇE MÜFTÜSÜ VURUCU; KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİMİZİ SPORLA DESTEKLİYORUZ.

 

İlçe Müftüsü Abdullah Vurucu; Öncelikle çocuklarımız herhangi bir sakatlık vb durum olmadan turnuvayı bitirdİ. Müftülük olarak kur’an kursu öğrencilerimize dini eğitimlerinin yanı sıra bu tür sportif sosyal ve kültürel etkinlikler ve turnuvalarla da destek veriyoruz. Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Sn.Tayfur Öztepe’ye ve personellerine bu güzel organizasyon için çok teşekkür ediyorum. Yine müftülüğümüz bünyesinde özverili çalışmalarda bulunan 4 gün boyunca mahallerimizden çocuklarımızı spor turnuvalarına getirip götüren kıymetli din görevlisi hocalarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Herşey geleceğimiz göz bebeğimiz sevgili çocuklarımız için. Kısmet olursa seneye daha geniş katılımla ve haftalara yayarak bu spor turnuvalarını gerçekleştirmeyi istiyoruz. Dedi.

 

Futsalda Dereceye Girenler

1.Belevi Camii

2.Bayıralan Camii

3.Hançalar Camii

 

Körling Kızlarda Dereceye Girenler

1. Akkent Guburlar Camii

2. Akkent Yeni Camii

3. Mahmutgazi Camii

 

Körling Erkeklerde Dereceye Girenler

1. Akkent Guburlar Camii

2. Akkent Hatipoğlu Camii

3. Hançalar Camii

 

Dart Kızlarda Dereceye Girenler

1. Berra Naz Çiftçi            -Toki Camii

2. Kübra Poslu                   - Akkent Guburlar Camii

3. Yasemin Kuzdere        - Akkent Guburlar Camii

4. Yağmur Işık                   - Akkent Guburlar Camii

 

Dart Erkekler Dereceye Girenler

1. Orhan Oğuz Koçu        - Mahmutgazi Camii

2. Bayram Barutçu           - Akkent Hatipoğlu Camii

3. Tolga Dedeler              - Akkent Guburlar Camii

4. Ahmet Ejder                 - Hançalar Camii

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER