© Haber20Denizli 2022

Yazın Hazırlanıyor Kışın Tüketiliyor

Çameli’de , her sene olduğu gibi bu sene de kış için kurutmalık sebze telaşı başladı. Kış hazırlığına başlayan vatandaşlar aşırı sıcaklardan faydalanarak kışlık sebze kurutmak için hazırlıklara başladı.

Çameli’de Resturant,Lokantacılar ve ev hanımları çarşıda pazarda aldıkları biberi, yada tarlalardan toplanıp tek tek ipe geçirilip, kurutulmak üzere duvarlara asılıyor. Biberinden sos, salça, pul biber, toz biber, tarhanalık biber olmak üzere çeşit çeşit kışlık ürün elde ediliyor.

Abdülmelik Akkan; Çameli’de lokanta işletmenliği yapıyoruz aile olarak müşterilerimize hijyenik ve organik olarak ürünler sunmak için biberlerimizi kurutuyoruz .Hazırladığımız ürünler eski tabirle ‘zahire’ ürünleridir. Yaz mevsiminde yetişen sebze-meyveyi kışın tüketebilmek için kurutup torbalarda saklayıp kış mevsiminde de tüketiyoruz. Bir de bunun konserve türü vardır. Yani domates ve biber gibi ürünleri toplayıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Eğer her aile kendi zahiresini tutarsa kış mevsimi geldiğinde ekonomik olarak zorlanmazsınız.

İMECE USULÜ ÇALIŞTIK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER