© Haber20Denizli 2022

YENİ YILA MERHABA SİGARAYA ELVEDA

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından “Yeni Yıla Merhaba Sigaraya Elveda” etkinliği düzenlendi.

Pamukkale Kaymakamlığı hizmet binası önünden başlayan kortej yürüyüşüne  Kaymakam Hayrettin BALCIOĞLU, Pamukkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Gamze SEVGİ, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat ERDOĞAN, Pamukkale İlçe Protokolü, Yeşilay Denizli Şube Başkanı Bünyamin YAKAR, Pamukkale Okulları Öğrenci ve Velileri, Güzelpınar Mahalle Sakinleri, Yeşilcephe Taraftarlar Derneği ve vatandaşlar katıldı.

Kortej yürüyüşü renkli etkinliklere sahne olurken yürüyüş süresince öğrenciler sigara içen vatandaşlara yeni yıla sigarasız girebilirsiniz diyerek hediyeler dağıttılar.

Kızım İçin Bıraktım

Kızı için sigarayı bıraktığını belirten Denizli Ticaret Borsası İlkokulu öğrenci velisi Nazlı DİNÇ yaptığı konuşmasında, “kızım bir gün eve geldiğinde anne neden sigara içiyorsun. Arkadaşımın annesi sigara içmiyor. Senin de içmeni istemiyorum dedi. O gün bu sözü beni çok derinden etkiledi. Kızım büyüyünce sigara içerse ona nasıl sigara içme diyebilirim diye düşündüm ve sigarayı o gün bıraktım. Öğretmenimize ve Kaymakamlığımıza bu mücadeleleri hayatıma yeni bir sayfa açmama sağladıkları katkı için teşekkür ediyorum.” Dedi.

Güzelpınar, Sigarasız Mahalle Olacak.

Pamukkale Kaymakamlığı, Pamukkale İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Güzelpınar Mahallesi Muhtarlığı  tarafından başlatılan “sigarasız mahalle projesi”  kapsamında sigarayı bırakan Güzelpınar Mahallesi Sakini Hüseyin İŞLEK; “Yıllarca kendime ve aileme ne büyük eziyet etmişim çoluğumun çocuğumun rızkını boş yere harcamışım. Ama bu sigaradan kurtuldum. Mahalle halkımızda bu konuda seferberlik başlattı. İnşallah Güzelpınar Mahallemizi sigarasız mahalle yapacağız.” dedi.

Türkiye’ye Örnek Olmak İstiyoruz.

Pamukkale Kaymakamlığı, Pamukkale İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Yeşilcephe Taraftarlar Derneği tarafından hayata geçirilen “Sigarasız Taraftar” projesi hakkında bilgi veren Ramazan KARADAŞ, “Yeşilcephe taraftar grubu olarak bu projeyi çok önemsiyoruz. Artık deplasman maçlarına giderken otobüslerimizde sigara içilmiyor. Ekibimizde bu konuda çok istekli. Ocak ayında da doktor tedavisi almak isteyen üyelerimizin randevu süreçleri başlayacak. Kaymakamlığımızın üyelerimizin destekleri ile Türkiye’ye örnek bir taraftar grubu olmak istiyoruz” dedi.

Kaymakam BALCIOĞLU ise yaptığı konuşmada; “Pamukkale İlçesinde okullarımızda velilerimize yönelik olarak 2017 yılından bu yana farkındalık çalışmaları yürütüyoruz. Camilerimizde imamlarımız zaman zaman yaptıkları sunumlarla vatandaşlarımızı bilinçlendiriyor. Sigarasız mahalle ve taraftar projelerimizi Ekim ve Aralık aylarında hayata geçirdik. Bu projelerimiz başarılı bir şekilde devam ediyor. Bir kişiyi bir bağımlılıktan kurtarmanın ne kadar zor olduğunun da bilincindeyiz. Ancak bu çalışmaların hepsini ince eleyip sık dokuyoruz. Adımlarımızı ona göre atıyoruz. Sonuç elde etmeye gayret gösteriyoruz. Güzelpınar Mahallemizde şuan 15 vatandaşımız bu bağımlılıktan kurtuldu. Taraftar grubumuzda çok istekli oradan da güzel sonuçlar geliyor. Yeni yılda hepimizin güzel beklentileri var. Biz diyoruz ki gelin geçmiş yıldaki kötü alışkanlıklarınızdan vazgeçin yeni yıla sigarasız bir başlangıç yapın. Umarım bu çağrımız yanıt bulur. Tüm bu çalışmalarımızda bize destek veren kamu kurum ve kuruluşlarımıza, Büyükşehir Belediyemize, Yeşilay’a özellikle eğitim kadromuz ve velilerimize teşekkür ediyorum. Yeni Yıla Merhaba Sigaraya Elveda diyorum” dedi.

Program, Saadettin Erikoğlu İlkokulu öğrencilerinin şarkıları, Ressam İbrahim Çallı İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri ile son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER