MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

"Afrodit'in kenti" rekor ziyaretçi bekliyor

Ana SayfaKültür Sanat"Afrodit'in kenti" rekor ziyaretçi bekliyor
"Afrodit'in kenti" rekor ziyaretçi bekliyor
16 April, 2018, Monday 12:15 2757
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

AYDIN (AA) - FERDİ UZUN - Anadolu topraklarında en iyi korunan antik kentlerden olan Afrodisyas Antik Kenti, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dahil olması sonrası bu yıl rekor düzeyde ziyaretçi ağırlamayı bekliyor.

Aydın'ın Karacasu ilçesinde bulunan, geçmişi 7 bin yıl öncesine uzansa da en ihtişamlı devrini Roma döneminde yaşamış olan Afrodisyas, antik çağda aşkın ve güzelliğin tanrıçası olarak tanımlanan Afrodit'e adanmış kentler arasında en ünlüsü olarak biliniyor.

Kent yakınlarında bulunan mermer ocakları ve heykeltraş okulu sayesinde Roma döneminin en bilinen heykeltraşlık merkezleri arasına giren Afrodisyas, kazılardan çıkarılan eşsiz heykel ve kabartmaları, halen ayakta olan kent yapılarıyla her yıl çok sayıda tarih meraklısı ve sanatseveri ağırlıyor.

Özellikle Tetrapylon kapısı, Sebasteion tapınağı, stadyum, antik tiyatro, hamam gibi yapılarıyla dikkati çeken kent, zengin heykel buluntularının sergilendiği müzesiyle de diğer antik kentlerden ayrılıyor.

Polonya'da geçen yıl Temmuz ayında gerçekleştirilen UNESCO 41. Dünya Miras Komitesi toplantısında Dünya Miras Listesi'ne dahil edilen ve Türkiye'nin bu listedeki 16. varlığı olan Afrodisyas Antik Kenti, bu yıl ziyaretçilerini erken ağırlamaya başladı.

Aydın Valiliğinin 2018 yılını "Afrodisyas yılı" ilan etmesi ve tanıtım çalışmalarına hız verilmesinin de etkisiyle ören yerini geçen yıl 50 bine yakın turist ziyaret etti.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, özellikle arkeolojik değerleri görmek isteyen turistler için UNESCO Dünya Miras Listesi'nin çok önemli olduğunu, bu listede yer bulan arkeolojik alanların ilk tercihler arasında yer aldığını ifade etti.

- Hedef turist sayısını 3 kat artırmak

Afrodisyas'ın listeye dahil olmasıyla birlikte hem ilçede hem de antik kentte hareketlilik yaşandığını aktaran Büyüknalçacı, yerli ve yabancı turist sayısındaki artışın kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Roma döneminin en ihtişamlı eserlerinin burada yer almasının özellikle yabancı turistleri çok etkilediğini belirten Büyüknalçacı, "Geçen yıl yaklaşık 50 bin turist ören yerimizi ziyaret etti. Bu yıl hedefimiz bunun 3 katı ama üstüne de çıkabiliriz çünkü daha sezon başlamamış olmasına rağmen ziyaretçi sayısında geçen yılın rakamlarına yaklaşmış bulunmaktayız." dedi.

Yabancı turistlerin ilçeye sağlayacağı ekonomik faydaya işaret eden Büyüknalçacı, "İlçemiz sadece ören yeriyle değil aynı zamanda pidesiyle de ünlü. Yabancı turistlerimiz burayı ziyaret ettikten sonra ilçemizi de geziyor. Böylece esnafımız da kazanç elde ediyor." diye konuştu.

- "En az 3 kez daha gelmek istiyorum"

Antik kenti ziyaret eden Japon turistlere rehberlik eden Özden Atasavun, UNESCO ile birlikte bölgeye sıkça yabancı turist getirmeye başladıklarını söyledi.

Tarih turizmine özellikle Japonların ilgi gösterdiğini belirten Atasavun, "Japonya'da UNESCO listesine dahil olan bu kentin adı daha çok duyulmaya başladı. Bundan sonra çok daha fazla turistin geleceğini düşünüyorum çünkü burası Efes ile yarışacak bir tarihi atmosfere sahip. Turistlerimizin hepsi buraya bayıldı." dedi.

Japonyalı turist Onura Mothunori de ülkesinde böyle güzellikleri bulmanın çok zor olduğunu ifade ederek, "O yüzden buraya bayıldım. Tüm yapıların ayakta kalması muazzam bir şey. Özellikle girişten itibaren yol güzergahlarında bulunan lahitler çok etkileyici. Çok güzel bir yer, buranın kıymetini bilin. Dünyada 70'ten fazla yer gezdim ama buraya en az 3 kez daha gelmek istiyorum." diye konuştu.

Birkaç gündür Türkiye'nin farklı yerlerini gezdiklerini anlatan Nakamura Yuko da akıllarında en çok Efes Antik Kenti ile burasının kaldığını söyledi. Nakamura Yuko, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Buradaki tarih bizi çok etkiledi. Özellikle Agora, stadyum ve tiyatro alanı çok güzeldi." ifadesini kullandı.

"Afrodit'inkenti"rekorziyaretçibekliyor
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Uğur Mumcu anma gecesi
Denizli Büyükşehir’in çocuk şenliği coşkuyla başladı
MERKEZEFENDİ’DE KARNE SEVİNCİ ŞENLİKLE KUTLANACAK
BAĞBAŞI GENÇLİK MERKEZİ’NDEKİ İŞ YERLERİ İÇİN İHALE 28 OCAK’TA
PAMUKKALE’NİN GELECEĞİ YÜKSELİYOR
“Büyük Küçük El Ele Sinemadan Yemeğe” projesi başvuruları başladı
Denizli Büyükşehir’in ulaşım desteği büyüyor
Anahtar Parti Denizli il binasına dev Türk bayrağı asıldı
Anahtar Parti Denizli il binasına dev Türk bayrağı asıldı
Isınmak isterken yaralanan işçi 7 gün sonra hayatını kaybetti
Büyükşehir ile yerel ürünler güçlü markalara dönüşüyor
PAMUKKALE BELEDİYESİ SPOR KURSLARINDA YENİ KAYIT SÜRECİ BAŞLADI
UNDP’den Denizli Model Fabrikaya ziyaret
Tavaslı çocuklar yarıyıl şenliğinde eğlenecek
Yarıyıl şenliği ile Beyağaçlı çocuklar eğlenceye doyacak
Mermer fabrikasında egzotik mesai: Farklı ırklardaki tavuklar burada yetişiyor
Denizli Büyükşehir’den çevreye ve bütçeye nefes aldıran projeler
Çavuşoğlu’ndan rekor: 5 yıllık plan 1 yılda gerçekleşti
Beyağaç Belediye Başkanı Pütün, Umre ibadeti için kutsal topraklara gitti
Denizlili genç sporcudan uluslararası arenada gurur veren başarılar
Keklik ve tavşan avı yasaklandı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
KÜLTÜR SANAT

MERKEZEFENDİ’DE KARNE SEVİNCİ ŞENLİKLE KUTLANACAK

Büyükşehir ile yerel ürünler güçlü markalara dönüşüyor

Yarıyıl şenliği ile Beyağaçlı çocuklar eğlenceye doyacak

MERKEZEFENDİ’DE 2. ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle