MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

AGD’NİN YAZ ETKİNLİKLERİNDE ÖĞRENCİLER HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYOR

Ana SayfaDenizli GündemAGD’NİN YAZ ETKİNLİKLERİNDE ÖĞRENCİLER HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYOR
AGD’NİN YAZ ETKİNLİKLERİNDE ÖĞRENCİLER HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYOR

Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek, manevi değerlerini ayakta tutacak gençleri yetiştirmeye devam ediyor. AGD tarafından gelenek haline gelen ‘Yaz Etkinlikleri’ bu yıl da tüm Türkiye genelinde ve Denizli genelinde de kursiyerlerine eğitim vermeye başladı.

11 July, 2019, Thursday 07:20 5374
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Yaz etkinlikleri programına ilişkin açıklamalarda bulundu. AGD Denizli Şubesi Ortaokul Komisyonu Başkanı Mehmet Cemal Dağdaş, “Müslümanlık, güzel ahlak üzere yaşamaktır. Maalesef, ahlakı önemsemeyen, İslam’la bağı bir fanatizmden öteye geçmeyen Müslümanların sayısı hızla artmaktadır, bizim güzel bir ahlak üzere yaşayan nesiller için daha çok gayret etmemiz gerekir” dedi.

HEDEF GÜZEL AHLAKLI VE KUDÜS’E SEVDALI NESİLLER YETİŞTİRMEK

Anne ve babaların çocuklarına bırakacağı en güzel mirasın güzel ahlak olduğunu vurgulayan Dağdaş, her daim ‘önce ahlak ve maneviyat’ düsturuyla ilerlediklerinin altını çizerek, “Ahlak kişinin kendi için istediğini kardeşi için de istemesidir, kişinin kendi için istemediğini kardeşi için de istememesidir. İmam Gazali der ki; ‘Eğri ağacın doğru gölgesi olmaz’. Yani netice itibarıyla bizim çocuklarımız, bizim gölgelerimizdir. Eğer biz düzgün olursak çocuklarımız da düzgün olur, eğer bizde yamukluk, bir eğrilik varsa, o eğrilikten doğru bir gölge beklememiz doğru olmaz” dedi. Dağdaş, yaz etkinliklerinin hedefinin bilinçli bir nesil yetiştirmek olduğunu belirterek, “Müslüman bir ailede ebeveynlerin görevi güzel ahlaklı nesiller yetiştirmektir. Ahlak, kişinin yeryüzünde ne varsa öncelikle hepsini bir emanet olarak görmesidir. Yaz etkinliklerimizde hedefimiz bütün bu emanetlerin hakkını gözetme gayretinde nesiller yetiştirebilmektir” dedi. Ayrıca Yaz etkinliklerimizde ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı Kudüs’ü de unutmadıklarını belirterek, Yaz etkinliklerimizde eğitim gören öğrenci kardeşlerimizi Diyanet işleri Başkanlığının hazırlamış olduğu “Selam Sana Ey Kudüs” Kitabıyla buluşturuyoruz.Tüm gayemiz ve derdimiz Kudüs’e sevdalı bir neslin yetişmesi.

 FAALİYETE DAYALI BİR MÜFREDATIMIZ VAR

Sadece okumaya ve ezbere dayalı bir eğitim sisteminin etkili olmayacağına vurgu yapan Dağdaş, iyinin, güzelin ve adaletin tesis sürecinde öğrenmenin, üretmenin ve dinlenmenin, insan olmanın gereği olduğunun altını çizerek, bu eğitimlerin asli görevlerinin bu değerleri gençlere benimsetmek olduğunu belirtti. Dağdaş, “Küçük kardeşlerimiz hem yüzmeyi öğrenmeli hem ata binmeyi, hem yaşadığı şehrin tarihi dokusunu tanımalı hem de ortak buluşma noktamız camilere aşina olmalı. Yaz etkinlerimizin müfredatını hep buna göre ayarladık” diyerek, gençlere verecekleri eğitimlerin müfredatlarından bahsetti.

KARINCANIN HAKKINI GÖZETEN NESİLLERE İHTİYAÇ VAR

Gençlerin mevcut durumlardan her anlamda büyük ölçüde etkilendiğinin altını çizen Mehmet Cemal Dağdaş, bunun asıl nedeninin ise Müslüman yetişkinlerin dünyevileşmesi, gençlerin de farklı arayışlara girmesi olarak yorumladı. Dağdaş, “Kötü örneklerin olumsuz etkisinin olduğu yadsınamaz ama araştıran, doğru adreslerle tanışan gençlerde bir sıkıntı olmuyor. İslam’ın ne olduğunu anladıklarına bağlılıkları daha da artıyor. İslam’ı yaşamak yoldaki bir taşı kaldırmaktır, yetimleri sarıp sarmalamaktır,  komşusu açken tok yatmamaktır, insanlara faydalı olmaktır, kibirlenmemek, alçak gönüllü olmaktır, yaşamak insanı yaşatmaktır. İslam’ı yaşamak, masum bir insanı öldürmenin bütün insanları öldürmek gibi olduğunu bilmektir” dedi. Gerçekleştirilen yaz etkinliklerinin uzun vadede hem gençler hem de ülke için büyük önem taşıdığını belirten Dağdaş, “Çocuklarımız bizim için değerli ve yaz etkinlikleri de bu değerle mündemiç. Kalbinde inanç olmayan nesillerin içerisinde yaşadıkları topluma da diğer insanlara da zarar vermeleri çok kolaydır. Karıncanın hakkını gözeten nesillere ihtiyaç vardır. Öte yandan bugün bu coğrafyanın en temel ihtiyacı İslam’dır, İslam kardeşliğidir” dedi.

AGD’NİNYAZETKİNLİKLERİNDEÖĞRENCİLERHEMEĞLENİYORHEMÖĞRENİYOR
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli sanayisinin rekabet artırmak için DSO yönetimi Ankara’da önemli görüşmeler yaptı
Bilinçsiz antibiyotik kullanımı halk sağlığını tehdit ediyor
Başkan Tatık mahalle ziyaretlerine devam ediyor
BAŞKAN ERTEMUR; “HER ÇOCUĞUMUZ, GELECEĞİMİZİN MİMARIDIR”
Nikferliler halı saha turnuvasında ter döktü
Denizli'nin Gücü Kadınlar Zirvesi Merkezefendi'de gerçekleşti
Buldan simidi coğrafi işaret yolunda
Ceviz üretimiyle Avrupa'daki maaşından daha çok kazanıyor
Çocuklar, eğlence ve hayal dolu bir ara tatil geçirdi
Başkarcı’ya FİFA standartlarında yeni tesis
Denizli OSB’de sanayinin geleceği yapay zekayla şekilleniyor
KOAH hastalarında 10 yıl içinde akciğer kanseri gelişme ihtimali yüksek
3 maç sonra kazanan Merkezefendi’de yüzler gülüyor
DTO, Denizli'nin başarılı sanayici kadınlarının hikayelerini anlatıyor
Merkezefendi'den Alman milli takımına bir yıldız daha
Yardımcısının ses kaydını başkasına dinleten Başkana hapis cezası
Başkan Arslan, Ankara yolculuğu esnasında yeni Gölhisar yolunu inceledi
Pamukkale ve Kaklık Mağarası turları yoğun ilgi görüyor
Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak
Düğün hazırlıkları yapan fizyoterapist kazada hayatını kaybetti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Denizli sanayisinin rekabet artırmak için DSO yönetimi Ankara’da önemli görüşmeler yaptı

Bilinçsiz antibiyotik kullanımı halk sağlığını tehdit ediyor

Başkan Tatık mahalle ziyaretlerine devam ediyor

BAŞKAN ERTEMUR; “HER ÇOCUĞUMUZ, GELECEĞİMİZİN MİMARIDIR”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle