MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Beyaz önlük hayaliyle engelleri aşıp geçti

Ana SayfaSağlikBeyaz önlük hayaliyle engelleri aşıp geçti
Beyaz önlük hayaliyle engelleri aşıp geçti
02 December, 2017, Saturday 11:45 2857
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

İZMİR (AA) - TEZCAN EKİZLER - İzmir'de, yaşadığı zorluklara rağmen pes etmeyen bedensel engelli doktor Hamit Topugil, çocukluk hayali beyaz önlüğüyle 27 yıldır hastalara şifa dağıtıyor.

İzmir'de yaşayan ve 2 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle yatağa mahkum kalan 60 yaşındaki Topugil'in, o günün şartlarında yeterli tedavi imkanı bulamayan ailesi, eğitim çağına gelen çocuklarını okula kucaklarında götürüp getirdi.

İlkokul ve ortaokulu büyük zorluklar içerisinde tamamlayan Topugil, tekerlekli sandalyesi olmadığı için liseye devam edemedi. Bu sorunlardan dolayı eğitimine 6 yıl ara veren Topugil, dışarıdan liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavlarına girdi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

Lise eğitimi sırasında 2 kez ameliyat olan Topugil, ilk adımlarını da 18 yaşında bacaklarına takılan yürüme cihazı ve dengede durmasını sağlayan baston yardımıyla attı.

Azmi ve başarısıyla herkesin takdirini kazanan Topugil, kendisini ayağa kaldıran doktorun elinden 33 yaşında hekim diplomasını alarak çocukluk hayallerine ulaştı.

Doktor olduktan sonra İzmir'in Kemalpaşa, Kınık ve Konak ilçelerinde görev yapan Topugil halen Gaziemir Aile Sağlığı Merkezinde çalışıyor.

Balçova'daki evinden arabasıyla Gaziemir'de çalıştığı aile sağlığı merkezine gelen bir çocuk babası Topugil'i kapıda 25 yıldır yanından hiç ayrılmayan hemşire Mahsume Ağraş karşılıyor. Hemşiresinin yardımı ile beyaz önlüğünü giyen engelli doktor, hastalarıyla kurduğu iletişimle dikkati çekiyor.

Hamit Topugil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğu hastanede geçtiği için o dönem hep doktor olmayı istediğini söyledi.

Ailesi, arkadaşları ve öğretmenlerinin desteğiyle hayaline kavuştuğunu anlatan Topugil, "Yaşadığım olumsuzluklara rağmen hiç pes etmedim. Kesinlikle 'engel' diye bir şey yok. Engelleri aşarız ama mücadele edeceğiz, pes etmeyeceğiz. Ben de kendimi hiçbir zaman engelli hissetmedim." dedi.

Mesleğine başladığı ilk günü hala unutamadığını dile getiren Topugil, sağlığı el verdiği sürece doktorluk yapmayı sürdüreceğini vurguladı.

İnsanların sağlık sorunlarına çare bulmanın çok mutluluk verici olduğunu ifade eden Topugil, şöyle konuştu:

"Beyaz önlüğüm benim hayatımın en güzel ve kıymetli yerinde. Onsuz hayatı düşünemiyorum. İzinden döndüğüm zaman hastalarıma sarılasım geliyor. Hastalarım da beni görünce çok mutlu oluyorlar. 6 aylık ömrümün kaldığını bilsem 3 ayını burada geçirmek isterim. Hayatı ve insanları çok seviyorum. Karşılaşmak istemediğim ne varsa hastalara yaşatmıyorum."

Hemşire Uğraş ise Topugil'i tanıdıktan sonra hayata bakışının değiştiğini aktardı.

Doktor Topugil ile hiç kopmadıklarını belirten Uğraş, "Onu bir abi kardeş gibi seviyorum. Hastalarıyla yakından ilgilenir. Yaşadığı onca sıkıntıya rağmen yüzündeki gülümseme hiç eksilmez. Engelli vatandaşlarımız da doktorumuzu görünce çok mutlu oluyorlar." değerlendirmelerinde bulundu.

Şenay Uzun da Topugil ile Konak ilçesindeki sağlık merkezinde tanıştıklarını, 14 yıldan bu yana da ailelerinin hekimi olduğunu dile getirdi.

Gaziemir İlçe Sağlık Müdürü Ahmet Demiryürek de Topugil'in çok çalışkan bir doktor olduğunu, aile hekimi sisteminde kendine kayıtlı hastaların yanı sıra dışardan gelen hastaları da tedavi ettiğini söyledi.




Beyazönlükhayaliyleengelleriaşıpgeçti
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yangının yaralarını Sevgi Eli sardı
Kalpten gelen notalar yarınlara umut oldu
Denizli Hayvancılığında Sağlık, Üretim ve Güç Bir Arada
Başkan Tefenlili’den 6 Şubat Depremi Anma Mesajı
Başkan Çavuşoğlu’na DEBAK ekibinden ziyaret
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
PAMUKKALE BELEDİYESİ, 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLİYOR
Başkan Doğan; "Merkezefendi’yi güvenli hale getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz"
Vali Köşger; "Asrın felaketlerinde dayanışmanın en güçlü örneklerini sergilemiştir"
Özel Tekden Hastanesi kansere farkındalık için gökyüzünü renklendirdi
Denizli OSB’de ‘Dijital Dönüşüm’ paneli gerçekleşti
Küçük bir mektupla yıllar sonra gelen büyük vefa
Zabıtadan erişilebilirlik denetimi
Dünya Kanser Gününde hastalar bir araya geldi
Araçta erkek cesedi bulundu
Merkezefendi Belediyesi yeşil alana kaçak yapı iddiasıyla ilgili inceleme başlattı
Atatürk’ün Denizli’ye gelişi çeşitli programlarla kutlandı
Emekli polis çatıdan düşerek hayatını kaybetti
DTO Başkanı Erdoğan; "100 milyar TL’lik finansman paketi, imalat sanayimize güç katacaktır"
DTB’DEN MISIR'DA TARIM VE GIDA ODAKLI İŞ BİRLİĞİ HAMLESİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SAĞLIK

Özel Tekden Hastanesi kansere farkındalık için gökyüzünü renklendirdi

Dünya Kanser Gününde hastalar bir araya geldi

Büyükşehir’in HPV aşı desteğine rekor ilgi

Denizli’de sağlıklı hayat merkezlerine MHRS ile kolay erişim

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle