MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.1434
EURO48.335
GR ALTIN4443.9
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Demokrasiden yana olanları kucaklayarak süreci aşacağız

Ana SayfaSiyasetCHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Demokrasiden yana olanları kucaklayarak süreci aşacağız
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Demokrasiden yana olanları kucaklayarak süreci aşacağız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Tıpkı Kuvayımilliye hareketinde olduğu gibi siyasi düşüncelerimizi bir kenara bırakacağız. Demokrasiden yana olanları kucaklayarak bu süreci aşacağız." dedi.

16 April, 2018, Monday 17:16 2229
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

İZMİR (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balçova ilçesindeki bir otelde düzenlenen "Köy Enstitülerinin Kuruluşunun 78. Yıl Dönümünde Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek" konulu sempozyuma katıldı.

Bu sabah Şırnak'ta 3 askerin şehit olduğuna ilişkin haber aldıklarını aktaran Kılıçdaroğlu, "Her zaman söylerim yine söyleyeceğim. 2002'de terörsüz bir Türkiye teslim aldılar. Ama bugün anneler yine ağlıyor. Birilerinin bunun hesabını vermesi lazım. Terör örgütüyle işbirliği yaparak terörü sonlandıracağını düşününlerin Türkiye'yi hangi felaketle karşı karşıya getireceğini görmeleri lazım. Sokakta, kahvede oturan vatandaşın da bunu görmesi lazım." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, geçen yıl bugün yapılan anayasa değişikliği referandumuna işaret ederek, bu seçimde yaşananların bir demokrasi ayıbı olarak tarihe geçtiğini ileri sürdü.

Gelecek yıl yapılacak seçimlerde daha iyi hazırlık yaparak sandığa gideceklerini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Devletin bütün imkanlarını, uçaklarını, arabalarını, forslarını, kaymakamlarını, devletin bütün bürokrasisini kullandılar. Sizlerin ödediği vergileri kendi çıkarlarını korumak için kullandılar ama istedikleri başarıyı elde edemediler. Yüksek Seçim Kurulu'nda yuvalanan bir grup çete onların istediği sonucu ilan etti. 'Atı alan Üsküdar'ı geçti' demek zorunda kaldı. Ne bu millet o referandumu içine sindirdi ne biz, gayet iyi biliyoruz. Bugün onun yıl dönümü ve önümüzdeki süreçte 2019'da daha iyi hazırlık yaparak sandıklara gideceğiz, oylarımızı kullanacağız ve demokrasimizi taçlandıracağız. Demokrasiden yana olan bütün güçler olarak tıpkı Kuvayımilliye hareketinde olduğu gibi siyasi düşüncelerimizi bir kenara bırakacağız. Demokrasiden yana olanları kucaklayarak bu süreci aşacağız. Aşmakta kararlıyız. Demokrasiyi kendi özgür irademizle yeniden getireceğiz."

"Aziz Sancar'ı da Çoban Sülo'yu da yetiştirdik"

Konuşmasında yaşam boyu eğitimin önemine değinen Kılıçdaroğlu, bugünün çocuklarının yüzde 65'inin çalışma yaşına geldiklerinde henüz alanı tamamlanmamış, icat edilmemiş mesleklerde çalışacaklarına işaret etti.

Bilim ve teknolojideki hızlı değişimin yaşam boyu eğitimi zorunlu kıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğitimin bir sınıf atlama olduğunu anlatmak zorundayız. Kendi yaşamımdan örnek vereyim, Anadolu'nun kuş uçmaz kervan geçmez köyünde doğdum, 7 kardeşten üniversiteye giden sadece benim. Bana bu fırsatı sağlayan cumhuriyete ve onun kurucusuna yaşamım boyunca hep minnet duydum. Osmanlı'nın varlığı halinde ben okuyamayacaktım ama cumhuriyet bize eşit yurttaşlığı, fırsat eşitliğini, eğitimi, aydınlanmayı getirdi. Bizler fırsat eşitliği ile Aziz Sancar'ı da Çoban Sülo'yu da yetiştirdik. Sınıf atladılar, aileleri, çevreleri de sınıf atladı iyi bir konuma geldiler. Bu sınıf atlama süreci şimdi köreltiliyor. Eğitim farklı mecralara taşınıyor, bir partiye militan yetiştirmek için programlarsanız ülkenin geleceğini ateşe atmış olursunuz.

Üniversiteler bilgi üretemiyorsa o ülkenin gelecek şansı yüksek değil. Susturulan üniversiteler bilgi üretemez. Farklı düşündüğü için kapının önüne konan akademisyenler varsa o ülkede üniversiteler bilgi üretemezler. Bir ülkeyi geri bıraktırmak istiyorsanız işgal etmenize gerek yok, eğitim sistemini allak bullak ederseniz o ülkeyi geri bıraktırırsınız."

"Öğretmen ayrımı son bulmalı"

Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılması, kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmen ayırımının son bulmasını istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, eğitimin kesinlikle parasız olması, öğrencinin ayakkabısından öğle yemeğine kadar herşeyinin kamu tarafından karşılanması gerektiğini bildirdi.

Taşımalı eğitimin son bulmasının şart olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Nerede öğrenci varsa oranın öğretmeni olacak. Taşımalı eğitime son verilmesi gerekiyor. Bizim sözümüz var en geç 2 yıl içinde hiçbir öğrenci 'benim yurdum yok' diyemeyecek." dedi.

Kılıçdaroğlu, öğretmenler emekli olduğunda yaşam standartlarının düşmemesi için 3 bin 600 ek gösterge vereceklerini, okul aile birliklerini yasal statüye kavuşturacaklarını, her okulun bütçesinin olacağını vurguladı.

Sosyal devletin okula ulaşamayan çocukları düşünmesi gerektiğini de kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'nin 5 temel sorunu var, birincisi dış politikada sorun yaşıyoruz. Ekonomide ciddi sorunlar yaşıyoruz. Bir siyasi iktidar bir avuç tefeciye teslim olmuş durumda, milyarlarca lira faiz ödüyor. Çiftçiler, işçiler perişan vaziyette. Her gün yeni şehitler geliyor. Toplumsal barışı sağlamak zorundayız ve demokraside ciddi sorunlarımız var. Ama bir beşinci sorunumuz var ki ana aktör sorunudur ve eğitim sorunudur. Eğitim sistemini düzeltebilirseniz bütün sorunları çözebilirsiniz. Çözemezseniz yeni sorunlar eklenecektir."

Sempozyuma Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin de davet edildiğini ancak kimsenin gelmediğini bildiren Kılıçdaroğlu, "Bu da bakanlığın farklı düşünceye uyamadığını gösterir." diye konuştu.

Konya'da 100 yıllık bir okulun nitelikli okul kapsamından çıkarıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Turgut Özal, birçok aydın oradan mezun olmuş ama bu okul Milli Eğitim Bakanlığı'nın gözünde niteliksiz okul. Konyalılar isyan ediyor, niye etmesinler, oylarını verdiler onlar da ihanet ediyor. Çocuklarınızın iyi eğitim almasını istiyorsan tercihini değiştireceksin." değerlendirmesini yaptı.

Sempozyum sonrası protesto

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve şair Ataol Behramoğlu'nun da konuşma yaptığı sempozyum sonrası CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na kitap hediye edildi.

Bu arada, CHP'li Bornova Belediyesi'nin kendilerine pazar yeri göstermediğini belirterek, bir süredir eylem yapan Özkanlar Pazaryeri esnafı, sempozyumun düzenlendiği otelin girişinde toplandı.

"Esnaf ekmeğini halk pazarını istiyor", "Viyadük sözü nerede" yazılı pankartlar açan grup, Kılıçdaroğlu'nun otelden çıkışı sırasında alkışlı protestoda bulundu.

Muhabir: Efsun Yılmaz

CHPGenelBaşkanıKılıçdaroğlu:Demokrasidenyanaolanlarıkucaklayaraksüreciaşacağız
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

GEKA, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programını DTO’da tanıttı
GEKA, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programını DTO’da tanıttı
Seyir halinde lastiği patlayan otomobil elektrik direğine çarptı; 1 yaralı
Seyir halinde lastiği patlayan otomobil elektrik direğine çarptı; 1 yaralı
Beyağaç Sandras Dağı doğa tutkunlarını Bisiklet Kültür ve Doğa Şenliğinde ağırlayacak
Beyağaç Sandras Dağı doğa tutkunlarını Bisiklet Kültür ve Doğa Şenliğinde ağırlayacak
Miryekefalon Kalesinin yeri tespit edildi
Miryekefalon Kalesinin yeri tespit edildi
Şizofreni hastası oğlu tarafından 2 saat darbedilen anne hayatını kaybetti
Şizofreni hastası oğlu tarafından 2 saat darbedilen anne hayatını kaybetti
Başkan Tatık tamamlanan 5 yatırımı Tavaslıların hizmetine açıyor
Başkan Tatık tamamlanan 5 yatırımı Tavaslıların hizmetine açıyor
ÖZBEKİSTAN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ, DTO’DA SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU
ÖZBEKİSTAN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ, DTO’DA SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU
Bozulan gelin arabası yoluna çekicinin üzerinde devam etti
Bozulan gelin arabası yoluna çekicinin üzerinde devam etti
Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün asfaltlama çalışmalarını yerinde inceliyor
Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün asfaltlama çalışmalarını yerinde inceliyor
Göçükten sağ olarak kurtarıldıktan sonra hayatını kaybeden madenci son yolculuğuna uğurlandı
Göçükten sağ olarak kurtarıldıktan sonra hayatını kaybeden madenci son yolculuğuna uğurlandı
Denizli CHP’de değişim Çal’dan başladı
Denizli CHP’de değişim Çal’dan başladı
Körüklü çizme giren damat, üç etekli gelinini atıyla aldı
Körüklü çizme giren damat, üç etekli gelinini atıyla aldı
Çivril Elma Festivalinde Cem Adrian unutulmaz gece yaşattı
Çivril Elma Festivalinde Cem Adrian unutulmaz gece yaşattı
Operatör damada, eziyet olsun diye iş makinasını yağlattılar
Operatör damada, eziyet olsun diye iş makinasını yağlattılar
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü KA220 Uluslararası iş birliği projesinde
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü KA220 Uluslararası iş birliği projesinde
Babadağ'da 26.'sı düzenlenen geleneksel etkinlikte 10 ton keşkek ikram edildi
Babadağ'da 26.'sı düzenlenen geleneksel etkinlikte 10 ton keşkek ikram edildi
Göçükten sağ olarak kurtarılıp alkışlarla karşılanan madenci hayatını kaybetti
Göçükten sağ olarak kurtarılıp alkışlarla karşılanan madenci hayatını kaybetti
Beyağaç Yöresel Ürünler Festivali için geri sayım başladı
Beyağaç Yöresel Ürünler Festivali için geri sayım başladı
Tavas’ta 14. Rahvan Koşusu heyecanı yaşandı
Tavas’ta 14. Rahvan Koşusu heyecanı yaşandı
Çivril’de festival coşkusu Haluk Levent ile doğruya ulaştı
Çivril’de festival coşkusu Haluk Levent ile doğruya ulaştı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SİYASET

Fatih Erbakan önce bulvar ziyareti yapacak ardından Çavuşoğlu ile görüşecek

Milletvekili Ün, "İklim kanunu çiftçiye, besiciye darbe vuracak"

Denizli’de CHP 15, AK Parti 3 ve YRP 1 belediye kazandı

CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle