MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

CHP'de ittifak çalışmaları için Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildi

Ana SayfaSiyasetCHP'de ittifak çalışmaları için Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildi
CHP'de ittifak çalışmaları için Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Parti Meclisi'nin, ittifak çalışmaları için Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdiğini bildirdi.

24 April, 2018, Tuesday 22:15 2428
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

ANKARA (AA) - CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde olağanüstü toplandı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, toplantıda seçim gündemiyle ilgili ihtiyaç duyulan acil konuların tamamını ayrıntılı şekilde ele aldıklarını söyledi.

PM'nin gelecek süreçte mümkün olan en geniş ittifak modelinin hayata geçirilmesi konusunda mutabakat içinde olduğunu belirten Tezcan, şunları kaydetti:

"Parti Meclisimiz, oy birliğiyle siyasi ittifak görüşmelerinin yürütülmesi, bununla ilgili gerekli her türlü işlerin, işlemlerin yapılması ve gerekli her türlü kararın alınması konusunda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi. Bugüne kadar yürütülen çalışmalar, bundan sonra da PM'nin kararı çerçevesinde yine Genel Başkanımız tarafından yürütülecek. Milletvekili aday saptama yöntemlerinde, Türkiye'de tüm seçim çevrelerinde merkez yoklamasıyla milletvekili adaylarının saptanmasına yine oy birliğiyle karar verdi. Milletvekili adaylık müracaatları 30 Nisan'da başlayacak, 7 Mayıs'a kadar devam edecek. Adaylık müracaatları ve bu süreç içerisinde seçime kadar yapılacak diğer bütün işlemler konusunda yine PM oy birliğiyle Genel Başkanımıza yetki vermiştir."

Tezcan, PM toplantısının çok verimli geçtiğini belirterek, 24 Haziran seçimlerine giderken bütün CHP örgütünün irade birliğiyle bugünden itibaren alana çıkıp aktif biçimde çalışmaya başlaması gerektiğini söyledi.

"Uyum yasaları Meclis Grubuna yetki veriyor"

Tezcan, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanlığı konusunda bir yetki verildi mi? Cumhurbaşkanı adayı ismi telaffuz edildi mi? Uyum yasalarında, 'cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde grup kararı aranır' hükmü var. Bu çerçevede CHP Grubu ne zaman toplanacak?" sorusu üzerine Tezcan, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda parti tüzüğünde hükmün bulunduğunu ancak uyum yasasının Meclis Grubuna yetki verdiğini kaydetti.

Bu çerçevede PM'de bir görüşmenin olmadığını ifade eden Tezcan, Meclis Grubunda yapılacak görüşme sonucunda adayın belirleneceğini dile getirdi.

Tezcan, bugünkü toplantıda cumhurbaşkanı adayının tespiti gibi bir konunun gündeme gelmediğini belirterek, "Muhtemel bütün adaylar çerçevesinde PM üyelerimiz değerlendirmeler yapmıştır. PM'de ortaya çıkan irade birliği, 'sonuç alacak modelleri ciddi biçimde değerlendirip hayata geçirmek gerekir' noktasındadır. İsimlere takılmama konusunda Parti Meclisi'nde bir ağırlıklı görüş ortaya çıkmıştır." diye konuştu.

"Abdullah Gül'ün adaylığı konusunda PM'nin eğilimi nasıl? Anamuhalefetin cumhurbaşkanı adayını tespit etme süreci ne zaman sona erecek?" sorusunu Tezcan, "PM, isimler üzerinde muhtemel sürece zarar verecek herhangi bir değerlendirme yapmaktan özenle kaçınmıştır. Devam eden bir ittifak görüşmeleri süreci vardır. Bu çerçevede PM üyelerimiz bu görüşmelerin gerekli verimlilik içerisinde geçmesini sağlamak için azami özen içerisinde olmuş, bu çerçevede isimler noktasında özel bir tartışma açmamıştır." diye yanıtladı.

"Görüşmeler devam edecektir"

Tezcan, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda geç kalınmış bir şeyin olmadığını, en uygun sürede adaylarını açıklayacaklarını söyledi.

"Adayınız Abdullah Gül de olabilir mi? Yoksa 'partili bir aday olsun' görüşü söz konusu mu?" sorusu üzerine Tezcan, "şu aday olmalı veya olmamalı" diye bu süreci rezerve eden herhangi bir görüşün oluşmadığını kaydetti.

PM üyelerinin bütün ayrıntılarıyla analiz yapıp, kendi bakış açılarını söylediğini belirten Tezcan, toplantıda, Kılıçdaroğlu'na sonuç alacak kombinasyonu yapma konusunda geniş bir yetki verildiğini dile getirdi.

"Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile tekrar bir araya gelecek mi?" sorusuna Tezcan, "Şu anda herhangi bir belirlenmiş takvim yok. Genel Başkanımız, Genel Başkanlıktan kaynaklanan yetkileri nedeniyle bu görüşmeleri yapıyordu. Bundan sonra da bunlara devam edecektir. PM'nin bu yetkiyi vermesi, bunu siyasi olarak da güçlendirme anlamı ve amacını taşımaktadır." yanıtını verdi.

"Toplumsal uzlaşmayı sağlayacak cumhurbaşkanı"

"CHP'nin cumhurbaşkanı aday profili nedir?" sorusu üzerine Tezcan, demokrasiye sahip çıkacak, kutuplaşmayı yok edecek, toplumsal uzlaşmayı sağlayacak, Türkiye'de huzuru tesis edecek, herkesi kucaklayacak, demokrasinin, TBMM'nin güçlü olmasını isteyen, kuvvetler ayrılığına saygılı, "yok edilen" demokrasiyi yeniden kurma konusunda ön açan bir cumhurbaşkanı profili istediklerini söyledi.

"Bu saydığınız özellikler doğrultusunda, Abdullah Gül'den bu sonucu alacağınızı görseniz Gül'den yana oy kullanır mısınız?" sorusuna karşılık Tezcan, bu süreci belirli bir noktaya kilitlemek istemediklerini ifade etti.

Tezcan, bütün kilitleri açacak anahtarlarla çok geniş bir süreç yöneteceklerini kaydetti.

Muhabir: Mehmet Tosun


CHP'deittifakçalışmalarıiçinKılıçdaroğlu'natamyetkiverildi
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Kamyonda tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu
İş kazasında hayatını kaybeden belediye personeli toprağa verildi
Fedakar Vali Atik; "Ben hastalığı Hatay'da depremde çalışırken yendim"
DGC Başkanlığına Özkan Tokmak seçildi
Yangının yaralarını Sevgi Eli sardı
Kalpten gelen notalar yarınlara umut oldu
Denizli Hayvancılığında Sağlık, Üretim ve Güç Bir Arada
Başkan Tefenlili’den 6 Şubat Depremi Anma Mesajı
Başkan Çavuşoğlu’na DEBAK ekibinden ziyaret
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
PAMUKKALE BELEDİYESİ, 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLİYOR
Başkan Doğan; "Merkezefendi’yi güvenli hale getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz"
Vali Köşger; "Asrın felaketlerinde dayanışmanın en güçlü örneklerini sergilemiştir"
Özel Tekden Hastanesi kansere farkındalık için gökyüzünü renklendirdi
Denizli OSB’de ‘Dijital Dönüşüm’ paneli gerçekleşti
Küçük bir mektupla yıllar sonra gelen büyük vefa
Zabıtadan erişilebilirlik denetimi
Dünya Kanser Gününde hastalar bir araya geldi
Araçta erkek cesedi bulundu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SİYASET

Denizli AK Parti'nin üye sayısı 131 bin 917'ye ulaştı

Fatih Erbakan önce bulvar ziyareti yapacak ardından Çavuşoğlu ile görüşecek

Milletvekili Ün, "İklim kanunu çiftçiye, besiciye darbe vuracak"

Denizli’de CHP 15, AK Parti 3 ve YRP 1 belediye kazandı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle