MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Denizli’de Aile Sağlığı Merkezlerinde BioNTech aşı uygulaması başladı

Ana SayfaSağlikDenizli’de Aile Sağlığı Merkezlerinde BioNTech aşı uygulaması başladı
Denizli’de Aile Sağlığı Merkezlerinde BioNTech aşı uygulaması başladı

Pandemi ile mücadelede en büyük gücün aşı olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Denizli’de Aile Sağlığı Merkezlerinde de BioNTech aşı uygulamasının başladığını, oluşturulan aşı ikna timleri, aşı danışma-randevu masaları ile de Denizli’de adeta bir seferberlik başlattıklarını belirtti.

10 June, 2021, Thursday 07:17 3438
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Aşıya erişimin artık çok kolaylaştığını belirten İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, BioNTech aşısının İl merkezi ve ilçelerde devlet hastaneleri ile Aile Sağlığı Merkezlerinde uygulanmaya başlandığını, vatandaşların buralardan randevularını alıp aşılarını yaptırabileceğini söyledi. Denizli’de yaklaşık 456 bin aşı yapıldığını belirten Öztürk, “Sağlık Bakanlığımızın belirlediği gruplamalar baz alınarak sistemli şekilde İlimizde aşı çalışmaları devam ediyor. Bugüne kadar Denizli’de yaklaşık 456 bin aşı yapılırken yaklaşık 264 bin 1. doz, 192 bin de 2. doz aşı uygulandı. Bu rakamların önümüzdeki günlerde katlanarak artacağını düşünüyoruz. Çünkü Sinovac aşısının yanında artık BioNTech aşısı da İlimizde hem hastanelerimizde hem de Aile Sağlığı Merkezlerimizde uygulanabilmekte. Müdürlüğümüz Bulaşıcı Hastalıklar Birimi tarafından Merkez ve İlçede BioNTech aşısı yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezlerinde görevli sağlık personellerimize BioNTech aşı uygulamasıyla ilgili eğitimler tamamlandı ve aşı uygulaması buralarda da başlatıldı. Bu haftadan itibaren Merkez ve İlçelerimizde bünyesinde 4 ve üzeri Aile Hekimi bulunan Aile Sağlığı Merkezimizde de yapılabilmektedir. Böylece aşı uygulama noktaları İlimizde arttı ve vatandaşlarımızın aşıya ulaşımı kolaylaştı. Korona virüs ile mücadelede aşı en büyük silahımız olduğunu biliyoruz, bu nedenle aşı sırası gelen vatandaşlarımızı Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden veya ALO 182'den kendilerine en yakın sağlık tesisine randevu alarak aşılarını yaptırmaya bekliyoruz” dedi.

Aşı ikna timleri ve aşı masaları ile vatandaşlar aşı hakkında bilgilendiriliyor
İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Korona virüse karşı mücadelede aşı hakkında bilgilendirmelerin yapılması ve vatandaşlara aşı randevuları konusunda yardımcı olmak amacıyla tüm kamu hastanelerinde ‘aşı danışma ve randevu masaları’ kurulduğunu belirtti. İlçe Sağlık Müdürlükleri ile Toplum Sağlığı Merkezleri çalışanlarından da ‘aşı ikna timleri’ oluşturduklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, “Aşı ikna timlerimiz ile aşı sırası gelip aşı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığı için aşıdan çekinen ya da aşıya nasıl ulaşacağını bilemediği için henüz aşısını olmayan vatandaşlarımıza tek tek ulaşarak aşının koruyuculuğu ve önemi hakkında bilgilendirmede bulunuyor, aşı ile ilgili soru işaretlerini gideriyoruz. Yine hastanelerimize tedavi için başvuran hastalarımız ve arasında aşı sırası gelip yaptırmayan var ise onları aşı danışma ve randevu masalarımızda aşının önemi konusunda bilgilendirerek aşı randevularını oluşturup, mümkünse aşısını yaptırarak hastaneden ayrılmasını sağlıyoruz. Ayrıca hasta yakınları da aşı sırası geldiyse bu masalara gerekli bilgi ve randevu işlemleri için başvurabilirler. Sayın Sağlık Bakanımızın da sürekli vurguladığı gibi eski normalimize aşı ile ulaşabiliriz. Aşı olarak bağışıklık kazanacak ve salgını gündemimizden çıkaracağız. Bu nedenle Denizli’de vatandaşlarımızı bir an önce aşıya ulaştırmak için tüm sağlık tesislerimiz ile aşı hizmetindeyiz” ifadelerini kullandı.

Denizli’deAileSağlığıMerkezlerindeBioNTechaşıuygulamasıbaşladı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Cumhuriyet coşkusu Babadağ'ın zirvesine taşındı
Merkezefendi'de off-road heyecanı yaşandı
Lykos Yarı Maratonu sporcuları Pamukkale'de buluşturdu
Kızı için 55 milyonluk malından olan kadın hukuk mücadelesini kazandı
Başkan Dere, şap hastalığından mağdur olan aileleri yalnız bırakmadı
Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti
29 EKİM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
16 yaşındaki Bennur’dan 2 gündür haber alınamıyor
Çocuklarını görmek için gitti, satırlı saldırıya uğradı
SOLOTÜRK'ten Pamukkale semalarında Cumhuriyet coşkusu
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR 29 EKİM
Menderes Bulvarı trafiğe kapanıyor
Genç milli boksör Avrupa üçüncüsü oldu
Denizli merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı
Hayat Boyu Öğrenme ve Uluslararası İş Birlikleri
İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları
Başkan Arslan’dan Kaymakam Çelik’e hayırlı olsun ziyareti
Buldan polisi vatandaşı uyardı
Çıntar toplamak için gittiği ormanda ölü olarak bulundu
Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Özel görevine başladı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SAĞLIK

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Elektronik sigarada yanlış güven hissi

Beyaz İnci Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 4'üncü şubesini Denizlilerin hizmetine sundu

Meme kanserini erken teşhisle yendi, şimdi diğer kadınlara umut oluyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle