MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

“GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDİYORUZ”

Ana SayfaDenizli Gündem“GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDİYORUZ”
“GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDİYORUZ”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2022 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmasında enerji ve tabii kaynaklar alanında Türkiye’ye çağ atlattıklarını söyledi. Şahin Tin; “Türkiye enerji teknolojilerinde merkez ülke haline geldi. Daha zengin ve bağımsız, yerli ve milli imkânlarla büyüyen güçlü Türkiye’yi hep birlikte inşa ediyoruz” dedi.

07 December, 2021, Tuesday 11:06 3265
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şahin Tin, Meclis Genel Kurulunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2022 yılı bütçesi üzerine AK Parti Grubu adına konuştu. Milletvekili Şahin Tin, yaptığı konuşmasında Türkiye’nin enerji ve tabii kaynaklar alanında sürdürülebilir ve yeşil kalkınma öncelikli bir stratejiyle geleceğe emin adımlarla ilerlediğini belirtti. 

 

“LİSANSSIZ KURULU GÜÇ SINIRINI 1 MW’TAN, 5 MW’TA ÇIKARDIK” 

 

Her alanda olduğu gibi enerji ve tabii kaynaklar alanında da Türkiye’ye çağ atlattıklarını söyleyen Milletvekili Şahin Tin, “Tarihi ve destansı başarılara imza attık” dedi. Şahin Tin; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, yenilenebilir enerjiden madenciliğe, nükleerden yerli kömüre kadar geniş bir yelpazede Türkiye’nin enerjide bağımsızlığını kazanması için hedefler belirledik ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Havadan jeofizik araştırmaları projesi hayata geçirildi. Fatih, Doğu Akdeniz’de ilk sondajını gerçekleştirdi. Tüm şehirlerimizin ve ilçelerinin doğalgaz arzını karşılamak için büyük bir gayret içindeyiz. Lisanssız kurulu güç sınırını 1 MW’tan, 5 MW’ta çıkardık. Mobil elektrik santrallerini devreye aldık. Doğal gaz depolama tesislerinin genişletilmesi projelerini yüksek talebi cevaplayacak nitelikte hazırladık. Son 20 yılın en yüksek yurtiçi petrol üretimi Türkiye petrolleri tarafından gerçekleştirildi” dedi. 

 

“SONDAJ GEMİLERİMİZ MAVİ VATANDA GÖREVİNİ BAŞARIYLA YAPIYOR” 

 

Milletvekili Şahin Tin, 2015 yılında temeli atılan TANAP’ın Avrupa enerji arz güvenliğinin önemli bir halkası olan TAP bölümünün tamamlandığını ve bu hat üzerinden Avrupa’ya gaz akışı sağlandığını söyledi. Şahin Tin; “Türk Akım projesi hayata geçirildi. Avrupa’ya ilk gaz sevkiyatı 1 Ekim 2021’den itibaren başladı. Barajlarımız da elektrik üretilmesine dair projeler hız kesmiyor. Hidroelektrik santralleri, Güneş Enerjisi Santralleri ve Rüzgâr Enerjisi Santralleri kuruluyor. Temiz enerjimizi üretiyoruz. Fatih, Yavuz, Kanuni ve 4. sondaj gemimiz Barbaros ile Oruç Reis sismik araştırma gemilerimiz, mavi vatanda görevlerini başarıyla icra ediyor. Karadeniz’de 540 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfettik. 2023 yılından itibaren vatandaşlarımızın doğal gaz talebinin üçte birini bu rezervden karşılamayı hedefliyoruz” dedi. 

 

“EZBERLERİ BOZAN BİR ÇALIŞMA YAPTIK” 

 

Konuşmasının devamında yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük önem verdiklerini ifade eden Milletvekili Şahin Tin, “Sadece 2021 yılının 9 ayında üretilen elektriğin yaklaşık 37’si yenilenebilir enerji kaynaklarından gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra 31’i kömürden 32‘si doğalgazdan ve diğer kaynaklardan sağlandı. Üretimde yerli ve yenilenebilir kaynakların payı 52’dir. Yerli kömür üretiminde cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Trakya’da yerli doğal gaz üretimini iki katına çıkaran keşif gerçekleştirdik. Ülkemiz hidrolik enerji kurulu gücünde dünyada sekizinci Avrupa’da üçüncü sıradadır. Jeotermal enerjide dünyada dördüncü Avrupa’da ilk sıradadır. Rüzgâr enerjisi kurulu gücünde Avrupa’da yedinci Dünyada on üçüncü, güneş enerjisi kurulu gücünde ise Avrupa’da sekizinci Dünyada on altıncı sıradadır. AK Parti iktidarı enerji ve tabii kaynaklar alanında durağanlığı bir kenara bırakıp, ezberleri bozan bir çalışma içerisine girdi. Yerli ve yenilebilir kaynak oranını çok yüksek seviyelere ulaştırdık, kurulu güç sayısını her yıl daha da artırıyoruz” dedi. 

 

“TÜRKİYE’NİN YOLUNU AÇTIK” 

 

Türkiye’nin, enerji teknolojilerinde merkez ülke haline gelmesini sağladıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin; “AR-GE ve inovasyona büyük önem veriyoruz. Yatırımcılarımızı destekliyoruz. Yerli üretimin önünü açıyoruz. Yenilenebilir enerji alanında ve daha birçok yerli teknoloji üretiminde yatırımcılarımızı milli üretim odaklı teşvik ediyoruz. Ülkemize ayak bağı olacak meseleleri çözüme kavuşturarak Türkiye’nin yolunu açmayı kararlılıkla sürdürüyoruz. Her zaman yerli kaynaklarımızı kullanmanın gayretinde olduk. İleri teknolojimiz ve genç iş gücümüz daha iyilerini yapabilecek akıl, feraset, azim ve kararlılığa sahiptir. Değerlerimizi güçlü tutmaya, daha zengin ve bağımsız, yerli ve milli imkânlarla büyüyen Türkiye’yi inşa etmeye ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmaya kararlıyız. Ülkemizin ve milletimizin menfaatleri ile milli değerlerimiz doğrultusunda gece gündüz demeden çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız. Güçlü Türkiye’nin şemsiyesi altında birliğimizi muhafaza ederek her zorluğu aşacak, her hedefi başaracağız” diye konuştu. 

 

Milletvekili Şahin Tin, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti hükümetleri döneminde görev alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarına ve destekleri için Türk milletine şükranlarını sunduğunu belirterek 2022 yılı bütçesinin hayırlara vesile olmasını diledi. 

“GÜÇLÜTÜRKİYE’YİİNŞAEDİYORUZ”
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Başkan Tatık ve ailesine yapılan saldırı karşılıksız kalmadı
Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı
Ormana odun toplamaya giden yaşlı çiftin cansız bedenleri 2 gün sonra bulundu
Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi
Çamelili sanatçısı Cemil Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı
Turizm lisesi öğrencileri Almanya’da 90 günlük stajlarını tamamladı
Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret
Babadağ'da sosyal tesis inşaatı hızla devam ediyor
Yakalanan kundakçı suçunu itiraf etti
Tavaslı gençleri spora yönlendirmek amacıyla ‘Gençlik İçin Harekete Geç’ projesi başlatıldı
Öğrenciler iklim değişikliğine dikkat çekti
Çivril’de tarlada oluşan obruk korkuttu
Otomobille çarpışan traktör ikiye bölündü
Babadağ Vergi Dairesi Müdürlüğü hizmete açıldı
Denizli’de kaçak silah operasyonu
Beyağaç Çarşı Cami inşaatı sona yaklaştı
Denizli’de temizlikte yeni dönem Ortak kullanım çöp konteynerleri hizmete girdi Kent estetiği ve çevre sağlığı için örnek uygulama
Denizli Büyükşehir’den üreticilere Macar fiği desteği İl genelinde 681 üreticiye toplam 44 ton tohum dağıtımı başladı Başkan Çavuşoğlu: Üreticimizi baş tacı etmeye devam edeceğiz
Başkan Pütün; "Zeytinyağı üretim tesisimizde yeni sezon başladı"
Öğrenciler ara tatili Bilim Kampı’nda değerlendirecek

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Başkan Tatık ve ailesine yapılan saldırı karşılıksız kalmadı

Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı

Ormana odun toplamaya giden yaşlı çiftin cansız bedenleri 2 gün sonra bulundu

Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle