MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Kapalı kıl dönmesi ameliyatıyla aynı gün taburcu olmak mümkün

Ana SayfaSağlikKapalı kıl dönmesi ameliyatıyla aynı gün taburcu olmak mümkün
Kapalı kıl dönmesi ameliyatıyla aynı gün taburcu olmak mümkün

İzmir’den gelerek Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde göreve başlayan Genel Cerrahi doktorlarından Op. Dr. Sami Cebelli, kıl dönmesi ameliyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Cebelli, “Kıl dönmesini kapalı ameliyat ile yaptığımız hastalar aynı gün taburcu olup, normal yaşamlarına dönebiliyorlar" dedi.

11 June, 2021, Friday 06:17 2897
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi doktorlarından Op. Dr. Sami Cebelli, kıl dönmesinin oluşmasıyla birlikte karşılaşılan durum ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Kıl dönmesinin genç erkeklerde görüldüğünün bilgisini veren Op. Dr. Cebelli, özellikle masa başında çalışmanın kıl dönmesi riskini arttırdığını belirterek, “Kıl dönmesi, bel ve kuyruk kesimi bölgesindeki kılların dökülmesi ve tekrar cilt altında yuva yapması ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Kıl dönmesi olarak biliniyor ama biz bunu kıl yuvası olarak da adlandırabiliriz. Kıl dönmesi daha çok genç erkeklerde görülür ve 20 ile 40’lı yaşlarda ortaya çıkar. Kıl dönmesinin nedenlerinden bahsedecek olursak, özellikle ofiste masa başında çalışanlarda, ortaya çıkar. Aşırı kilolu olmak, terlemek de kıl dönmesinin nedenleri arasındadır. Kıl dönmesi kuyruk sokumu bölgesinde oluşur ve kötü kokulu akıntıyla fark edilebilir. Gözden uzak bir bölge olduğu için hastalar bazen fark etmeyebiliyorlar ve genelde şişlik, ağrı, kötü koku gibi şikayetler artınca bize başvuruyorlar. Birçok hastalıkta olduğu gibi kıl dönmesinde de erken fark edilip tedavi edilmesi önem arz etmektedir” dedi.

“Açık ameliyatta hastanın yaklaşık 1 ay kadar günlük yaşam konforunu bozan durumlar olabiliyor”
Kapalı yöntemle yapılan kıl dönmesi ameliyatları hakkında açıklamalarda bulunan Op. Dr. Cebelli, “Bu bahsettiğimiz kıl yuvasında zamanla kılların üzerinde oluşan mikroorganizmalar, kapalı ortama girince enfekte oluyor ve apseye dönüşüyor. Apse olduğu dönemde bunun ilaç ile kurutulması gerekir. İlaç tedavisi tamamlandıktan sonra kapalı ya da açık ameliyat öneriyoruz. Her iki ameliyatı da yapmak mümkün fakat ben özellikle kapalı ameliyatı uyguluyorum. Açık ameliyatta deri, deri altı kemiğe kadar o bölge çıkarıldığı için ciddi bir doku kaybı oluyor. O bölge sürekli hareket eden bir bölge olduğundan dolayı yürürken, otururken, kalkarken sürekli hareket halinde olunduğu için açık ameliyat yapıldıktan sonra dikişlerde açılma olabiliyor. Açık ameliyatta hastanın ameliyattan sonra oturmasına, kalkmasına çok dikkat etmesi gerekiyor. Çok fazla kıpırdamaması gerekebiliyor. Hastanın 1 ay kadar günlük yaşam konforunu bozan kısıtlamalar olabiliyor. Kapalı kıl dönmesi (lazer veya Fenol) ameliyatı ise iş güç kaybını da engelliyor. Kapalı ameliyatı lokalle yapıyoruz ve aynı gün hasta taburcu olup normal hayatına dönebiliyor” ifadelerini kullandı.

Kapalıkıldönmesiameliyatıylaaynıgüntaburcuolmakmümkün
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

MERKEZEFENDİ’DE GRAFİKSEL ÇİZİM KURSU BAŞVURULARI BAŞLADI
Öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi
Denizlili ev tekstili üreticileri Los Angeles’ta yeni ticaret köprüleri kuruyor
Merkezefendi ve Honaz belediyeleri 'Kardeş Şehir' protokolü imzaladı
Başkan Kumral, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını Babadağlılara iletti
Denizli’de gazeteci Öztürk ailesinin acı günü
Denizli’de konut satışları azaldı
Denizli’de dilencilere sıkı denetim
Denizli’de araç sayısı 576 bini aştı
Başkan Tatık, halı sahada buluşan gençleri yalnız bırakmadı
Tavas’ta alt ve üstyapı çalışmaları aralıksız sürüyor
LÖSEV MUTLU ET PAKETLERİ İLE MUTLULUK PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIYOR
DTO, Kazakistan’ın İzmir Başkonsolosunu ağırladı
Denizli sanayisinin rekabet artırmak için DSO yönetimi Ankara’da önemli görüşmeler yaptı
Bilinçsiz antibiyotik kullanımı halk sağlığını tehdit ediyor
Başkan Tatık mahalle ziyaretlerine devam ediyor
BAŞKAN ERTEMUR; “HER ÇOCUĞUMUZ, GELECEĞİMİZİN MİMARIDIR”
Nikferliler halı saha turnuvasında ter döktü
Denizli'nin Gücü Kadınlar Zirvesi Merkezefendi'de gerçekleşti
Buldan simidi coğrafi işaret yolunda

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SAĞLIK

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Elektronik sigarada yanlış güven hissi

Beyaz İnci Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 4'üncü şubesini Denizlilerin hizmetine sundu

Meme kanserini erken teşhisle yendi, şimdi diğer kadınlara umut oluyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle