MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı

Ana SayfaEkonomiKasım ayı enflasyon rakamları açıklandı
Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici Fiyat Endeksi kasımda yüzde 1,49, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 2,02 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 12,98, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 17,30 oldu.

04 December, 2017, Monday 11:30 6351
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

ANKARA(AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, kasım ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 10,87, yurt içi üretici fiyatları yüzde 15,38 arttı. Aylık bazda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 1,49, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), 2,02 artış gösterdi.

TÜFE, kasımda geçen yılın aralık ayına göre yüzde 11,16, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,98 yükseldi. Yİ-ÜFE ise Aralık 2016'ya göre yüzde 13,91, Kasım 2016'ya kıyasla da yüzde 17,30 arttı.

En fazla harcama giyim ve ayakkabı için yapıldı

TÜFE'de, kasımda bir önceki aya göre yüzde 1,49, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 11,16, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,98 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 10,87 artış oldu.

Ana harcama grupları itibarıyla kasımda, aylık bazda en yüksek artış yüzde 3,77 ile giyim ve ayakkabı grubunda görüldü. Gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 2,11, ulaştırmada yüzde 2,01, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 1,84 ve konutta yüzde 1,25 artış yaşandı.

Kasımda endekste aylık bazda en az artış 0,01 ile alkollü içecekler ve tütünde gerçekleşti.

En yüksek artış ulaştırmada gerçekleşti

TÜFE'de yıllık bazda en yüksek artış yüzde 18,56 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti. Bu grubu, gıda ve alkolsüz içecekler (yüzde 15,78), çeşitli mal ve hizmetler (yüzde 13,39), ev eşyası (yüzde 12,85) ve sağlık (yüzde 12,38) izledi.

Geçen ay endekste kapsanan 414 maddeden 47'sinin ortalama fiyatlarında değişim olmazken 295'inin ortalama fiyatlarında artış, 72'sinin ortalama fiyatlarında ise düşüş görüldü.

Yİ-ÜFE yüzde 15,38 yükseldi

Yİ-ÜFE, geçen ay ekime göre yüzde 2,02, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 13,91, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,30 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 15,38 yükseldi.

Kasımda, sanayideki dört sektörün ekim ayına göre değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 2,70, imalat sanayi sektöründe yüzde 2,41, su sektöründe yüzde 0,93 artış, elektrik ve gaz sektöründe ise yüzde 3,73 düşüş olarak gerçekleşti.

Geçen ay ekime göre en fazla artış gösteren alt sektörler yüzde 11,72 ile kok ve rafine petrol ürünleri, yüzde 8,12 ile ham petrol ve doğalgaz, yüzde 4,67 ile ana metaller oldu. Buna karşılık endekslerdeki en fazla gerileme yüzde 3,73 ile elektrik, gaz üretimi ve dağıtımı, yüzde 0,08 ile diğer ulaşım araçları alt sektörlerinde yaşandı.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre kasımda aylık ve yıllık en fazla artış ise ara mallarında gerçekleşti.

Fiyatlar en fazla "Van, Muş, Bitlis, Hakkari"de arttı

Kasımda yıllık bazda fiyatlar ülke genelinde yüzde 12,98 artış kaydetti.

İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması 2. Düzeyde bulunan 26 bölge içinde en yüksek artış, aylık bazda yüzde 2,62 ile "Şanlıurfa, Diyarbakır" bölgesinde, geçen yılın aralık ayına göre en yüksek artış yüzde 12,33 ile "Van, Muş, Bitlis, Hakkari", "Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye" bölgelerinde ve 12 aylık ortalamalara göre en yüksek artış yüzde 12,42 ile "Zonguldak, Karabük, Bartın" bölgesinde gerçekleşti.

Geçen yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 14,38 ile "Van, Muş, Bitlis, Hakkari" bölgesinde kaydedildi. Bunu yüzde 14,36 ile "Konya, Karaman" bölgesi izledi. En az fiyat artışı ise yüzde 11,74 ile "Ankara" bölgesinde oldu. Ankara bölgesini, yüzde 12,52 ile "Kastamonu, Çankırı, Sinop" takip etti.

Kasımayıenflasyonrakamlarıaçıklandı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

SANATSEVERLER CELAL GÜNAYDIN’IN RESİM KOLEKSİYONU SERGİSİNDE BULUŞACAK
Denizli’de çocuklar geleceği bugünden inşa ediyor
Cumhuriyet’in 102. yılı Denizli Büyükşehir’le coşkuyla kutlanıyor
MERKEZEFENDİ, 1. YEREL KÜLTÜR ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
39 km mesafeyi 14 saatte yüzerek Türkiye birincisi oldu
İki genç arasında başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüştü, 1 ölü
Babadağ Vergi Dairesi Müdürlüğü hizmete açıldı
4. kattan düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti
Tezgahlarda 10 liraya satılan Acıpayam kavunu tescillendi
Babadağ'ın dokuma kültürü, DOSTEK Koleji'nin tasarımlarıyla sahneye taşındı
Elektronik sigarada yanlış güven hissi
Zirai dondan etkilenen üreticilere 406 milyonluk destek
Denizli Sanayi Odasi Meslek Komiteleri Ortak Toplantisi gerçekleştirildi
Çal’da 2 mahallede şap tespit edilmesi üzerine 19 mahalle karantinaya alındı
Denizli’de silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor
Denizli'den Elon Musk’a rakip çıktı
Babadağ’da off-road gösterileri nefes kesti
Babadağ Belediyesinin 7’nci kez düzenlediği Babafest coşkuyla devam ediyor
Düğün konvoyunda direksiyon hakimiyetini kaybeden araç şarampole yuvarlandı; 1 ölü 4 yaralı
Buldan'dan İzmir’e dönen tur midibüsü şarampole yuvarlandı; 2 ölü 31 yaralı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

Babadağ Vergi Dairesi Müdürlüğü hizmete açıldı

Denizli Sanayi Odasi Meslek Komiteleri Ortak Toplantisi gerçekleştirildi

Güney Ege’den 5,75 milyar TL’lik yatırım hamlesi

Deneyimlerini üniversiteli gençlerle paylaştı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle