MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Kaspersky siber güvenlik eğilimlerini açıkladı

Ana SayfaTeknolojiKaspersky siber güvenlik eğilimlerini açıkladı
Kaspersky siber güvenlik eğilimlerini açıkladı
12 April, 2018, Thursday 17:15 2472
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

İSTANBUL (AA) - Siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab'ın Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesi için düzenlediği "Cyber Security Weekend" etkinliğinde, siber güvenlik eğilimleri açıklandı.

Dünyada ve bölgede tehdit alanının nasıl geliştiğinin konuşulduğu etkinlikte, şirketlerin hayatta kalabilmek için ne gibi yaklaşımlar sergilemeleri gerektiği ele alındı.

Kaspersky Lab’in Global Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT) uzmanları ve araştırmacılar, güvenlik, blockchain teknolojisi ve siber saldırılardaki artışın yanı sıra sağlık altyapısına yönelik tehditleri de masaya yatırdı.

Etkinlikte paylaşılan Kaspersky Security Network'ün 2018’in ilk çeyreğine ilişkin istatistiklerine göre, yerel ağlarda yayılan zararlı yazılımlardan kaynaklanan tehditlerden etkilenme oranında genel bir artış görülüyor.

Söz konusu tehditlerden en çok etkilenen ülke yüzde 61,8 ile Kenya oldu. Kenya'yı, yüzde 56,8 ile Nijerya, yüzde 50,8 ile Umman, yüzde 55,6 ile Mısır ve Lübnan takip etti. Türkiye ise bu alanda yüzde 46,2 ile en düşük orana sahip oldu.

Aynı döneme ait istatistiklerde, internet kaynaklı tehditlerde de kayda değer bir artış gözlendi. Suudi Arabistan’da kullanıcıların yüzde 30,2’si zararlı yazılımlardan etkilenirken, yüzde 28,8 ile Mısır ve Umman ikinciliği paylaştı.

"Saldırılar artacak, daha karmaşık ve gelişmiş hale gelecek"

Kaspersky Lab Küresel Araştırma ve Analiz Ekibi Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Mohamad Amin Hasbini, etkinlikteki konuşmasında, geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla 2018’in ilk çeyreğinde Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesindeki fidye yazılımlarında yüzde 8,5 artış görüldüğünü bildirdi.

Fidye yazılımı saldırılarının geçen yıl elde ettiği başarılar nedeniyle bu oranın şaşırtıcı olmadığını dile getiren Hasbini, "Bu saldırıların artmasını, daha karmaşık ve gelişmiş hale gelmelerini bekliyoruz. Sağlam güvenlik çözümlerinin kullanılması ve bu çözümlerin saldırıların tehlikeleri konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla verilen düzenli güvenlik eğitimleriyle desteklenmesinin önemi bu gibi durumlarda daha da öne çıkıyor." diye konuştu.

Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Kozan Demircan da insanları blockchain teknolojisinin kullanım alanları konusunda sürekli eğitmenin önemli olduğunu vurguladı.

Blockchain teknolojisinin daha parlak ve daha verimli bir geleceğe doğru atılmış bir adım olduğunu belirten Demircan, şunları kaydetti.

"Kripto para birimleri ve blockchain yeni ve ezber bozan iş modelleri vadediyor. Pek bilinmese de bu teknolojiler nesnelerin internetine (IoT) dayanıyor. Geçtiğimiz yıl içinde IoT cihazları kullanılarak yapılan siber saldırıların sayısı dört kat arttı. Blockchain, IoT’yi güvene almak için çok etkin bir yol."

Muhabir: Ali Atar

Kasperskysibergüvenlikeğilimleriniaçıkladı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli’nin antik kentlerinde çalışmalar sürüyor
Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü
Milli maç heyecanı Tavas’ta dev ekranlarda yaşanacak
Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı
KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI
Denizli'de ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi
Yapay zeka çağının işletmelerdeki verimliliğe etkisi
Denizlili yüzücüden Riyad’da tarihi başarı
Yola kontrolsüz çıkan otomobil, motosikletle çarpıştı: 1 yaralı
Alevlerin sardığı ev kullanılamaz hale geldi
Buldan’a iki yeni sağlık tesisi kazandırılacak
Fenerbahçe’yi eleyen Denizlili gençler dikkat çekti
Denizli OSB yeşil inovasyon teknolojilerine dikkat çekti
Denizli’de kamyonet evin bahçesine uçtu; 1 ölü 3 yaralı
Denizlili sporcu, vücut geliştirmede IFBB Pro Card sahibi oldu
DTO, Kırgız Cumhuriyeti temsilcileriyle ticari köprünün temellerini attı
Bel fıtığı tedavisinde gelişen yeni yöntemler hastanın konforunu artırıp, yatış süresini azalttı
Denizli’ye binlerce uyuşturucu hap getiren 3 tacir yakalandı
Genel Müdür Yıldırım, Denizli Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesini ziyaret etti
Başkan Erdoğan şehitler için taziye mesajı yayımladı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
TEKNOLOJİ

Gençler dijital dünyaya ilk adımlarını attı

Denizli Büyükşehir 'e-Belediye Bilgi Sistemi’nde öncü

Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulu’na hitap etti. “ENERJİ ÜRETİMİNDE ÇAĞ ATLADIK”

PAÜ'de Teknofest için hazırlık toplantısı yapıldı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle