MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Kronik hastalara 1 milyon liranın üzerinde destek

Ana SayfaEkonomiKronik hastalara 1 milyon liranın üzerinde destek
Kronik hastalara 1 milyon liranın üzerinde destek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ağır kronik hastalar için ilk kez başlatılan sosyal yardım programıyla bin 59 tüberküloz ve SSPE hastasına 1 milyon 148 bin 459 lira destek sağlandı.

03 June, 2018, Sunday 15:16 4688
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK - Ağır kronik hastalar için ilk kez sene başında başlatılan sosyal yardım programı ile bin 59 vatandaşa 1 milyon 148 bin 459 lira destek ödemesi yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sadece fiziksel olarak değil ekonomik ve manevi olarak da ciddi kayıplara neden olan ağır kronik hastalıklarla mücadele eden yoksul vatandaşlara destek olmak amacıyla Türkiye'nin kırkıncı sosyal yardım programını Sağlık Bakanlığıyla iş birliğinde Ocak 2018'de hayata geçirmişti.

Birçok yönüyle dünyada ilk olma özelliğini taşıyan yardım programıyla ilk etapta tüberküloz ve kızamık mikrobunun yol açtığı bir beyin hastalığı olan Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) ile mücadele eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli nakdi destek sağlanması kararlaştırılmıştı.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, yardım programının başladığı ocak ayından nisan ayı sonuna kadar tüberküloz ve SSPE hastası olan yoksul durumdaki bin 59 vatandaşa, 1 milyon 148 bin 459 lira maddi yardımda bulunuldu. Hastalara aylık bin 85 lira ile bin 685 lira arasında değişen miktarlarda düzenli ödeme yapıldı.

Bakanlık, programın ilerleyen aşamalarında nadir ve diğer riskli hastalıklarla mücadele eden vatandaşları da kapsam içine almayı planlıyor.

Yardım programı kimleri kapsıyor?

Kırkıncı sosyal yardım programından, SSPE ve tüberküloz hastası olan, hane içinde kişi başına düşen aylık gelirleri asgari ücretin aylık net tutarının 2/3'ünden az gelire sahip kişiler yararlanabiliyor.

SSPE hastalarının "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikte" belirtilen usul ve esaslara göre düzenlenmiş sağlık kurulu raporunun bulunması gerekiyor.

Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, ikametgahlarının bulunduğu ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına başvuruda bulunabiliyor. Bizzat başvuruda bulunamayacak durumdaki kişiler ise müracaatlarını kendileriyle aynı hanede ikamet eden yasal vasileri aracığıyla yapabiliyor.

Yardım almasına karar verilen tüberküloz hastalarına, tedavi görme süreçleri ve hastalığının durumu dikkate alınarak 6 aydan iki yıla kadar destek sağlanıyor.

SSPE hastalarına yapılacak yardımlar ise yardımın onaylandığı tarihten başlayarak, hastanın asgari ücretin aylık net tutarının 2/3'ünden az gelire sahip şartını taşıması kaydıyla, tedavi sürdürdüğü müddetçe devam ediyor.

Ödemeler "Sosyal Yardım Kartı" aracılığıyla

Ödemeler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından PTT aracılığıyla hak sahiplerine sağlanan "Sosyal Yardım Kartı" aracılığıyla yapılıyor.

Vatandaşlar herhangi bir ücret kesintisi olmaksızın PTT şubelerinden veya ATM'lerden sosyal yardımlarını çekebilirken, karta yatan miktarı alış verişlerinde ödeme aracı olarak da kullanabiliyor.

Öte yandan coğrafi koşullar, hava şartları, hastalık, yaşlılık, engellilik durumu gibi nedenlerle ödemelerini çekmeye gidemeyen vatandaşlara da sosyal yardımları Konutta Ödeme Sistemi ile kapılarında yapılıyor.



Kronikhastalara1milyonliranınüzerindedestek
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli Komedi Sahnesi ikinci kez perdelerini açıyor
PAMUKKALE SÖMESTİR FESTİVALİ’NDE BİNLERCE ÇOCUK EĞLENEREK ÖĞRENİYOR
DBB Batı Ege GYO Yaya Üst Geçidi hizmete açıldı
Sevgi Eli binlerce aileye umut oldu
Büyükşehir DESKİ’den Bozkurt’a 19 Milyon TL’lik içme suyu yatırımı
Denizli Büyükşehir’den Barış Manço anısına konser
Çameli Belediyesi ekipleri karla mücadeleyi aralıksız sürdürüyor
Buldan’da aynı yolda ikinci kaza, otomobil üzüm bağına uçtu
Sarayköy’de park halindeki otomobil alevlere teslim oldu
Vali Köşger servis kazasında yaralananları ziyaret etti
Kazada hayatını kaybeden Muratcan'ın ailesinden tahliye kararına tepki
Denizli Valiliği memurları taşıyan servis kazasına ilişkin açıklama yaptı
Başkan Arslan muhtarlarla bir araya geldi
Sobadan zehirlenen yaşlı adam hayatını kaybetti
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Dünya Bankasından Denizli OSB’ye ziyaret
Vali Köşger; "Girişimcilik ve hayat becerileri güçlü nesillerin temelidir"
Mesaiye giden memurlar üzüm bağına uçtu; 25 yaralı
Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi
Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı
Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı
Emekli Evim emeklilerin ikinci yuvası oldu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

Başkan Çavuşoğlu: “Denizli’nin kaynakları Denizli’ye…”

Honaz Belediyesinden şeffaf mali tablo: 2025 bütçesi fazla verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜRKYED Heyetini Kabul Etti

DSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU 2026 YILININ İLK TOPLANTISINI MODEL FABRİKADA GERÇEKLEŞTİRDİ

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle