MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

ORHAN ABALIOĞLU VEFAT ETTİ

Ana SayfaDenizli GündemORHAN ABALIOĞLU VEFAT ETTİ
ORHAN ABALIOĞLU VEFAT ETTİ

Türkiye ve Ege Bölgesi’nin lider sanayi kuruluşlarından Abalıoğlu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu vefat etti

03 March, 2019, Sunday 14:12 5343
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Türkiye’nin lider sanayi kuruluşları arasında bulunan Abalıoğlu Grubu’nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu, 3 Mart Pazar günü hayata veda etti. Orhan Abalıoğlu’nun cenazesi, 4 Mart 2019 Pazartesi günü Denizli’de Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde ikindi namazına müteakip kaldırılacak.

 

Orhan Abalıoğlu, ülkemizin ilk özel sektör yem fabrikasını kurarak Türkiye ekonomisi açısından önemli bir başarıya imza attı. Orhan Abalıoğlu’nun 50 yıl önce Denizli’de kurduğu fabrika ile yem sanayine adım atan Abalıoğlu Grubu, daha sonra Biga, Polatlı, Mersin, Samsun, Turgutlu, Konya ve Burdur fabrikalarıyla büyüdü. Grup, yem sanayiinde sektör lideri olarak Anadolu’da ekonominin ve istihdamın gelişimine katkıda bulunuyor.

 

Orhan Abalıoğlu’nun vizyonu doğrultusunda girişimcilik ve sanayicilik faaliyetlerini ileriye taşıyan Abalıoğlu Grubu, 1969 yılında Denizli’de kurulan yem fabrikasının ardından tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerindeki girişimleriyle büyümesini sürdürdü. Abalıoğlu, 2006 yılında gıda sektörüne adım atarak Lezita markası ile Türkiye’nin en modern et entegre tesisini ülkemize kazandırdı. Piliç eti ve ileri işlenmiş et üretimiyle faaliyetlerine başlayan Lezita, günde yaklaşık 400 bin adet piliç işleme kapasitesine ulaştı. Abalıoğlu Grubu tarafından, 2009 yılında ekonomiye kazandırılan Lezita Balık, balık yemi ve balık üretimi ve işlenmesi alanlarında faaliyet gösteriyor.

 

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasına 2007 yılında 219’uncu olarak giren Abalıoğlu Grubu, 2018 yılı itibariyle 53’üncü sırada bulunuyor. Grup, Ege Bölgesi’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında ise 5’inci sırada yer alıyor.

 

Hayırsever kimliğiyle bilinen Abalıoğlu eğitim, çevre ve kültür gibi birçok toplumsal sorumluluk alanında da çalışmalar yaptı. Orhan Abalıoğlu öncülüğünde kurulan ABALIOĞLU YEM İlköğretim Okulu, Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Filiz Abalıoğlu Anadolu Lisesi, Oya-Ender Abalıoğlu Anadolu Lisesi, Pınar-Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi ile birçok öğrenciye çağdaş eğitim imkanı sunuyor. Orhan Abalıoğlu, eğitimin yanı sıra kültür ve çevre alanında da Abalıoğlu Yem Korusu, Abalıoğlu Hatıra Ormanı, Denizli Horozu Koruma Projesi gibi pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atmıştır.

 

Orhan Abalıoğlu, Türkiye’nin lider kuruluşlarından biri olan grubun başarı öyküsünü şöyle özetliyordu: “Bir avuç arkadaşımla Denizli’deki ilk fabrikamızda ürettiğimiz yemleri, çuval çuval arabamın bagajına atıp, kahve kahve dolaşarak satmaya çalıştığımız günlerden bugüne geldiğimizde Abalıoğlu, iki bini aşkın çalışanı ile pazar lideri olduğu yemin dışında tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinde sürdürdüğü faaliyetlerle ülkemizin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alıyor.”

ORHANABALIOĞLUVEFATETTİ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

DTO, Denizlili kadın girişimcileri buluşturdu
Denizli’de yağışların gecikmesi nedeniyle dua ve hayır yapıldı
Güzelleştirmeden sağlığa büyük hizmet
Uyanık sürücü yaptığı düzenekle plakasını gizledi
DTO üyelerine Macaristan'daki yeni pazar imkanları tanıtıldı
Denizli Kitap Fuarı bu yıl da dopdolu Onur konuğu Tuna Kiremitçi olacak 200 yayınevi, yüzlerce yazar
Denizli İdman Yurdu’nun 8 oyuncusuna bahis cezası
Denizli Büyükşehir’den hayat kurtaracak örnek proje Denizli’de ücretsiz HPV aşısı dönemi başlıyor
Başkan Tefenlili’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Denizli havacılık ve savunma sanayisinde tedarikçi olma yolunda ilerliyor
Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı
Acil Durum Hastanesine taşınma planlamaları yerinde değerlendirildi
Denizli İdman Yurdu’nda maça çıkabilecek oyuncu sayısı 13’e düştü
Denizli OSB’de 5S ve Güvenli Davranış eğitimi düzenlendi
Babadağ duvar resimleriyle güzelleşiyor
MERKEZEFENDİ’DE GRAFİKSEL ÇİZİM KURSU BAŞVURULARI BAŞLADI
Öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi
Denizlili ev tekstili üreticileri Los Angeles’ta yeni ticaret köprüleri kuruyor
Merkezefendi ve Honaz belediyeleri 'Kardeş Şehir' protokolü imzaladı
Başkan Kumral, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını Babadağlılara iletti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

DTO, Denizlili kadın girişimcileri buluşturdu

Denizli’de yağışların gecikmesi nedeniyle dua ve hayır yapıldı

Güzelleştirmeden sağlığa büyük hizmet

Uyanık sürücü yaptığı düzenekle plakasını gizledi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle