MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

'Uludağ yeni yıla yüzde 100 dolulukla girecek'

Ana SayfaEkonomi'Uludağ yeni yıla yüzde 100 dolulukla girecek'
'Uludağ yeni yıla yüzde 100 dolulukla girecek'

Yılbaşı tatilinin hafta sonuyla birleşerek 3 gün olması dolayısıyla kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'ın otellerinde rezervasyonlar erken başladı.

05 December, 2017, Tuesday 14:00 1804
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

BURSA (AA) - CEM ŞAN - Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'da 3 yılbaşı tatili geçirmek isteyenler bugünden rezervasyonlarını yaptırmaya başladı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'nın turizmde önde gelen şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Bursa'nın Uludağ ile dünya markası haline geldiğini ifade eden Akkuş, "Sayısız güzelliklere sahip Uludağ gibi bir yer dünyanın hiçbir yerinde yok. Uludağ'ı biz 1980'li yıllarda dünya turizmine tanıttık ve uluslararası markası haline getirdik. Uludağ herkesin rahat bir şekilde seyahat edebileceği, kayak yapabileceği, eğlenebileceği, kış turizmini en iyi şekilde geçirebileceği bir yer." dedi.

Akkuş, Uludağ'ın uzun zamandır kış mevsiminde hep dolu geçtiğini belirterek, "Aralık'ın 20-25’inde sezon açılır, Mart'ta kapanır. Uludağ, bu dönemde her zaman için yüzde 90-100 doluluk oranında sezonu kapatır. Uludağ bunca zamandır iç turizm ve Rus turistler için çalışıyordu. Son zamanlarda Ortadoğu'dan, Arap ülkelerinden de ciddi sayıda Uludağ'a turist gelmeye başladı. Kış, yaz sürekli Uludağ'a Ortadoğu'dan Arap turist geliyor. Uludağ, artık reklamını bile yapmaya gerek kalmadan kendi kendini pazarlayan bir bölge haline geldi." diye konuştu.

Uludağ'a bu sene erken düşen karın rezervasyonları da beraberinde getirdiğini, otellerin özellikle 3 günlük yılbaşı tatiline yönelik bugünden talep almaya başladığını Akkuş, şöyle devam etti:

"Bazı zamanlarda yağış geç düşünce kar duasına çıkıyorduk. Şu anda Uludağ'da kar yağmaya başladı ve yarım metre civarında kar var. Bu mükemmel bir sezonun başlangıcıdır. Eksiksiz bir şekilde bu kışı komple dolu olarak geçireceğiz. Özellikle yılbaşı ve sömestr tatilini yüzde 100 dolulukla geçireceğiz. Belki daha fazlasını da şehir merkezinde konaklatıp teleferik hattını kullanarak shuttle hizmetiyle Uludağ'a götürebilmek için çalışmamız var."

"Uludağ yaz, kış çalışabilir hale gelsin"

Uludağ'dan dört mevsim faydalanmak istediklerini dile getiren Akkuş, "Dört Mevsim Uludağ" markasının yaratılması için hükümetten destek istedi.

Her mevsim güzel bir turizm bölgesi haline getirerek Uludağ'dan maksimum düzeyde faydalanmak istediklerini vurgulayan Akkuş, şunları kaydetti:

"Burası yaz, kış çalışabilir hale gelsin. Uludağ'ı yazın da turizme açabilirsek bölgede ciddi anlamda turist sayısı artacak ve Bursa merkezdeki işletmeciler ve esnaf da para kazanacak. O yüzden Uludağ, sadece 2,5-3 ay kış veya kayak mevsiminde çalışır bir yer olmasından ziyade sürekli açık olan bir yer olsun. Biz oraya sürekli turist getirelim. TÜRSAB olarak gerekli girişimlerde bulunuyoruz ve Uludağ'ı dört mevsim çeşitli spor branşlarının yapılabileceği bir alan haline getirmeye çalışıyoruz."

Akkuş, kent merkezinden Uludağ oteller bölgesine kadar teleferik hattının kurulduğunu hatırlatarak, "Ortadoğu'dan gelen turistleri teleferikle Uludağ'a çıkarıp akşam şehir merkezine indirip alışveriş merkezleri, eğlence mekanlarında vakit geçirmelerini sağlayacağız. Bu sayede şehir merkezlerindeki otellerin de doluluk oranlarının artmasını sağlayacağız." dedi.


'Uludağyeniyılayüzde100doluluklagirecek'
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli Büyükşehir, dondurucu soğuklarda evsizlere sıcak yuva sağlıyor
Başkan Çavuşoğlu gazeteciler ve aileleri ile bir araya geldi
BASIN, TOPLUMUN HABER ALMA HAKKININ TEMİNATIDIR
BAŞKAN DOĞAN’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Denizli Büyükşehir kar mesaisinde
Başkan Çavuşoğlu’ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Denizli Teleferik huzur ve güvenle hizmete giriyor
Başkan Tefenlili’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI ALİ RIZA ERTEMUR’UN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Denizli Büyükşehir’den Ferdi Tayfur Anma Gecesi
DGC BAŞKANI BOYACI: GAZETECİLİK MESLEK YASASI ACİLEN ÇIKARILMALIDIR !
PAMUKKALE BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN FIRTINA VE SAĞANAK YAĞIŞA HIZLI MÜDAHALE
Başkan Çavuşoğlu’na “Ege’nin En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı” Ödülü
DSO Başkanı Selim Kasapoğlu’na ‘En Başarılı İş İnsanı’ ödülü
Denizli emniyeti sürücülere kar yağışı sonrası uyarıda bulundu
Özgür Özel Merkezefendi’de halkla buluşacak Kaynak Linki = https://www.haber20denizli.com/haber/ozgur-ozel-merkezefendide-halkla-bulusacak-113214
Beyağaç Belediyesi ulaşımı olmayan araziler için yol yapım çalışmasını sürdürüyor
Çameli'ne çağ atlatan Başkan Arslan'a 'Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı' ödülü verildi
Denizli’de şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi: çatılar uçtu, insanlar yürüyemedi
Denizli’de fırtına nedeniyle motorla trafiğe çıkışlar durduruldu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN ESNAFLARA ÖNEMLİ TARTI UYARISI

Denizli Büyükşehir’den hizmet filosuna 100 yeni araç

MERKEZEFENDİ HALK ŞARKÜTERİ İLE UYGUN FİYATLI SÜT ÜRÜNLERİ

Kent Konseyi El Emeği Pazarı açıldı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle