MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

'Uludağ yeni yıla yüzde 100 dolulukla girecek'

Ana SayfaEkonomi'Uludağ yeni yıla yüzde 100 dolulukla girecek'
'Uludağ yeni yıla yüzde 100 dolulukla girecek'

Yılbaşı tatilinin hafta sonuyla birleşerek 3 gün olması dolayısıyla kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'ın otellerinde rezervasyonlar erken başladı.

05 December, 2017, Tuesday 14:00 1793
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

BURSA (AA) - CEM ŞAN - Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'da 3 yılbaşı tatili geçirmek isteyenler bugünden rezervasyonlarını yaptırmaya başladı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'nın turizmde önde gelen şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Bursa'nın Uludağ ile dünya markası haline geldiğini ifade eden Akkuş, "Sayısız güzelliklere sahip Uludağ gibi bir yer dünyanın hiçbir yerinde yok. Uludağ'ı biz 1980'li yıllarda dünya turizmine tanıttık ve uluslararası markası haline getirdik. Uludağ herkesin rahat bir şekilde seyahat edebileceği, kayak yapabileceği, eğlenebileceği, kış turizmini en iyi şekilde geçirebileceği bir yer." dedi.

Akkuş, Uludağ'ın uzun zamandır kış mevsiminde hep dolu geçtiğini belirterek, "Aralık'ın 20-25’inde sezon açılır, Mart'ta kapanır. Uludağ, bu dönemde her zaman için yüzde 90-100 doluluk oranında sezonu kapatır. Uludağ bunca zamandır iç turizm ve Rus turistler için çalışıyordu. Son zamanlarda Ortadoğu'dan, Arap ülkelerinden de ciddi sayıda Uludağ'a turist gelmeye başladı. Kış, yaz sürekli Uludağ'a Ortadoğu'dan Arap turist geliyor. Uludağ, artık reklamını bile yapmaya gerek kalmadan kendi kendini pazarlayan bir bölge haline geldi." diye konuştu.

Uludağ'a bu sene erken düşen karın rezervasyonları da beraberinde getirdiğini, otellerin özellikle 3 günlük yılbaşı tatiline yönelik bugünden talep almaya başladığını Akkuş, şöyle devam etti:

"Bazı zamanlarda yağış geç düşünce kar duasına çıkıyorduk. Şu anda Uludağ'da kar yağmaya başladı ve yarım metre civarında kar var. Bu mükemmel bir sezonun başlangıcıdır. Eksiksiz bir şekilde bu kışı komple dolu olarak geçireceğiz. Özellikle yılbaşı ve sömestr tatilini yüzde 100 dolulukla geçireceğiz. Belki daha fazlasını da şehir merkezinde konaklatıp teleferik hattını kullanarak shuttle hizmetiyle Uludağ'a götürebilmek için çalışmamız var."

"Uludağ yaz, kış çalışabilir hale gelsin"

Uludağ'dan dört mevsim faydalanmak istediklerini dile getiren Akkuş, "Dört Mevsim Uludağ" markasının yaratılması için hükümetten destek istedi.

Her mevsim güzel bir turizm bölgesi haline getirerek Uludağ'dan maksimum düzeyde faydalanmak istediklerini vurgulayan Akkuş, şunları kaydetti:

"Burası yaz, kış çalışabilir hale gelsin. Uludağ'ı yazın da turizme açabilirsek bölgede ciddi anlamda turist sayısı artacak ve Bursa merkezdeki işletmeciler ve esnaf da para kazanacak. O yüzden Uludağ, sadece 2,5-3 ay kış veya kayak mevsiminde çalışır bir yer olmasından ziyade sürekli açık olan bir yer olsun. Biz oraya sürekli turist getirelim. TÜRSAB olarak gerekli girişimlerde bulunuyoruz ve Uludağ'ı dört mevsim çeşitli spor branşlarının yapılabileceği bir alan haline getirmeye çalışıyoruz."

Akkuş, kent merkezinden Uludağ oteller bölgesine kadar teleferik hattının kurulduğunu hatırlatarak, "Ortadoğu'dan gelen turistleri teleferikle Uludağ'a çıkarıp akşam şehir merkezine indirip alışveriş merkezleri, eğlence mekanlarında vakit geçirmelerini sağlayacağız. Bu sayede şehir merkezlerindeki otellerin de doluluk oranlarının artmasını sağlayacağız." dedi.


'Uludağyeniyılayüzde100doluluklagirecek'
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli Büyükşehir’den hizmet filosuna 100 yeni araç
Isınma desteği müracaatları başladı
MERKEZEFENDİ HALK ŞARKÜTERİ İLE UYGUN FİYATLI SÜT ÜRÜNLERİ
Denizli 2026'ya coşkuyla girdi
Karşı şeride geçen otomobil şarampole yuvarlandı
Kırmızı ışık ihlali yapan mikser ortalığı savaş alanına çevirdi; 5 yaralı
DENİZLİ SANAYİ ODASI YENİ YIL İLANI
DTO YENİ YIL İLANI
Başkan Çavuşoğlu’ndan yeni yıl mesajı
PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI ALİ RIZA ERTEMUR’DAN 2026 MESAJI
BAŞKAN TEFENLİLİ’DEN YENİ YIL MESAJI
Denizli Defterdarlığından sıkı yılbaşı denetimi
Küçük Miray'ın yeni yıl mektubu Başkan Tatık’ı duygulandırdı
Başkan Doğan, "Dostluğun, barışın, sevginin, huzurun, hukuk ve adaletin olduğu bir yıl diliyorum"
Beyağaçlılar yılbaşı hatıralarını dev kar küresiyle ölümsüzleşiyor
Denizlililer 2026’yı umutla bekliyor
Samanlıkta çıkan yangın korku yaşattı
Denizli'de narkotik timlerinin operasyonunda 20 zehir taciri yakalandı
Denizlili milli sporcular 2025 yılına uluslararası başarılarıyla damga vurdu
Vali Coşkun: "Yeni yılın üretmenin ve başarıların yılı olacağına yürekten inanıyorum"

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

Denizli Büyükşehir’den hizmet filosuna 100 yeni araç

MERKEZEFENDİ HALK ŞARKÜTERİ İLE UYGUN FİYATLI SÜT ÜRÜNLERİ

Kent Konseyi El Emeği Pazarı açıldı

“Bu şehrin kaynakları bu şehir için harcanıyor”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle