MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Toyota Sakarya'dan rekora imza atıyor

Ana SayfaEkonomiToyota Sakarya'dan rekora imza atıyor
Toyota Sakarya'dan rekora imza atıyor
09 December, 2017, Saturday 13:30 1959
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

SAKARYA (AA) - İBRAHİM YOZOĞLU - Toyota'nın Avrupa'daki üretim tesislerinden Sakarya'daki Toyota Türkiye fabrikasında, üretim, ihracat ve istihdamda rekora imza atılıyor.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Hiroshi Kato, yakaladıkları başarıyı ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Kato, geçen yılın kasım ayında 400 milyon avroluk yatırımla Türkiye'nin ilk hibrit ve SUV modeli Toyota C-HR'ı üretim bantlarından indirmelerinin ardından üretim, ihracat ve istihdamda rekorlara imza attıklarını belirtti.

Toyota C-HR ile 3 vardiya üretim sistemine geçilmesiyle fabrika kapasitesini iki katına çıkararak 280 bine yükselttiklerini ifade eden Kato, "İstihdam ettiğimiz çalışan sayımız da kapasitemizle paralel olarak artış göstererek 5 binden fazla kişiye ulaştı. Üçüncü modelimizle Japonya dışında ilk Toyota Yeni Global Platformu (TNGA) modeli üreten fabrika olma özelliğine sahip olduk." dedi.

Kato, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin şu anda Avrupa'daki Toyota üretim tesisleri arasında en yüksek üretim kapasitesine sahip fabrika olduğunu vurguladı.

100 ülkeye ihracat

Fabrikada yıl sonuna kadar 280 bin araç üretip 248 bin araç ihracatı yapmayı hedeflediklerini aktaran Kato, şöyle devam etti:

"Yılın 11 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 102 artışla 254 bin 928 araç üretirken, ihracatımız ise yüzde 159 yükselerek 224 bin 906 adede ulaştı. 2018 yılında da ana odağımız tam kapasiteyle üretim faaliyetlerimizi sürdürmek olacak. Kuruluşumuzdan bu yana 2,3 milyar dolar yatırım yaparak 25 milyar dolarlık ihracata imza attık. Sakarya'nın, Türkiye'nin en çok ihracat yapan illeri arasında 7'nci sıraya yükselmesine yaptığımız katkıdan dolayı gurur duyuyoruz. Sakarya'da yüksek kalite standartlarında ürettiğimiz modelleri yaklaşık 100 ülkeye ihraç ediyoruz. İhracatımızın yüzde 74'ünü Avrupa, yüzde 20'sini Kuzey Amerika, yüzde 6'sını ise Ortadoğu, Kuzey Afrika ve diğer ülkelere gerçekleştiriyoruz."

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak 2016 yılında gerçekleştirdikleri 155 bin adet üretim ve 116 bin adet ihracatla İSO 500'de 6'ncı, TİM 500'de ise 7'nci sırada yer aldıklarını anımsatan Kato, kapasite artışıyla bu yılın sonunda planladıkları 280 bin adet üretim ve 248 bin ihracat hacmiyle ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.

1990'dan 2017'ye üretim süreci

Arifiye ilçesinde Temmuz 1990'da Toyotasa olarak kurulan Toyota Türkiye fabrikasının temeli, 1992'nin mayıs ayında atıldı. Eylül 1994'te 7. Nesil Corolla Sedan üretimi başlayan fabrikada 2000 yılında 100 bininci araç üretimi gerçekleştirildi. Aynı yılın ekim ayında yeniden yapılanma ve Toyota Türkiye'nin kurulmasıyla üretime hız verilen fabrikada, 2002 yılının şubat ayında ihracat başladı.

2003'te 2 vardiya üretimine geçilmesi, Şubat 2004'te yıllık kapasitenin 100 binden 150 bine çıkartılmasıyla hızla büyüyen fabrika, Aralık 2005'te 500 bininci araç üretimine ulaştı.

Mart 2009'da 1 milyonuncu aracı üreten fabrika, Eylül 2016'da 3 vardiyaya geçti. Ekim 2016'ya gelindiğinde ise Türkiye'de üretilen ilk crossover ve ilk hibrit araç olma özelliği taşıyan Toyota C-HR'ın seri üretimine başlandı.

Eylül 2017'de 2 milyonuncu aracını banttan indiren ve Toyota'nın Avrupa'daki en yüksek kapasiteye sahip üretim tesisi olan Toyota Türkiye fabrikasında, Corolla, Verso ve Toyota C-HR modelleri tüm dünyada alıcılarıyla buluşmaya devam ediyor.

ToyotaSakarya'danrekoraimzaatıyor
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi
Çamelili sanatçısı Cemil Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı
Turizm lisesi öğrencileri Almanya’da 90 günlük stajlarını tamamladı
Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret
Babadağ'da sosyal tesis inşaatı hızla devam ediyor
Yakalanan kundakçı suçunu itiraf etti
Tavaslı gençleri spora yönlendirmek amacıyla ‘Gençlik İçin Harekete Geç’ projesi başlatıldı
Öğrenciler iklim değişikliğine dikkat çekti
Çivril’de tarlada oluşan obruk korkuttu
Otomobille çarpışan traktör ikiye bölündü
Babadağ Vergi Dairesi Müdürlüğü hizmete açıldı
Denizli’de kaçak silah operasyonu
Beyağaç Çarşı Cami inşaatı sona yaklaştı
Denizli’de temizlikte yeni dönem Ortak kullanım çöp konteynerleri hizmete girdi Kent estetiği ve çevre sağlığı için örnek uygulama
Denizli Büyükşehir’den üreticilere Macar fiği desteği İl genelinde 681 üreticiye toplam 44 ton tohum dağıtımı başladı Başkan Çavuşoğlu: Üreticimizi baş tacı etmeye devam edeceğiz
Başkan Pütün; "Zeytinyağı üretim tesisimizde yeni sezon başladı"
Öğrenciler ara tatili Bilim Kampı’nda değerlendirecek
Ortağı cinayetten tutuklanan oto galeri kundaklandı, 5 araç küle döndü
Buldan'ın tescilli kestanesinde hasat zamanı
Denizli’nin Ekim ihracatı 413 milyon dolar oldu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NİN 31’İNCİ MAMA MAKİNESİ ESKİŞEHİR’E TESLİM EDİLDİ

Başkan Dere, şap hastalığından mağdur olan aileleri yalnız bırakmadı

DEMİOSB’de “Meslek Liseleri / Mesleki Eğitim Merkezlerinde Talaşlı İmalat” Konulu Toplantı Gerçekleştirildi

Tavas Belediyesi filosuna bir araç daha ekledi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle