MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Unutanlar için sahne aldılar

Ana SayfaKültür SanatUnutanlar için sahne aldılar
Unutanlar için sahne aldılar

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi işbirliğinde düzenlenen Alzheimer Farkındalık Günü'nde "Unutanlar için söyle" adlı video klipin gösterimi ile "Unutsalar da unutulmayacaklar" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

22 September, 2021, Wednesday 09:01 3011
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi işbirliğinde 21 Eylül Alzheimer Farkındalık Günü düzenlendi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen programa Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör ve Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hülya Eryılmaz ile davetliler ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Eryılmaz, Alzheimer'in henüz tedavisi olmayan ve sinsice ilerleyen bir unutkanlık hastalığı olduğunu belirterek, "Unutmaktan korkma sakın, hastalıktan korkma sakın' diyerek farkında olmanın, kabullenmenin ve önlem almanın ne kadar önemli olduğunu vurguluyoruz" ifadelerini kullandı. Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Güngör ise, Alzheimer'in tedavisi bulunmayan bir hastalık olduğunu kaydederek, "Maalesef öncelikle büyüklerimizde gördüğümüz ama tıbbi açıdan da elimizden gelen bir şeyin olmadığı, insanlık olarak içimizin eridiği  bir hastalık" dedi.

 

"Toplumsal farkındalığı artırmaya çalışıyoruz"

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Değirmenci de Büyükşehir ve Kent Konseyi olarak Denizli'de yaşayan tüm vatandaşların hayat kalitesini artırmak için çalıştıklarını söyledi. Bu anlamda Alzheimer Derneği ile de birçok işbirliği yaptıklarını vurgulayan Değirmenci, "Dünyadaki ortalama hayat süresinin artması, yaşam kalitesinin artması ve insan ömrünün uzaması ile hayatımızda daha fazla yer edinen bir hastalık Alzheimer. Ama bunu erken tedavi, erken tanı ile biraz geciktirme, belki alınabilecek tedbirleri artırma, tedbirlere erişimi kolaylaştırmak gibi toplumsal farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Bu hastalığa yakalanmış büyüklerimiz var. Ama hastalıktan korkmamayı, bu hastalıkla yaşamayı kendimize ilke edinmeliyiz. Ne hastalanan büyüklerimizi, ne ailesini yaşama küstürmeden, hayattan haz alınabilecek ortak paydaları artırmak suretiyle şehrimizi, ülkemizi ve dünyamızı daha yaşanabilir kılmak bizim elimizde" dedi. 

 

"Unutsalar da unutulmayacaklar"

 

Konuşmanın ardından, Alzheimer'e dikkat çekmek için yönetmenliğini Nafiz Tok'un yaptığı, Ayşe Şahin, İbrahim Davulcu, Emine Oymak, Serdar Gedizlioğlu, Pınar Kasapsaraçoğlu, Mustafa Doğan, Semra Doğan, Hatice Hülya Eryılmaz'ın seslendirdiği "Unutanlar için söyle" adlı video klibin gösterimi yapıldı. Büyük beğeni toplayan klibin ardından Engelliler Meclisi üyesi Ayşegül İlgin ve Merve Cirit sahne aldı. Program Alzheimer Derneği Tiyatrosu'nun "Unutsalar da unutulmayacaklar" adlı tiyatro oyunu ile son buldu. 

Unutanlariçinsahnealdılar
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli’de yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç şafta takılması sonucu öldü
Tır ile otomobilin çarpıştığı kazada tır yan yattı; 2 yaralı
DUYURU -KONSERLER İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ
Türkiye’nin Ceviz Başkenti Denizli’de Ceviz Fidanı Dağıtımı Başladı
MERKEZEFENDİ’DE YENİ YIL COŞKUSU AYNA KONSERİYLE YAŞANACAK
MERKEZEFENDİ’DE HAYVAN BAKIM EVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ HAYATA GEÇİYOR
Denizli'de 5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı
Denizli’nin yüksek kesimleri beyaza büründü
İnfaz sisteminde yeni dönem başladı
Denizli’de 5 aracın karıştığı zincirleme kaza çok sayıda kişi yaralandı
Otomobil park halindeki tırın dorsesine çarptı: 1 ölü 1 yaralı
Denizli Büyükşehir genç yeteneklerin yanında
Kent Konseyi El Emeği Pazarı açıldı
Denizli 2026’yı ışıl ışıl karşılıyor
“Bu şehrin kaynakları bu şehir için harcanıyor”
Denizli Büyükşehir sanatta çıtayı yükseltmeye devam ediyor
Ülke genelinde 150 milyonluk hırsızlık yapan kasa fareleri operasyonlarla yakalandı
Denizli'de zincir marketin indirimli açılışı geceden sabaha kuyruk oluşturdu
Denizli’de şüpheli valiz kontrollü bir şekilde patlatıldı; içinden kıyafetler çıktı
Boşandığı eşinin sokak ortasında boğazı kesen eski kocaya müebbet talebi

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
KÜLTÜR SANAT

Denizli Büyükşehir sanatta çıtayı yükseltmeye devam ediyor

Denizli Büyükşehir’den Regaip Kandili’nde gönüllere dokunan ikram

BAŞKAN DOĞAN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet coşkusu Babadağ'ın zirvesine taşındı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle