MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Valimiz Hasan Karahan’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Ana SayfaDenizli GündemValimiz Hasan Karahan’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Valimiz Hasan Karahan’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Denizli Valisi Hasan Karahan’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

03 December, 2017, Sunday 08:30 2230
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler Kararı ile 3 Aralık "Uluslararası Engelliler Günü" olarak kabul edilmiştir.

Günümüzde toplumların gelişmişlik düzeyi insana verdikleri değerlerle ölçülmektedir. Bugün tüm dünyada ve ülkemizde gelişen insan hakları anlayışıyla engelli bireylerin fırsatlardan eşit düzeyde yararlanabilmesi için her türlü imkân sunulmaya çalışılmaktadır.

Engellilerin yaşadıkları sorunlar; yalnızca engellileri ve ailelerini değil toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir konudur. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın hakları, bu hakların korunarak, toplumsal yaşamdan kopmadan, dışlanmadan, herhangi bir ayrımcılığa maruz bırakılmadan yaşamalarını sürdürebilmeleri, Anayasamız ve Devletimizin teminatı altındadır. 

Devletimiz son yıllarda, engelli vatandaşlarımızın geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak doğru politikalar ve kalıcı çözümler üretmek için gerekli çalışmaları yapmış, eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal hayat içerisinde yer alan çok sayıda hukuki düzenlemeleri hayata geçirmiştir. Bizler de bu düzenlemelerin hayata geçirilmesi için çaba sarf etmekteyiz.

Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha da kolaylaştırarak geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu ve özel kuruluşlar, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile tüm vatandaşlarımızın işbirliği içinde hareket etmeleri gerekmektedir.

Bu anlayışla İlimizde engelli vatandaşlarımızın kamu hizmeti almalarını kolaylaştırmayı  hedefleyen sosyal sorumluluk projeleri hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bunun yanı sıra İlimiz, engelli vatandaşlarımıza sağlık, eğitim, istihdam ve evde bakım gibi temel hizmetlerin sunulmasında önemli mesafeler kat etmiştir.

Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir. Bu durum göstermektedir ki    engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmemektir.

Unutmayalım ki, her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Başarılı insan, yaşama azmini yitirmeyen ve kendisiyle barışık olan kişidir. Hayatta başarıya ulaşmada hiçbir şeyin engel teşkil etmeyeceği düşüncesiyle engelli vatandaşlarımızı kararlılıklarını yitirmeden amaçlarına ulaşmak için daha çok çalışmaya, hayata bağlılıkları ve azimleriyle de herkese örnek olmaya davet ediyorum.

 Dünya Engelliler Günü'nde; bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hasan KARAHAN

Denizli Valisi

ValimizHasanKarahan’ın3AralıkDünyaEngellilerGünüMesajı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Dağ Arama Kurtarma 9 yıldır arama kurtarma operasyonlarında gönüllü olarak yardımcı oluyor
Denizli 3. Venezuela Türk İhraç Ürünleri Fuarında yerini aldı
Denizli’nin antik kentlerinde çalışmalar sürüyor
Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü
Milli maç heyecanı Tavas’ta dev ekranlarda yaşanacak
Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı
KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI
Denizli'de ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi
Yapay zeka çağının işletmelerdeki verimliliğe etkisi
Denizlili yüzücüden Riyad’da tarihi başarı
Yola kontrolsüz çıkan otomobil, motosikletle çarpıştı: 1 yaralı
Alevlerin sardığı ev kullanılamaz hale geldi
Buldan’a iki yeni sağlık tesisi kazandırılacak
Fenerbahçe’yi eleyen Denizlili gençler dikkat çekti
Denizli OSB yeşil inovasyon teknolojilerine dikkat çekti
Denizli’de kamyonet evin bahçesine uçtu; 1 ölü 3 yaralı
Denizlili sporcu, vücut geliştirmede IFBB Pro Card sahibi oldu
DTO, Kırgız Cumhuriyeti temsilcileriyle ticari köprünün temellerini attı
Bel fıtığı tedavisinde gelişen yeni yöntemler hastanın konforunu artırıp, yatış süresini azalttı
Denizli’ye binlerce uyuşturucu hap getiren 3 tacir yakalandı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Dağ Arama Kurtarma 9 yıldır arama kurtarma operasyonlarında gönüllü olarak yardımcı oluyor

Denizli 3. Venezuela Türk İhraç Ürünleri Fuarında yerini aldı

Denizli’nin antik kentlerinde çalışmalar sürüyor

Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle