MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Yeterince sulanamayan buğdaylar erkenden baş verdi

Ana SayfaDenizli GündemYeterince sulanamayan buğdaylar erkenden baş verdi
Yeterince sulanamayan buğdaylar erkenden baş verdi

İklim değişikliği nedeniyle mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar, Denizli’de bulunan birçok barajda su seviyesinin düşmesine neden oldu. Barajların boş kalmasının ardından yeterince sulanamayan buğdaylar erkenden baş verince, çiftçi mağdur oldu.

05 May, 2021, Wednesday 16:04 4184
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Ülke genelinde iklim değişikliği sebebiyle birçok bölgede mevsimlerde değişiklik yaşanırken Denizli’de Nisan ayında beklenen yağışın düşmemesi, barajlarda su seviyelerinin azalmasına neden oldu. Pamukkale ilçesi Karakurt Mahallesi de yaşanan kuraklıktan en fazla etkilenen mahallelerden biri oldu. Yağışların bu yıl yetersiz olması, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı etrafında bulunan tarım arazilerine ekilen arpa ve buğdayların boyları uzamadan baş verdi. Mahallede bulunan çiftçiler 2020 yılında başlayan korona virüs salgını ile birlikte zorluk yaşadıklarını ve 2021 yılı Nisan ayında bekledikleri yağışların olmadığını belirtti.

“Arpaların, buğdayların boyları maalesef ki gelişmedi”
Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, beklenen yağmur yağışı olmadığı takdirde kötü günlerin kapıda olabileceğini söyledi. 2020 yılında iklim değişikliğinin gözle görülür hale geldiğini 2021 yılında da devam ettiğini anlattı. Bir taraftan korona salgınıyla mücadele devam ederken diğer taraftan ekonomik sıkıntıların arttığını, kuraklık ve kıtlıkla karşı karşıya kalındığını aktaran Ceylan; “Maalesef 2020 yılında başlayan sıkıntılar ülkemiz için 2021’de de devam etmekte. Korona virüsle savaşıyoruz, kuraklıkla savaşıyoruz, ekonomi durumumuz çok kötü olmasa da çokta iyi diyemeyiz. Bu sene ne yazık ki gördüğünüz arpaların, buğdayların boyları maalesef ki gelişmedi. Çok acayip bir kuraklık var bu nedenden dolayı bu sene tahmin ediyorum herhalde çok ürünlerde ulaşım zor olacak. Hayvancıların ve çiftçilerin işi gerçekten zor olacak bu sene. Cenabı Allah bir an önce bu durumumuzu görsün, inşallah nasip olursa son dönemlerde bu yağmurlardan falan, bize imkan verirse, rabbim yağmur yağdırırsa birazcık kurtulma şansımız olabilir diye düşünüyorum” dedi.

“Barajımızın yüzde 20’si ancak dolu”
Barajın geçtiğimiz yıllarda daha fazla suyunun olduğunu söyleyen Ceylan; “Bizim Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı, şu bulunduğumuz bölgelerde dahi bizim eskiden buralara kadar su çıkardı. Su seviyesi yol üzerinde olurdu, ama maalesef bu sene kurak geçmesinden dolayı barajımızın yüzde 20’si ancak dolu. Buradaki barajın yapım amacı da daha önce bildiğiniz gibi Denizli içme suyu projesiydi ama sonradan vazgeçildi. Ova kısmının sulaması buradan yapılıyor. İnşallah cenabı Allah bir an önce yağmuru verirse birazcık kurtulma şansımız olur diye düşünüyorum. Rabbim ülkemizin, vatandaşlarımızın milletimizin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

Yeterincesulanamayanbuğdaylarerkendenbaşverdi
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yardımcısının ses kaydını başkasına dinleten Başkana hapis cezası
Başkan Arslan, Ankara yolculuğu esnasında yeni Gölhisar yolunu inceledi
Pamukkale ve Kaklık Mağarası turları yoğun ilgi görüyor
Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak
Düğün hazırlıkları yapan fizyoterapist kazada hayatını kaybetti
Durak yerine orta şeritte yolcu indirip alan halk otobüsü pes dedirtti
Tavas’a çevre dostu doğal arıtma tesisi kazandırılıyor
Avrupalı turistlerin dönüşüyle 2026 Pamukkale ve Karahayıt için yıldız yıl olacak
5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu
Ters yöne giren otomobil kazaya sebep oldu; 1 yaralı
Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nde safran soğanları filizlenmeye başladı
Merkezefendi Belediyesi Japon deprem uzmanlarını ağırladı
PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MÜKELLEFLERE VERGİ ÖDEME DUYURUSU
Dağ Arama Kurtarma 9 yıldır arama kurtarma operasyonlarında gönüllü olarak yardımcı oluyor
Denizli 3. Venezuela Türk İhraç Ürünleri Fuarında yerini aldı
Denizli’nin antik kentlerinde çalışmalar sürüyor
Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü
Milli maç heyecanı Tavas’ta dev ekranlarda yaşanacak
Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı
KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Yardımcısının ses kaydını başkasına dinleten Başkana hapis cezası

Başkan Arslan, Ankara yolculuğu esnasında yeni Gölhisar yolunu inceledi

Pamukkale ve Kaklık Mağarası turları yoğun ilgi görüyor

Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle