MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.1434
EURO48.335
GR ALTIN4443.9
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

1 YILDA BİNLERCE UÇUŞ OLDU

Ana SayfaDto1 YILDA BİNLERCE UÇUŞ OLDU
1 YILDA BİNLERCE UÇUŞ OLDU

2019’da 3 milyona yakın ziyaretçinin geldiği Pamukkale’de, yeni yıl için haftalar öncesinden otellerin dolduğunu açıklayan Denizli Ticaret Odası (DTO) 2’nci Meslek Komitesi Başkanı Gamze Sevgi, “Bu yıl, bu bölgede binlerce ziyaretçi balon uçuşu yaptı. 24 bin 300 ticari uçuş ile 9 bin sportif uçuş gerçekleştirildi. Bölgemiz, sadece tarih, termal suyu ve eşsiz travertenleri ile değil gyrocopter faaliyetleri ile de hem ülke hem dünya çapında dikkatleri üzerine çekmeye başladı.” dedi. 2020’yi “Denizli Yılı” ilan ettiklerini anımsatan DTO Başkanı Uğur Erdoğan da, “Pamukkale’miz ile birlikte diğer turistik yerlerimiz ve Denizli’mizin tüm dünyada daha bilinir ve ziyaret edilir hale gelmesi, konaklama sayısının artması ve turizm sektörümüze yerli ve yabancı yeni yatırımcılar ile daha büyük yatırımlar kazandırılması için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

06 January, 2020, Monday 13:20 4636
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Ege Bölgesi’nin en önemli turizm bölgelerinden olan Denizli, verimli toprakları ve doğal güzellikleriyle, tarihi ve arkeolojik özellikler yönünden zengin bir yer olarak bölgenin parlayan yıldızı oldu. Denizli Ticaret Odası (DTO)’nın otel, motel, pansiyon, tatil yerleri, güzellik salonu, kuaförlük işletmeciliği ve seyahat acentesi, tur operatörlüğü ve rehberlik faaliyetleriyle iştigal eden üyelerinin yer aldığı 2’nci Meslek Komitesi Başkanı Gamze Sevgi, geride kalan bir yılı faaliyet alanları açısından değerlendirdi. Sevgi, “Pamukkale İlçesi’ndeki UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan beyaz cennet Pamukkale, her yıl 3 milyona yakın yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri konumundadır. Ayrıca, şifalı kırmızı suyu, yamaç paraşütü, yelken kanat ve balon turları ile de ön plana çıktı. Özellikle son yıllarda, termal sağlık turizminin merkezi konumuna geldi. Eşsiz güzellikleri barındıran ilçemiz, sağlık, kültür, spor ve inanç turizminde de ön plana çıktı. Pamukkale’miz, Türkiye'de geçen yıl en fazla ziyaret edilen 4'üncü ören yeri. 2019’un ilk 10 ayında yaklaşık 2 milyon 500 bin ziyaretçi ile rekor sayıya ulaşıldı. Aralık ayı sonu itibariyle 3 milyon ziyaretçiye ulaşılması bekleniyor. Denizli’de, turizm işletme belgeli 6 bin 840 yataklı 33 tesis, belediye belgeli 6 bin 825 yataklı 79 tesis ile 5 bin 157 yataklı 129 pansiyon bulunmaktadır. 2 bin 311 yatak kapasiteli 24 adet tesisin de inşaatı devam etmektedir. Pamukkale’de, yeni yıl için haftalar öncesinden otellerimiz doldu. Gösterilen ilginin en önemli göstergelerinden biri de bu oldu.” dedi.

 

DENİZLİ’NİN İNCİSİ PAMUKKALE’DEKİ UÇUŞLAR, BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 

Komite Başkanı Sevgi, Pamukkale İlçesi’nde turizmin yanı sıra farklı turistik seçeneklerin gelişmesi için belediyeler, STK’lar, turizm işletmeleri el ele vererek, bölgenin cazibe merkezi konumunu sürdürdüğüne de dikkat çekti. Pamukkale’nin dünya turizminde yerini üst seviyelere çıkarmaya çalıştıklarını vurguladı. Sevgi, “Pamukkale, turizm açısından farklı alternatifleriyle de yıl boyunca turist ağırlıyor. Denizli-Pamukkale Bölgesi uygun hava koşulları ve doğal güzellikleri ile Türkiye’nin ikinci sıcak hava balonu uçuş merkezi. Bölgede 8 balon işletmesi 35 sıcak hava balonuyla faaliyet gösteriyor. Bir balon birden fazla uçabilmekte ve 45 dakika süren balon uçuşlarıyla, Kuzey-Güney ekseninde, travertenler, havuz bölgesi ve Hierapolis üzerinden geçerek, ziyaretçiye Pamukkale’nin doğa mucizesine gökyüzünden bakma olanağı sunuyor. 2018’in istatistiklerine baktığımızda, 230 gün uçulmuş ve 537 bin 479 kişi uçmuş.  En çok uçuş yapılan ay aralık. Yaz aylarında yalnızca sabah saatlerinde, Kasım-Mart dönemlerinde ise sınırlıda olsa öğle ve akşam uçuşları talep görmekte. 2019 verilerine baktığımızda ise, 220 gün uçulmuş. Ticari uçuş sayısı, 29 bin 127 olmuş. Yükselmesi, kubbe içerisinde ısıtılan hava ile dış ortam arasındaki sıcaklık farkına bağlı olan sıcak hava balonlarının, Pamukkale uçuş sahasında farklı hava araçlarının bir arada emniyetli şekilde uçuş yapmasını temin etmek için bu bölgede Slot Merkezi kurulacak. Slot Hizmet Merkezi, sıcak hava balonu, yamaç paraşütlerine ve hafif hava araçları olan gyrocopterlerin havada aynı anda emniyetli uçuş yapabilmesine katkı sağlayacak. Pamukkale Bölgesi’nde, ruhsatlı işletme olarak 15 ila 20 dakika arasında turistik uçuşlar düzenleyerek hava taksi hizmeti veren, ticari ayrocopter uçuşu yapan bir şirketimiz de bulunmaktadır. Bölgemizde, 2017 yılından itibaren ivme kazanan yamaç paraşütü uçuşları ise, 8 ticari işletme ile gerçekleştirilmektedir. 2019’da 29 bin 400 ticari uçuş ile 9 bin sportif uçuşun gerçekleştiği bölgemiz, gyrocopter faaliyetleri ile de hem ülke hem dünya çapında dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Uçanların sayısı yarım milyonu aştı; 583 bin 159’a ulaştı.” diye konuştu.

 

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: “SADECE PAMUKKALE’MİZİ DEĞİL, DENİZLİ’MİZİ DE DÜNYA TANIYACAK”

 

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 2020’yi “Denizli Yılı” ilan ettiklerini hatırlatarak, şehrin tanıtımına yönelik çalışmalar yürüteceklerini ve turizmde ivmesini artırması için çaba harcayacaklarını vurguladı. Başkan Erdoğan, “Denizli, Ege’nin incisi; bölgenin parlayan yıldızıdır. Pamukkale’mize olan ilgi de bunun bir göstergesidir. Beyaz Cennet’imizi, havadan görmek isteyenlerin sayısı, her geçen gün daha da artıyor. Bölgedeki uçuşlar, turizme ayrı bir canlılık getirdi. Bunun daha fazla olması, Pamukkale’miz ile birlikte diğer turistik yerlerimiz ve Denizli’mizin tüm dünyada daha bilinir ve ziyaret edilir hale gelmesi için, bu yıl var gücümüzle, el birliğiyle çalışacağız. Konaklama sayısının artması ve turizm sektörümüze yerli ve yabancı yeni yatırımcılar ile daha büyük yatırımlar kazandırılması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

1YILDABİNLERCEUÇUŞOLDU
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu
Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu
Motosikletlilerin tehlikeli yardımlaşmasına ceza
Motosikletlilerin tehlikeli yardımlaşmasına ceza
Hayırsever iş adamı Mustafa Üstek, Denizli’ye yeni bir çocuk gelişim merkezi kazandırıyor
Hayırsever iş adamı Mustafa Üstek, Denizli’ye yeni bir çocuk gelişim merkezi kazandırıyor
Trafikte makas atan sürücüye 9 bin lira ceza kesildi
Trafikte makas atan sürücüye 9 bin lira ceza kesildi
Doktor ile emekli öğretmenin mesai kavgası karakolda bitti
Doktor ile emekli öğretmenin mesai kavgası karakolda bitti
Ekmek parası için geldiği Çivril’de hayatını kaybetti
Ekmek parası için geldiği Çivril’de hayatını kaybetti
DTO Başkanı Erdoğan; "Eğitime yapılan yatırım, aslında ülkenin geleceğine yapılmıştır"
DTO Başkanı Erdoğan; "Eğitime yapılan yatırım, aslında ülkenin geleceğine yapılmıştır"
Üzüm yüklemeye geldi, yaşamını yitirdi
Üzüm yüklemeye geldi, yaşamını yitirdi
Cinayet zanlısı mağarada yakalandı
Cinayet zanlısı mağarada yakalandı
Deve kervanı 105 yıl sonra tarihi Hançalar Köprüsünden geçti
Deve kervanı 105 yıl sonra tarihi Hançalar Köprüsünden geçti
Denizli ihracatı 400 milyon dolar seviyesini 4. kez aştı
Denizli ihracatı 400 milyon dolar seviyesini 4. kez aştı
Demircilik sektöründe eleman sıkıntısı her geçen gün derinleşiyor
Demircilik sektöründe eleman sıkıntısı her geçen gün derinleşiyor
GEKA ‘Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programını’ tanıttı
GEKA ‘Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programını’ tanıttı
Vali Coşkun, Ağustos ayı asayiş verilerini paylaştı
Vali Coşkun, Ağustos ayı asayiş verilerini paylaştı
Buldan’da orman yangınından etkilenen üreticilere saman ve yem desteği sağlandı
Buldan’da orman yangınından etkilenen üreticilere saman ve yem desteği sağlandı
Traktör kazasında yaralanan sürücü kurtarılamadı
Traktör kazasında yaralanan sürücü kurtarılamadı
Başkan Bütün; "Belediye bütçesine dokunmadan Beyağaç'ta dillere destek bir festival yaptık"
Başkan Bütün; "Belediye bütçesine dokunmadan Beyağaç'ta dillere destek bir festival yaptık"
Çal Bağbozumu Festivali uluslararası boyutta düzenlenecek
Çal Bağbozumu Festivali uluslararası boyutta düzenlenecek
YKS ÖĞRENCİLERİNE "KAMPÜSE GİDEN YOL" SEMİNERİ
YKS ÖĞRENCİLERİNE "KAMPÜSE GİDEN YOL" SEMİNERİ
MERKEZEFENDİ’DE HALK OYUNLARI KURS KAYITLARI BAŞLADI
MERKEZEFENDİ’DE HALK OYUNLARI KURS KAYITLARI BAŞLADI

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DTO

DTO Başkanı Erdoğan; "Eğitime yapılan yatırım, aslında ülkenin geleceğine yapılmıştır"

Başkan Erdoğan halkın mevlit kandilini kutladı

Başkan Erdoğan, "Ulu Önder Atatürk ile silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz"

Başkan Erdoğan, Denizli ve sektörlerin nabzını tutuyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle