MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

300 milyon liralık yatırım milyonları uçurdu

Ana SayfaEkonomi300 milyon liralık yatırım milyonları uçurdu
300 milyon liralık yatırım milyonları uçurdu

Diyarbakır Havalimanında 300 milyon liralık yatırımla 3 yıl önce hizmete sokulan yeni terminal binası, hava ulaşımına hız ve konfor getirirken, Güneydoğu Anadolu'nun da yurt dışına açılmasını sağladı.

23 May, 2018, Wednesday 14:15 2132
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

DİYARBAKIR (AA) - AZİZ ASLAN - Diyarbakır Havalimanı'nda 300 milyon liralık yatırımla 3 yıl önce hizmete sokulan yeni terminal binası, hava ulaşımına hız ve konfor getirirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin de yurt dışına açılmasını sağladı.

Bölgede devlet eliyle ulaştırma alanında yapılan yatırımlar, turizm, ticaret ve sosyal yaşamı canlandırdı. Bu yatırımlardan biri de Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının yapımı oldu.

Yeni terminal binasının 3 yıl önce hizmete girmesiyle, yılda ortalama 1,8 milyon yolcu ağırlayan Diyarbakır Havalimanı iç ve dış hatlarda yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine ulaştı.

95 bin metrekare kapalı alana sahip, 6 köprü ve bin 38 araçlık kapalı otopark, arıtma tesisi, güç ve ısı merkezinin yer aldığı modern havalimanında 2002 yılında 185 bin olan yolcu sayısı iç ve dış hatlarda 2017'de yüzde bin 14 artışla 2 milyon 64 bine yükseldi.

Almanya'ya direkt uçuşlar başlayacak

Kentte, 21 Haziran'dan itibaren SunExpress tarafından haftada 3 gün Almanya'nın Frankfurt, Düsseldorf ve Hannover kentlerine düzenlenecek uçak seferlerinin heyecanı yaşanıyor.

Yolculardan Nurdan Seçkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale'den Diyarbakır'a ilk kez geldiğini belirterek, tarihi ve turistik mekanları gezdiklerinde esnaf ve vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.

Diyarbakır'ın dışarıdan göründüğü gibi olmadığını dile getiren Seçkin, şöyle konuştu:

"Devletimiz Diyarbakır'a, bölgeye ve Türkiye'ye çok güzel bir yatırım yapmış. Bu yatırım sayesinde devletin ve hükümetin gücünü hissettik. Havalimanı, konforuyla, düzeniyle insanları mutlu edecek bir seviyede. Diyarbakır'a yakışır bir yatırım olmuş. Kentin birçok noktasında da güzel yatırımları gezerken gördük. Rahatça gezdiğimiz kentin fotoğraflarını arkadaşlarımla paylaştığımda hayran kaldılar. Kentten çok mutlu bir şekilde ayrılıyorum ve herkese tavsiye edeceğim."

Yılmaz Kutlu da Diyarbakır'a yapılan her yatırımın kendileri için avantaj olduğunu belirterek, küçük bir havalimanından böyle büyük bir havalimanına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu havalimanı sayesinde daha konforlu seyahat ettiklerini, uçak seferlerinin artırıldığını söyleyen Kutlu, devlet eliyle yapılan her yatırımın kent için önemli olduğunu kaydetti.

Serdar Yılmaz, kente böyle bir havalimanının kazandırılmasının vatandaşlara başka illere konforlu bir şekilde seyahat etme rahatlığı sağladığını vurgulayarak, "İyi ki kente böyle bir yatırım yapıldı." dedi.

Yaşar Arslanoğlu da uçakla sürekli seyahat ettiğini ve Diyarbakır'daki havalimanını çok beğendiğini belirtti.

Arslanoğlu, "Yapılan bu yatırımı önemsiyoruz. Devletin Güneydoğu'ya yaptığı bu yatırım çok güzel bir gelişmedir. Hükümetimizin yapmış olduğu hizmetlerden dolayı mutluyuz." ifadesini kullandı.




300milyonliralıkyatırımmilyonlarıuçurdu
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
10 KASIM DTO
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu
Çivril Belediyesi tüm çalışanları için promosyon anlaşması yaptı
Çameli Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı
Başkan Pütün başpehlivan Çokalı ziyaret etti
Honaz Belediyesi kaynakları verimli kullanarak 17 bin dönüm araziyi suya kavuşturdu
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın Ara Tatil Mesajı
Başkan Kumral; "Çocuklarımız için okullarımıza desteğimizi sürdürüyoruz"
Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı
Başkan Tatık ve ailesine yapılan saldırı karşılıksız kalmadı
Ormana odun toplamaya giden yaşlı çiftin cansız bedenleri 2 gün sonra bulundu
Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi
Çamelili sanatçısı Cemil Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı
Turizm lisesi öğrencileri Almanya’da 90 günlük stajlarını tamamladı
Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret
Babadağ'da sosyal tesis inşaatı hızla devam ediyor
Yakalanan kundakçı suçunu itiraf etti
Tavaslı gençleri spora yönlendirmek amacıyla ‘Gençlik İçin Harekete Geç’ projesi başlatıldı
Öğrenciler iklim değişikliğine dikkat çekti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NİN 31’İNCİ MAMA MAKİNESİ ESKİŞEHİR’E TESLİM EDİLDİ

Başkan Dere, şap hastalığından mağdur olan aileleri yalnız bırakmadı

DEMİOSB’de “Meslek Liseleri / Mesleki Eğitim Merkezlerinde Talaşlı İmalat” Konulu Toplantı Gerçekleştirildi

Tavas Belediyesi filosuna bir araç daha ekledi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle