MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

60 yıllık çile dinamitle son buldu

Ana SayfaIlçe Haberleri60 yıllık çile dinamitle son buldu
60 yıllık çile dinamitle son buldu

Dar ve keskin virajlarıyla tehlike oluşturan Kocapınar-Yatağan yolunda düzenleme çalışması başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, güzergahtaki dev Çal Kayası'nı dinamitle havaya uçurdu. Düzenleme ile 60 yıllık dertlerinin biteceğini söyleyen Muhtar, "Dünyalar bizim oldu" dedi.

09 June, 2021, Wednesday 12:02 4214
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli’de birçok ulaşım sorununu hayata geçirdiği projelerle tarihe gömen Denizli Büyükşehir Belediyesi, Honaz ilçesi ile Serinhisar ilçesini birbirine bağlayan Kocapınar-Yatağan yolunda düzenleme çalışması başlattı. Dar ve keskin virajlarıyla tehlike oluşturan özellikle kış mevsiminde büyük zorlukların yaşandığı yolun düzenleme çalışmasına başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, ilk olarak Çal Kayası olarak bilinen, 30 metre derinliğinde, 20 metre genişliğinde, 100 metrelik bölgeyi kapsayan 60 bin metreküp büyüklüğündeki dev kayayı dinamitle havaya uçurdu. Kocapınar-Yatağan yolunda keskin bir viraja neden olduğu için büyük risk barındıran dev kaya 3 aşamada patlatılarak ortadan kaldırıldı. Kayanın patlatılması ile bölgedeki yol da genişletilerek keskin viraj ortadan kaldırılıyor.

3 günde tamamlandı
Çal Kayası 10 kişilik bir ekip tarafından tüm güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından dinamitle havaya uçuruldu. Dev kayanın tamamen ortadan kaldırılması 3 günde gerçekleştirilirken, dev kayada 3 ayrı patlatma yapıldı. Büyük bir gürültü ile patlayan dev kaya havaya dağılırken oluşan toz bulutu metrelerce yükseğe çıktı. Çalışma ile Denizli’nin turizm değerleri arasında yer alan ve özellikle yaz mevsiminde yoğun olarak kullanılan Kefe Yaylası'na ulaşımın da kolaylaşacağı kaydedilirken, düzenlemenin yaklaşık 2 kilometrelik bir güzergahı kapsadığı ifade edildi.

"Sözün bittiği yerdeyim"
Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Mahallesi Muhtarı Kamil Köprü, dar ve keskin virajlarla dolu tehlikeli güzergahın uzun yıllardır kanayan bir yara olduğuna dikkati çekti. Kış mevsiminde yolu kullanmak zorunda kalan özellikle öğrenci servislerinin büyük zorluklar yaşadığını, araçların kar veya buzlanmadan dolayı kayarak zaman zaman yolda kaldığını anlatan Muhtar Köprü, "60 yıldır bu yol böyleydi. Konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a söyledik ve sonuç itibari ile yolda çalışma başladı. İnşallah buraya çok güzel bir yol yapılacak. Şu yolun yapımına başladı ya dünyalar bizim oldu. Bu çok büyük bir çalışma. İnşallah bu yol çok daha güzel olacak” dedi.

"Kısa zamanda bitirip hizmete alacağız"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hemşehrilerinin daha rahat, konforlu ve güvenli seyahat etmesi için ulaşım yatırımlarına büyük önem verdiklerini söyledi. Bu kapsamda bugüne kadar "çözülemez" denilen birçok ulaşım sorununu tarihe gömdüklerini anlatan Başkan Zolan, "Denizlimizin 19 ilçesinde 616 mahallemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye, dertlerini çözmeye devam ediyoruz. Dar ve keskin virajlarıyla riskler barındıran yolumuzda düzenleme çalışmamıza başladık. İnşallah kısa zamanda bitirip hizmete alacağız. Allah'ım kazasız belasız tamamlamayı nasip eylesin. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

60yıllıkçiledinamitlesonbuldu
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Çameli’de camiler Ramazan ayına hazırlanıyor
Denizli, Avrupa Demokrasi Başkenti unvanı için son beşte
PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN FIRTINA NÖBETİ
Büyükşehir’den Fatih Mahallesi’nde kaldırım genişletme çalışması
Güzel kokması için sobaya dökülen kolonya ortalığı savaş alanına çevirdi
Honaz Belediyesinden çocuklara sömestr şenliği
Başkan Tatık, Almanyada yaşayan gurbetçilerle bir araya geldi
Denizli’de fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu
Denizli Komedi Sahnesi ikinci kez perdelerini açıyor
PAMUKKALE SÖMESTİR FESTİVALİ’NDE BİNLERCE ÇOCUK EĞLENEREK ÖĞRENİYOR
DBB Batı Ege GYO Yaya Üst Geçidi hizmete açıldı
Sevgi Eli binlerce aileye umut oldu
Büyükşehir DESKİ’den Bozkurt’a 19 Milyon TL’lik içme suyu yatırımı
Denizli Büyükşehir’den Barış Manço anısına konser
Çameli Belediyesi ekipleri karla mücadeleyi aralıksız sürdürüyor
Buldan’da aynı yolda ikinci kaza, otomobil üzüm bağına uçtu
Sarayköy’de park halindeki otomobil alevlere teslim oldu
Vali Köşger servis kazasında yaralananları ziyaret etti
Kazada hayatını kaybeden Muratcan'ın ailesinden tahliye kararına tepki
Denizli Valiliği memurları taşıyan servis kazasına ilişkin açıklama yaptı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
İLÇE HABERLERİ

Çameli’nin üreticisine Büyükşehir’den mazot desteği

Aniden bastıran sağanak yağış Tavas’ta taşkına neden oldu

CHP’li başkanlardan AK Partili Başkan Arslan’a tebrik ziyareti

Başkan Murat Kumral; "Büyüklerimizle aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadık"

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle