MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

875 yıllık tarihi zafer unutulmadı

Ana SayfaKültür Sanat875 yıllık tarihi zafer unutulmadı
875 yıllık tarihi zafer unutulmadı

Denizli’de 7-8 Ocak 1148’de yaşanan ve Anadolu’nun Türk vatanı olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı için anma programı düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarihi zaferi unutmadı.

09 January, 2023, Monday 16:44 992
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli’de 7-8 Ocak 1148’de yaşanan ve Anadolu’nun Türk vatanı olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı için anma programı düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarihi zaferi unutmadı.



Denizli Büyükşehir Belediyesi, Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı’nın 875 yıldönümünü de unutmadı. 7-8 Ocak 1148’de Alman ve Fransız ordularından oluşan II. haçlı seferine karşı alınan tarihi zaferin anma programı Cankurtaran Milli Park Piknik Alanı’nda yapıldı. Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, gaziler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın çaldığı kahramanlık marşları eşliğinde şehitler için düzenlenen saygı yürüyüşü ile başladı. Tören alanına kadar süren yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Pamukkale Belediye Başkanı Örki, Kazıkbeli’nin bu coğrafyanın Türk yurdu olması için vurulmuş bir mühür olduğunu belirterek, “Bizlere burayı yurt yapan atalarımızın gelecek nesillere aktarılması için böyle resmi programlar çok çok önemli. Bu gibi etkinliklerle tarihimizi bizden sonrakilere aktarma konusun Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok büyük emeği var. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Atalarımızın bizlere bıraktığı bu topraklarda nöbetimiz devam ediyor” dedi.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da programa katılımın çok kıymetli olduğunu belirterek, "Maalesef 15-20 yıl önce Denizli, sanki tarihi olmayan, kimliksiz bir şehir gibi. Kamuoyunda, Miryokefalon Savaşı, Kazıkbeli Savaşı, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü bilinmiyor, konuşulmuyordu. Denizli’nin Türk yurdu olmasından sonra düşman tarafından işgal edilmediği, ettirilmediği bilinmiyordu. Fetihten sonra Denizli’mize düşman postalı değmemiş ve kurtuluş günümüz yok. Bunlar çok kıymetli şeyler. Çocuklarımıza, geleceğimize bunları anlatmamız lazım. Tarihimizi bilirsek, hedefimizi de biliriz” dedi.

Başkan Zolan geleneksel yay ile ok attı
Başkan Zolan ve beraberindekiler konuşmaların ardından geleneksel yayla hedef tahtasına ok attı. Renkli görüntülerin yaşandığı programda Yörük çadırını da ziyaret eden Başkan Zolan, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan program çerçevesinde Kazıkbeli Savaş Kalıntıları Sergisi de beğeniye sunuldu.
(EEP-MB-Y)

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

DSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU 2026 YILININ İLK TOPLANTISINI MODEL FABRİKADA GERÇEKLEŞTİRDİ
Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı
Çivril Belediye Başkanı Semih Dere vatandaşlar ile bir araya geldi
Çameli Belediyesinden kışa güçlü müdahale, yeni tuzlama aracı görevde
Merkezefendi Belediyesi personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verildi
Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu
Denizli’de feci kaza; 2 genç hayatını kaybetti
Uşak-Denizli Karayolunda meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti
Tavas Belediyesi afetlere karşı hazırlığını güçlendiriyor
Darıveren Mahallesi’nin içme suyu hattı yenileniyor
PAMUKKALE’DE MÜZİK KURSLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI
GİRİŞLER VE EĞLENCE ÜCRETSİZ!
PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN BAYRAK SALDIRISINA ‘DEV’ TEPKİ
Denizli’de 5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti
Tavas'ın her noktası bayraklarla donatıldı
BAŞKAN ERDOĞAN’DAN BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRILARA SERT TEPKİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Uğur Mumcu anma gecesi
Denizli Büyükşehir’in çocuk şenliği coşkuyla başladı
MERKEZEFENDİ’DE KARNE SEVİNCİ ŞENLİKLE KUTLANACAK
BAĞBAŞI GENÇLİK MERKEZİ’NDEKİ İŞ YERLERİ İÇİN İHALE 28 OCAK’TA

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
KÜLTÜR SANAT

MERKEZEFENDİ’DE KARNE SEVİNCİ ŞENLİKLE KUTLANACAK

Büyükşehir ile yerel ürünler güçlü markalara dönüşüyor

Yarıyıl şenliği ile Beyağaçlı çocuklar eğlenceye doyacak

MERKEZEFENDİ’DE 2. ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle