MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

AK Partili Şahin Tin: “Alın teri kurumadan hakkın verilmesi prensibi önceliğimizdir”

Ana SayfaDenizli GündemAK Partili Şahin Tin: “Alın teri kurumadan hakkın verilmesi prensibi önceliğimizdir”
AK Partili Şahin Tin: “Alın teri kurumadan hakkın verilmesi prensibi önceliğimizdir”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sendika ziyaretini gerçekleştirerek, “Alın teri kurumadan hakkın verilmesi prensibi önceliğimizdir” dedi.

02 May, 2023, Tuesday 11:40 645
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sendika ziyaretini gerçekleştirerek, “Alın teri kurumadan hakkın verilmesi prensibi önceliğimizdir” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla HAK-İŞ sendikasını ziyaret etti. Milletvekili Şahin Tin, ziyaretinde HAK-İŞ Sendikası Denizli İl Başkanı Sezai Söylemez ve sendika üyesi işçilerle bir araya geldi. Milletvekili Şahin Tin ziyaretinde yaptığı açıklamada çalışma hayatında sosyal diyaloğun önemine vurgu yaparak, asgari ücrette yapılan tarihi artışları, işçi ve işverenlerin mutabakatı ile gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki dönemde de başta asgari ücretle çalışanlar olmak üzere, memurlar ve emeklileri enflasyona karşı ezdirmeyeceklerini söyledi.

“Refah seviyesini artırdık”
Milletvekili Şahin Tin, HAK-İŞ Sendikasında yaptığı konuşmasında sosyal devlet anlayışıyla ülkenin refahının adaletli bir şekilde yükselmesinin önemine değinerek, bugüne kadar çalışma hayatında sosyal diyaloğun en önemli rehberleri olduğunu belirtti. Çalışanların enflasyonun tahribatını hissetmemesi için çaba gösterdiklerini ve asgari ücrette tarihi artışlar gerçekleştirerek işçiler ve işverenler arasında mutabakat sağladıklarını ifade eden Milletvekili Tin, “Net asgari ücreti 2023’te 8 bin 506 TL’ye yükselttik, 2022 Temmuz ayına göre yüzde 55, Ocak ayına göre yüzde 100 artış sağladık. İşverenlerimize asgari ücret desteği vererek asgari ücretten kaynaklanan maliyet artışlarına devlet katkısı sağladık. 2016 yılından bu yana ortalama 1,6 milyon işyerine asgari ücret desteği verdik. 2023 yılında da işçi başına aylık 400 TL asgari ücret desteği sağlamaktayız. Asgari ücretten alınan vergilerin kaldırılması uygulamasını hayata geçirerek tüm gelir gruplarında asgari ücrete kadar olan kazançlar için vergi muafiyeti getirdik. Bu tarihi adımla, işçi, memur tüm çalışanlarımızın refah seviyesini artırdık” diye konuştu.

“Emek ve Dayanışma Günü” olarak resmî tatil ilan ettik”
Çalışanların örgütlenme özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırdıklarını ve tüm sendikaların özgürce faaliyet gösterebilecekleri zemini sağladıklarını söyleyen Milletvekili Şahin Tin, “Tüm sendikalarımıza hakkın ve adaletin peşinde özgürce faaliyet gösterebilecekleri zemini sağlayacak düzenlemeleri hayata geçirdik. Memurların toplu sözleşme yapma hakkına anayasal güvence getirdik. İşçi ve işveren sendikalarına üyelik işlemlerinde noter şartını kaldırdık, üyelik işlemlerinin e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilmesini sağladık. 2008 yılında 1 Mayıs’ı “Emek ve Dayanışma Günü” olarak resmî tatil ilan ettik” ifadelerini kullandı.

“Her zaman çalışanlarımızın yanındayız”
Milletvekili Şahin Tin, kadın işçilerimize, analık izninin bitiminden itibaren birinci doğumda 60 gün, ikinci doğumda 120 gün ve sonraki doğumlarda 180 gün süreyle yarı zamanlı çalışma hakkı getirdiklerini ve ebeveynlerden birine, çocuk ilköğretim çağına gelene kadar kısmi süreli çalışma imkânı getirdiklerini söyledi. İşçi ve işveren alacak ve tazminatları ile işe iade talebiyle açılan davalarda arabuluculuk uygulamasına geçerek uyuşmazlıkların etkin, verimli ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmasını sağladıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Her zaman çalışanların yanındayız. Asgari ücretin yanı sıra memur ve emekliler için enflasyonun üzerinde artışlarla çalışanlarımızın ve emeklilerimizin refah payı almalarını sağladık, sağlamaya devam edeceğiz. Alın teri kurumadan hakkın verilmesi prensibiyle, tüm çalışanlarımıza kaliteli ve güvenceli bir çalışma hayatı sağlamanın derdinde olmaya kararlıyız” dedi.
(AÖ-MB-Y)
 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı
Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı
Emekli Evim emeklilerin ikinci yuvası oldu
Başkan Çavuşoğlu: “Denizli’nin kaynakları Denizli’ye…”
Buldan Emniyetin gururu oldular
Çameli 10. Kültür ve Turizm Festivali takvimi belirlendi
Honaz Belediyesinden şeffaf mali tablo: 2025 bütçesi fazla verdi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜRKYED Heyetini Kabul Etti
DSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU 2026 YILININ İLK TOPLANTISINI MODEL FABRİKADA GERÇEKLEŞTİRDİ
Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı
Çivril Belediye Başkanı Semih Dere vatandaşlar ile bir araya geldi
Çameli Belediyesinden kışa güçlü müdahale, yeni tuzlama aracı görevde
Merkezefendi Belediyesi personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verildi
Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu
Denizli’de feci kaza; 2 genç hayatını kaybetti
Uşak-Denizli Karayolunda meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti
Tavas Belediyesi afetlere karşı hazırlığını güçlendiriyor
Darıveren Mahallesi’nin içme suyu hattı yenileniyor
PAMUKKALE’DE MÜZİK KURSLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI
GİRİŞLER VE EĞLENCE ÜCRETSİZ!
PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN BAYRAK SALDIRISINA ‘DEV’ TEPKİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Emekli Evim emeklilerin ikinci yuvası oldu

Buldan Emniyetin gururu oldular

Çameli 10. Kültür ve Turizm Festivali takvimi belirlendi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle