MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

ALTAY tankı için iddialı hedef

Ana SayfaEkonomiALTAY tankı için iddialı hedef
ALTAY tankı için iddialı hedef

SSM, ana muharebe tankı ALTAY'ın seri üretimi ve tanka motor geliştirilmesi projelerinde iddialı hedeflerle yola çıkıyor.

26 April, 2018, Thursday 13:15 5184
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

ANTALYA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), ana muharebe tankı ALTAY'ın seri üretimi ve tanka motor geliştirilmesi projelerinde iddialı hedeflerle yola çıkıyor.

SSM Müsteşarı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Antalya'da gerçekleştirilen, Anadolu Ajansının (AA) da Global İletişim Ortağı olduğu Eurasia Airshow'da AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

ALTAY tankının seri üretimi ve tanka motor geliştirilmesine yönelik projede BMC ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararının ardından izlenecek sürece ilişkin bilgi veren Demir, sözleşme ve proje takvimiyle ilgili, "Her şey çok hızlı olacak." dedi.

Demir, "Biz 18 ay sonra tankımızın alana yavaş yavaş çıkmasını bekliyoruz. Çok hızlı olmasını bekliyoruz. Hedefimiz, mümkünse sözleşmeyi hemen yapmak ama bir sürü şartı var. Bir süre koymak doğru değil ama olabilecek en hızlı zamanı hedefliyoruz. Şirketin de hazırlık durumuna bağlı. Biz oldukça hazırız, çünkü önceki süreçler dolayısıyla epey hazırlığımız var. Şirketin hazırlık seviyesi de iyi ise çok çok hızlı gidebilir. Çok hızlı yapacağız, başka şansımız yok. 18 ay sonra tankımızın hattan çıkmış olmasını bekliyoruz. Çok çok iddialı bir hedefimiz var." diye konuştu.

Demir, tankın seri üretimine 250 adetle başlayacaklarını belirterek, projenin zırhlı araç sektöründe önemli rol oynayacağını, şirketlere, yan sanayiye önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Tankı hattan çıkaracak şirketin projedeki payının yüzde 20'nin altında olduğuna dikkati çeken Demir, şöyle devam etti:

"Bu ne demek, bir dizi başka sektör, şirket bu işin içinde yer alacak. Elektronikten yazılıma, atış kontrol ve stabilizasyon sistemlerinden namlu ve malzeme teknolojilerine, mühimmat teknolojilerinden motor ve transmisyon teknolojilerine kadar bir dizi konu var ki işin geliştirilmesi ve imalatını yüklenen şirketler yüzde 20'nin altında paya sahip oluyorlar. Diğer bir dizi sektöre dokunmak ve onları koordine edip çalışmak zorundalar. Bu da çok geniş bir sanayi tabanına dokunduğunuz anlamına geliyor. Bir adım ötesinde endüstriyel katkı ve alt şirketleri mobilize etme açısından da büyük bir proje. Bu yüzden savunma sanayisi için anlamı büyük. İleride daha büyük miktarların gündeme gelmesiyle, denklemin daha da büyümesiyle, daha değişik oyuncuların devreye girmesiyle savunma sanayisinde daha da geniş bir çevreyle bağımız kuvvetlenebilir."

"Çok büyük oranda yerli olacak"

Demir, seri üretimin ilk aşamasında motor ve transmisyon dışında yurt dışından temin edilen ve yerlileştirilmesinde çok büyük sorun bulunmayan birkaç unsur bulunduğunu söyledi.

Tankın tümüyle dışardan bağımsız olması gerektiğini vurgulayan Demir, "Koruma sistemlerinin daha da iyi yapılmasına yönelik çalışmalar yapılması gerekebiliyor. Tüm bu unsurları dikkate aldığımızda tank çok büyük oranda yerli olacak diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

ALTAY tankında kullanılmak üzere geliştirilecek güç grubuna yönelik sözleşmeye ilişkin yaklaşımları konusunda da değerlendirmelerde bulunan Demir, "Güç grubuna yönelik olarak yapacağımız sözleşmede koyacağımız bir tarih var. İhaleye çıkarılırken verilen sürenin sözleşmede daha aşağıya çekilmesi için uğraşacağız. Süreyi daha aşağıya çekmek için sözleşmede detay detay çalışacağız." diye konuştu.

"Motor problem olmaktan çıkacak"

Demir, "Savunma sanayisindeki motor ihtiyacının ne zaman sorun olmaktan çıkacağına" yönelik soruya cevap verirken de şunları kaydetti:

"Motor geliştirme 1-2 günlük iş değil. Dünyada çok deneyimli bir motor üreticisini alın, sıfırdan yeni bir motor projesi geliştirsin bu bile 4 senede olmaz. Onun için kamuoyu biraz sabırlı olmalı. Motor konusu 4-5 yıldır yoğun olarak gündemde. Belirli talihsizliklerimiz oldu ama motor için birçok kanaldan çalışılıyor. Projelerimiz başladı biraz sabretmemiz lazım. Bu işin oluru bu. Daha hızlandırmaya çalışacağız. Belirli motor tiplerimiz çıkmaya başladı. Motor problem olmaktan çıkacak ama bir motor teknolojisinin arkasından koşarken hibrit, elektrikli gibi farklı kaynaklı motor teknolojilerini de atlamamamız lazım."

ALTAYtankıiçiniddialıhedef
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı
Vali Coşkun: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe örnek olmuş bir liderdir"
Süt toplama merkezine giden kadın kullandığı traktörün altında kaldı
Denizli’de zehir tacirlerine operasyon: 21 tutuklama
Hurdaya dönen araçtan yaralı kurtuldu
Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti
Kontrolden çıkan otomobil uçurumdan aşağıya yuvarlandı
Kuralları hiçe sayan sürücüler kameralara yakalandı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
10 KASIM DTO
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu
Çivril Belediyesi tüm çalışanları için promosyon anlaşması yaptı
Çameli Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı
Başkan Pütün başpehlivan Çokalı ziyaret etti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NİN 31’İNCİ MAMA MAKİNESİ ESKİŞEHİR’E TESLİM EDİLDİ

Başkan Dere, şap hastalığından mağdur olan aileleri yalnız bırakmadı

DEMİOSB’de “Meslek Liseleri / Mesleki Eğitim Merkezlerinde Talaşlı İmalat” Konulu Toplantı Gerçekleştirildi

Tavas Belediyesi filosuna bir araç daha ekledi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle