MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Babadağ'da 26.'sı düzenlenen geleneksel etkinlikte 10 ton keşkek ikram edildi

Ana SayfaDenizli GündemBabadağ'da 26.'sı düzenlenen geleneksel etkinlikte 10 ton keşkek ikram edildi
Babadağ'da 26.'sı düzenlenen geleneksel etkinlikte 10 ton keşkek ikram edildi

Babadağ, hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleştirilen 26. Geleneksel Keşkek Festivali ev sahipliği yaparken, Kapalı Çarşı Meydanında düzenlenen festivale Babadağ halkının yanı sıra Türkiye’nin dört bir yandan binlerce vatandaş katıldı. Aynı zamanda festivalde konuşan Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral, "Bu yıl festivalde, toplamda 10 ton keşkek yaptık, bunun içinde 2 ton et bulunuyor. İnşallah Babadağ keşkeğimizin Coğrafi İşaret Belgesini de alacağız. Biz keşkekte Babadağ olarak iddialıyız" dedi.

15 September, 2025, Monday 13:28 811
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Babadağ, 26. Geleneksel Keşkek Festivali’ne ev sahipliği yaptı. 12:00-16:30 saatleri arasında Kapalı Pazar Yeri Çarşı Meydanında gerçekleştirilen festivale, yerel halkın yanı sıra çevre illerden de binlerce kişi katıldı. Babadağ’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini kutlamak amacıyla düzenlenen festivalde yöresel mutfağın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan keşkek, katılım sağlayan vatandaşların beğenisi topladı. Katılımcılar, keşkek tadımı için uzun kuyruklar oluşturdu. Babadağ’ın meşhur keşkek yemeği, geleneksel yöntemlerle yerel halk tarafından pişirilerek ziyaretçilere sunuldu. Festivalde konuşan Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral, yaklaşık bu yıl 9-10 ton keşkeğin hazırlandığını ve toplamda 60 kazanda yapıldığını ifade etti.

"Her yıl geliştirerek ve daha da büyüterek keşkek festivalimize devam edeceğiz"
26’ncısı düzenlenen Babadağ Keşkek Festivalinin katılımı yoğun olduğunu ifade eden Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral, "26’ncısını düzenlediğimiz Babadağ Keşkek Festivalimizde çok güzel bir katılım var. Babadağ’ımız havasıyla, suyuyla, doğasıyla çok güzel. Bizleri keşkek bahanesiyle birbirleriyle kavuşan, birleşen hemşerilerimiz oluyor. İstanbul’dan, İzmir’den ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hayırsever iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle bir etkinliği yapmamızda bizlere sebep oluyorlar. Her geçen yıl bizim için tecrübe oluyor ve bu yıl eksiğimiz pek görünmüyor. Her yıl geliştirerek ve daha da büyüterek keşkek festivalimize devam edeceğiz" dedi.

"Toplamda 10 ton keşkek yaptık, bunun içinde 2 ton et bulunuyor"
Toplamda yaklaşık 10 ton keşkek yapıldığını ve Babadağ Keşkeği için Coğrafi İşaret Belgesi’ni alınacağını belirten Başkan Kumral, "2 ton etten yapılan bu keşkeğimiz toplamda 9-10 tona kadar geliyor. 9-10 ton keşkeğimiz burada sevilerek, iştahlı bir şekilde ikram ediyoruz. Keşkek Festivalinin ilk başlangıcı 2-3 kazandı. Şuanda ise 60 kazana kadar çıktı. Keşkeğimizi tüm herkese tanıtıyoruz. İnşallah Coğrafi İşaret Belgesini de alacağız. Biz keşkekte Babadağ olarak iddialıyız. Çok güzel de ilgi görüyor" diye konuştu.

Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral’ın ev sahipliğinde binlerce kişiyi ağırlayan festivale Vali Yardımcı Adnan Kayık, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, İlçe Kaymakamı İlhan Kayaş, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, AK Parti İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, önceki dönem milletvekili Mehmet Yüksel, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Ekrem Boran, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, BASİAD Başkanı Doğan Değirmenci, Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören, Babadağ protokolü, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Gübre taşıyan traktör devrildi, sürücü altında kaldı
Gübre taşıyan traktör devrildi, sürücü altında kaldı
Denizli’de yoldan çıkan otomobil önce ağaca sonra eve çarptı
MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NİN 31’İNCİ MAMA MAKİNESİ ESKİŞEHİR’E TESLİM EDİLDİ
BAŞKAN DOĞAN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Denizli Ticaret Odası, Yüksek İstişare Kurulu’nu Topladı
29 EKİM MAKSİAD
29 EKİM MERKEZEFENDİ
29 EKİM PAÜ
29 EKİM DTO
29 EKİM SANAYİ ODASI
Vali Coşkun: "Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük emanettir"
PAMUKKALE BELEDİYESİ 29 EKİM CUMHURİYET COŞKUSUNU BAŞLATTI
BAŞKAN TEFENLİLİ’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Başkan Çavuşoğlu’ndan 29 Ekim mesajı
29 EKİM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
TÜRK MİLLETİ OLARAK CUMHURİYET’TE BULUŞTUK
Cumhuriyet coşkusu Babadağ'ın zirvesine taşındı
Merkezefendi'de off-road heyecanı yaşandı
Lykos Yarı Maratonu sporcuları Pamukkale'de buluşturdu
Kızı için 55 milyonluk malından olan kadın hukuk mücadelesini kazandı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Gübre taşıyan traktör devrildi, sürücü altında kaldı

Denizli’de yoldan çıkan otomobil önce ağaca sonra eve çarptı

Vali Coşkun: "Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük emanettir"

PAMUKKALE BELEDİYESİ 29 EKİM CUMHURİYET COŞKUSUNU BAŞLATTI

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle