MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Bakan Çavuşoğlu: “Kıbrıs Türkü’nü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz”

Ana SayfaDenizli GündemBakan Çavuşoğlu: “Kıbrıs Türkü’nü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz”
Bakan Çavuşoğlu: “Kıbrıs Türkü’nü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Karşımızda dünya da dikilse Kıbrıs’ta, Ege’de ve Doğu Akdeniz’de hakkımızı, hukukumuzu korumaya devam edeceğiz, sahada ve masada güçlüyüz. Kıbrıs Türkü’nü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz.” dedi.

30 September, 2022, Friday 09:44 639
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Karşımızda dünya da dikilse Kıbrıs’ta, Ege’de ve Doğu Akdeniz’de hakkımızı, hukukumuzu korumaya devam edeceğiz, sahada ve masada güçlüyüz. Kıbrıs Türkü’nü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz.” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Gençlik Buluşması ve İş İnsanı Türk Dış Politikası İlk Ders Programı’na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, öğrencilerle bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu yaptığı konuşmada, “Terörizmle mücadeledeki öncü rolümüz burada tüm dünya tarafından biliniyor. Mücadelede Türkiye nasıl biliniyor? Terörizmle mücadelede çiftte standarda düşmeyen ve ikiyüzlülük yapmayan ülkelerin başında Türkiye vardır. Dünyada maalesef bugün senin teröristin benim teröristin anlayışı vardır. Dünyada bugün bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışı vardır. Bugün dünyada açık söylüyorum, teröristleri kullanan, ülkeleri bölmek için kullanan, diğer ülkeleri zayıflatmak için kullanan, ülkelerin içindeki bazı siyasi oluşumları zayıflatmakta için kullanan ülkelerde var. Yanı başımızda Suriye’de de var. Suriye’yi bölmek için PKK-YPG Terör Örgütü’ne ABD ve bazı Avrupa ülkeleri açıkça destek veriyor. Bizim orada bu PKK Terör örgütüne müdahale etmemize karşı olan herkes destekliyor. Türkiye kim olursa olsun DAEŞ, PKK ve FETÖ olsun hiç ayrım yapmaz. Terör örgütüne karşı Somali devletinin kapasitesini güçlendiriyoruz. Çünkü o terör bir gün gelir sana da sokar” diye konuştu.

“Ermenistan ve Azerbaycan arasında adımlar atıyoruz”
Bakan Çavuşoğlu, “Azerbaycan kahraman ordusu Aliyev başkanlığında Karabağ zaferinden sonra bir fırsat çıktı, Ermenistan ve Azerbaycan arasında, normalleşme adımları atıyoruz. Kolay olmuyor Ermenistan’ın tabi adım atması. Bizim de özel temsilcilerimiz çalışıyor. Karşımızda dünyada dikilse Kıbrıs’ta, Ege’de ve Doğu Akdeniz’de hakkımızı hukukumuzu korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Kıbrıs Türkü’nü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz”
Kıbrıs Türklerine destek vereceklerini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“ABD Rum kesimine yönelik silah ambargosunu kaldırdı. Neymiş kara para aklama konusunda iş birliği yapmış, bunu ödüllendirmek için. Silahın karşısında başka verecek bir şeyiniz yok mu, dedim. Para verin, dedim, severler ihtiyaçları da var. Biz de Kıbrıs Türkü’nü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz, silah olarak ne ihtiyaçları varsa karşılayacağız. Sahada ve masada güçlüyüz, bazen masa kapanıyor sahaya iniyoruz. Orada gerekeni yapıyoruz, ondan sonra buyruk diyoruz herkese masaya tekrar gelin, sonra oyunu bu sefer biz kuruyoruz”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan ise "Dış politikadaki o kadar yoğunluğa rağmen Pamukkale Üniversitesine gelmeniz bizleri burada mutlu etti. Gördüğünüz gibi üniversitemiz sizi aşkla beklediğini gösteriyor. En önemlisi bu haftamızın 30 yıl 30 tema haftası olması. Üniversitemizin 30. yılını kutluyoruz" dedi.

bakanmevlüt
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Nikferliler halı saha turnuvasında ter döktü
Denizli'nin Gücü Kadınlar Zirvesi Merkezefendi'de gerçekleşti
Buldan simidi coğrafi işaret yolunda
Ceviz üretimiyle Avrupa'daki maaşından daha çok kazanıyor
Çocuklar, eğlence ve hayal dolu bir ara tatil geçirdi
Başkarcı’ya FİFA standartlarında yeni tesis
Denizli OSB’de sanayinin geleceği yapay zekayla şekilleniyor
KOAH hastalarında 10 yıl içinde akciğer kanseri gelişme ihtimali yüksek
3 maç sonra kazanan Merkezefendi’de yüzler gülüyor
DTO, Denizli'nin başarılı sanayici kadınlarının hikayelerini anlatıyor
Merkezefendi'den Alman milli takımına bir yıldız daha
Yardımcısının ses kaydını başkasına dinleten Başkana hapis cezası
Başkan Arslan, Ankara yolculuğu esnasında yeni Gölhisar yolunu inceledi
Pamukkale ve Kaklık Mağarası turları yoğun ilgi görüyor
Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak
Düğün hazırlıkları yapan fizyoterapist kazada hayatını kaybetti
Durak yerine orta şeritte yolcu indirip alan halk otobüsü pes dedirtti
Tavas’a çevre dostu doğal arıtma tesisi kazandırılıyor
Avrupalı turistlerin dönüşüyle 2026 Pamukkale ve Karahayıt için yıldız yıl olacak
5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Nikferliler halı saha turnuvasında ter döktü

Denizli'nin Gücü Kadınlar Zirvesi Merkezefendi'de gerçekleşti

Buldan simidi coğrafi işaret yolunda

Ceviz üretimiyle Avrupa'daki maaşından daha çok kazanıyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle