MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR40.91
EURO47.9396
GR ALTIN4405.0
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

BAŞKAN ERDOĞAN: “BİZDE, KADININ YERİ AYRIDIR”

Ana SayfaDtoBAŞKAN ERDOĞAN: “BİZDE, KADININ YERİ AYRIDIR”
BAŞKAN ERDOĞAN: “BİZDE, KADININ YERİ AYRIDIR”

DTO’nun Dünya Kadınlar Günü Etkinliği Büyük İlgi Gördü...

06 March, 2019, Wednesday 07:20 3413
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Denizli Ticaret Odası tarafından “Yaşam ve Ekonomi Kadınla Birlikte Güzel” Paneli düzenlendi. Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, panel öncesinde yaptığı konuşmada, güçlü bir yaradılışa ve ruha sahip kadınların, her alanda olduğu gibi ekonomimizde de önemli bir misyonu yerine getirdiğini söyleyerek, “DTO olarak biz de toplumumuzun yükünü çeken kadınları hep el üstünde tuttuk!” dedi.

 

Denizli Ticaret Odası, Yaşam ve Ekonomi Kadınla Birlikte Güzel Paneli düzenledi. İletişim Danışmanı Meltem Acar Yücesoy’un moderatörlüğünü yaptığı, Ekonomist Yazar Prof. Dr. Emre Alkin ve Gazeteci Yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panel, büyük ilgi gördü. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hasan Aracı ile Melek Sözkesen, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli takip etti.

 

ERDOĞAN: “TÜRKLER, KADINI HEP ERKEĞİN YANINDA BİLMİŞ, ÖNDE TUTMUŞTUR”

 

Medeniyetimizin, hayatın yükünü omuzlarında taşıyan kadınlarını her zaman önemsediğini, hep el üstünde tuttuğunu belirten Başkan Uğur Erdoğan, “Peygamber Efendimiz, ‘Sizin en hayırlınız, kadınlarına karşı en iyi davrananınızdır’ demiştir. Türkler, kadını hep önde tutmuş, onu hem evinin hem de kendisinin yöneticisi olarak görmüştür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de tüm dünyada diğer medeni ülkelerden önce ilk kez Türk Kadını’na seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. Atatürk hayatta iken yapılan son seçim olan 1935’deki seçimlerde, ilk kez seçilme hakkını kullanan Türk Kadını, 18 kadın milletvekili ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmiştir. Görüldüğü gibi, hem dinimizde hem de kültürümüzde kadının yeri apayrıdır!” diye konuştu.

Başkan Erdoğan ayrıca, güçlü bir yaradılışa ve ruha sahip kadınların, her alanda olduğu gibi Türk ekonomisinde de önemli bir misyonu yerine getirdiğine dikkat çekti.

 

ERDOĞAN: “KADINLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

 

Erdoğan, Denizli Ticaret Odası olarak, kadınları, gerek sosyal hayata, gerekse iş yaşamına kazandırmak için, her türlü desteği sağladıklarını da vurgulayarak, “Girişimcilik ve meslek edindirme kursları düzenliyoruz. Moda tasarım ile e-ticaret eğitimleri verdik; veriyoruz. TOBB Kadın Girişimciler Denizli İl İcra Kurulu’nun koordinatörüyüz. Denizli Ticaret Odası’nda göreve geldiğimiz gün, bir ilke imza attık… Odamızın yönetim kurulunda, başkan yardımcılarımızdan biri kadın. İş hayatı ve sivil toplum kuruluşlarındaki başarısıyla dikkat çeken ve bugün bu organizasyonda da büyük emeği bulunan Sayın Melek Sözkesen, odamızın en üst yönetim organı olan yönetim kurulumuzda başkan yardımcısı. O’na ve arkadaşlarımıza, bu etkinlikteki emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yine, yönetim organlarımızda kuruluş tarihimiz olan 1926’dan bu yana ilk kez bu kadar çok sayıda, 36 kadın var. Ayrıca, personelimizin yarısından fazlası kadın. Kadınlar, Denizli Ticaret Odası’nın karar mercilerinden emekçilerine kadar her aşamasında ilk kez bu kadar aktif olarak yer alıyorlar.” diye konuştu.

 

ERDOĞAN: “DENİZLİ OLARAK, KADIN İSTİHDAMINDA EN ÖNLERDEYİZ”

 

Denizli’de kadın istihdam oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyen DTO Başkanı Erdoğan, “Türkiye’de kadın istihdam oranı, resmi kayıtlara göre 28,2; Denizli’mizde ise bu oran 33,5! Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı şirket yetkilisi kadın girişimci sayısı, 2 bin 673. Şirket ortağı kadın girişimci sayısı, 2 bin 279. Odamıza kayıtlı gerçek kişi kadın girişimci sayısı ise 773. Her biri bizim için ayrı bir onur kaynağı. Girişimcilik Eğitimlerimizle, bu zincire her geçen gün yeni halkalar ekliyor, kadınlarımızı üretim ve istihdama kazandırıyoruz.” dedi.

 

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ UNUTMADI

 

Sözlerini “Kadınlarımızın yaşam standartlarını iyileştirmenin yanında hayatımızın her alanında hak ettikleri değeri vererek, ülkemizi her açıdan daha güçlü bir hale getirebiliriz.” Diyerek sürdüren Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu düşüncelerle, başta annem, eşim, kardeşim, Denizli Ticaret Odası’nın emektarları kadın çalışanlarımız ve bu salondaki davetlilerimiz olmak üzere, tüm kadınlara, en kalbi duygularla kutladığım 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde ‘İyi ki varsınız; iyi ki yanımızdasınız’ diyor, biz erkeklerin hayatına eşsiz emekleri ile anlam kattığınız için teşekkür ediyorum. Hepinize sağlık, huzur ve mutluluk dolu güzel günler diliyorum.”

 

PROF. DR. ALKİN: “İŞGÜCÜNE KATILIM ORANINDA, OECD ÜLKELERİNİN GERİSİNDEYİZ"

 

Kadınların, işgücüne katılım oranında Türkiye’nin, OECD ülkeleri arasında çok altta kaldığını hatırlatarak sunumuna başlayan, panelin ilk konuşmacısı Prof. Dr. Emre Alkin, “Kadınlar işte çalıştırılmıyorlar değil, ihtiyari işsizlik var! Yani kadınlar, bir işte çalışmıyorlar. OECD ülkelerinde kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 64; Türkiye’de ise yüzde 36. Ülkemizde, kadının işgücüne katılımıyla alakalı ciddi bir sıkıntı var. OECD’de kadın işsizliği yüzde 7; Türkiye’de ise yüzde 14. Kadın istihdamında kültürel bir yaklaşım olabilir ama kadın işsizliği çok dikkat çekici! Kayıt dışı istihdamda kadın ve erkekte yüzde 43’ü gördük. Ücretsiz aile işçisi pozisyonunda çalışanlarımızın oranı, yüzde 24. OECD verilerine göre, Türkiye’de asgari ücretle çalışanların oranı tüm çalışanların yüzde 42,9’u. Buradan da anlaşıldığı gibi, Türkiye’de ücretin önemli bir kısmı resmi olarak asgari gösteriliyor, geri kalan kısmı gayri resmi.” diye konuştu.

Öte yandan, salondaki işverenler ile idarecilere önemli bir tavsiyede bulunan Prof. Dr. Alkin, onlar aracılığıyla iş dünyasına seslendi; “Patronluk yapmayın. Bize lider lazım! Lider, kişilerin, kalitesini en üst seviyeye çıkarıp, bir orkestra şefi gibi, en zor müzik parçasını çok kolaymış bir parça gibi ahenk içinde çaldıran kişidir... Mesela, Mustafa Kemal Atatürk gibi.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

TEKELİOĞLU: “KENDİMİZİ VE ÖZÜMÜZDEKİ CESARETİ FARK EDELİM”

 

Gazeteci Yazar Tuluhan Tekelioğlu ise, sözlerine çok anlamlı bir mesajla başladı; “Kadın varsa, imkânsız yoktur!” dedi. Bu arada, 2010 yılında iki belgesel yaptığını anlatan Tekelioğlu, “Biri 40’ında 40 Kadın, diğeri ise 50’sinde Erkek… 40’ında 40 Kadın, ‘Sen neye hazırsan, o da senin için hazırdır’ cümlesiyle başlıyordu. Cezaevlerindeki kadınlara bile ulaştık. Çok özel kadınlarla karşılaştık. Dizginleri eline almış, cesaretle hayata sarılmışlardı. Daha sonra kadınların erkekleri tanımadığını söylemesi üzerine erkeklerle konuşmaya başladım. Erkekler, bana hep iktidarlarını, yükselmelerini ve başarılarını anlatıyorlardı; bir türlü ‘Şunu yapamadım…’ demiyorlardı. Meğerse, erkeğin yüzleşme yaşı 50 imiş. O film ise, ‘Yola girmek mi, yoldan çıkmak mı?’ sözü ile başlıyordu. Daha sonra toplumsal belgeseller yapmaya başladım. Bunlardan biri, organ bağışı belgeseliydi. Adı Yeni Hayat’tı. Bu filmi göstererek, Türkiye’ye 2 bin organ bağışçısı kazandırdık. Ayrıca, ‘Yapabilirsin’ dedik... Türkiye’nin 9 farklı bölgesindeki 9 özel kadını bulduk. O kadınlar semboldü. O belgeselimiz de ‘Görmek istediğin değişimin kendisi sen ol’ cümlesi ile başlar. Kendimizi ve özümüzdeki cesareti fark edelim. Türkiye’yi kadınların özgürleştireceğine inanıyorum. Çünkü, kadın adım atarsa, arkasından o adımı herkese attırıyor. Atatürk, ‘Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğiniz bir yol vardır... Büyük Türk Kadını’nı çalışmamıza ortak kılmaktır.’ demiştir.” diye konuştu.

 

Panelin sonunda, soru cevap kısmına geçildi. Sonrasında da Meltem Acar Yücesoy, Prof. Dr. Emre Alkin ve Tuluhan Tekelioğlu’na günün anısına horoz plaketi hediye edildi.

 

ETKİNLİK GÜZEL BİR SÜRPRİZLE TAMAMLANDI

Etkinliğin sonunda konuklardan 3 Martta doğan Yücesoy ile 5 Martta doğan Tekelioğlu için sürpriz bir doğum günü kutlaması da vardı. İkili, DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile yönetim kurulu üyeleri tarafından hazırlatılan etkinliğin duyurusunun fotoğrafının yer aldığı pastadaki mumları üfledi.

Panelistler, davetlilerle toplu fotoğraf da çektirdi.

 

KİTAPLARINI İMZALADILAR

 

Konuklardan Ekonomist Yazar Prof. Dr. Emre Alkin ile Gazeteci Yazar Tuluhan Tekelioğlu, daha sonra kitaplarını imzaladı.

BAŞKANERDOĞAN:“BİZDEKADININYERİAYRIDIR”
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Büyükşehir’den gençlere unutulmaz bir yaz tatili
Büyükşehir’den gençlere unutulmaz bir yaz tatili
Denizli’nin ilk çelik apartmanı için düğmeye basıldı
Denizli’nin ilk çelik apartmanı için düğmeye basıldı
Asırlık gelenek için çobanlar harekete geçti
Asırlık gelenek için çobanlar harekete geçti
Kadınların üretim gücünü sergiledikleri platform: ‘El Emeği Pazarı’
Kadınların üretim gücünü sergiledikleri platform: ‘El Emeği Pazarı’
ENGELSİZ YAŞAM AKADEMİSİ İÇİN ÖN KAYIT BAŞVURULARI BAŞLADI
ENGELSİZ YAŞAM AKADEMİSİ İÇİN ÖN KAYIT BAŞVURULARI BAŞLADI
Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı
Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı
Beyağaç Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kültür ve Tarhana Festivali için geri sayım başladı
Beyağaç Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kültür ve Tarhana Festivali için geri sayım başladı
Çameli'de festival coşkusu Autofest ile taçlandı
Çameli'de festival coşkusu Autofest ile taçlandı
Komşuların bıçaklı kavgasında yaralanan şahıs kurtarılamadı
Komşuların bıçaklı kavgasında yaralanan şahıs kurtarılamadı
Motosikletle kaza yapan şahsın cansız bedeni saatler sonra bulundu
Motosikletle kaza yapan şahsın cansız bedeni saatler sonra bulundu
Tavas Zeybek Festivalinde Reynmen unutulmaz gece yaşattı
Tavas Zeybek Festivalinde Reynmen unutulmaz gece yaşattı
Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti
Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti
Jandarmanın uyuşturucu operasyonunda 24 kök kenevir, 2,5 kilo esrar ele geçirildi
Jandarmanın uyuşturucu operasyonunda 24 kök kenevir, 2,5 kilo esrar ele geçirildi
Tavas Zeybek Festivalinde İrem Derici fırtınası esti
Tavas Zeybek Festivalinde İrem Derici fırtınası esti
Sondaj çalışması sırasında elektrik akımına kapılması sonucu hayatını kaybeden DESKİ personeli son yolculuğuna uğurlandı
Sondaj çalışması sırasında elektrik akımına kapılması sonucu hayatını kaybeden DESKİ personeli son yolculuğuna uğurlandı
Refüje çarparak takla atan Tofaş kullanılmaz hale geldi: 4 yaralı
Refüje çarparak takla atan Tofaş kullanılmaz hale geldi: 4 yaralı
Denizli’de iş ziyaretine gelen AK Parti Serik İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Ak, otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti
Denizli’de iş ziyaretine gelen AK Parti Serik İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Ak, otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti
Çamelili vatandaşlar Ayşe Dinçer ile coşku dolu bir konser yaşadı
Çamelili vatandaşlar Ayşe Dinçer ile coşku dolu bir konser yaşadı
Çameli'de Trap Atışları Yarışması geçekleştirildi
Çameli'de Trap Atışları Yarışması geçekleştirildi
Tüfekle vurulan 3 çocuk babası hayatını kaybetti
Tüfekle vurulan 3 çocuk babası hayatını kaybetti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DTO

DTO Başkanı Erdoğan, "Emek yoğun sektörlerimize, ek destekler sağlanmalıdır"

DENİZLİ TEKSTİL TEKNİK MERKEZİ, TÜRKİYE’YE HİTAP EDİYOR

DTO Başkanı Erdoğan: “Gece gündüz demeden halkın haber alma hakkı için emek harcayan emekçilerimizi kutluyorum"

DTO’dan Denizli’deki sektörleri dönüştürüp geliştirmeye yönelik üç yeni proje

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle