MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.1434
EURO48.335
GR ALTIN4443.9
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Beyağaç sizi çağırıyor

Ana SayfaIlçe HaberleriBeyağaç sizi çağırıyor
Beyağaç sizi çağırıyor

Denizli’de Hanay Evleri, Kartal Gölü, Topuklu Yaylası ve anıt ağaçlarıyla ünlü Beyağaç, pandemi yasaklarında en fazla ilgi gören ilçelerden birisi oldu. Temiz havası ve doğal güzellikleriyle adından söz ettiren Beyağaç, ziyaretçilerini bekliyor.

01 September, 2021, Wednesday 10:51 3401
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Denizli’nin Muğla iline sınır ilçesi koruma altında olan 1350 yaşındaki kızılçam ormanıyla ünlü, Kartal Gölü, Topuklu Yaylası, Yumaklı Yaylası, Karagöl gibi doğal güzelliklere sahip, serin ve temiz havasıyla ünlü doğa harikası ilçe pandemi yasaklarında büyük ilgi gördü. Belediye tarafından yaptırılan Hanay Otel Evlerinde konaklayan yerli ve yabancı misafirler, ilçenin ve doğal güzelliklerin tanıdı çıkarttı. Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, bölgenin parlayan yıldızı oldukları söyledi. Beyağaç’ın tanıtımına, doğa turizminden daha çok pay alabilmesi için projeler hazırlamaya devam ettiklerini anlatan Başkan Akçay, yerli ve yabancı turistleri, doğa tutkunlarını ilçeye davet etti.

Eren Günü etkinlikleri
Beyağaç’ta Muğla ve çevre illerde yaşayan Yörükler için son derece önemli olan Eren Günü’nün yapıldığını, her yılın son Perşembesi Çiçek Baba zirvesinde toplanan yörüklerin mezar etrafında 3-5-7 kez dönerek dua ettiklerini kurban kestiklerini anlatan Başkan Akçay, “Bugün atalarımızın geleneksel olarak her yıl yapmış olduğu Köyceğiz ve Beyağaç ilçeleri arasındaki coğrafyada Göl yeri dağları dediğimiz ama yöre halkının Sandıras Dağları dediği Çiçek Baba zirvesinin olduğu yerdeyiz. Yaklaşık 2 bin 200 rakımlarındayız. Zirvenin olduğu yerde bulunuyoruz. Bu yörede zirvede dağın eteklerinde Köyceğiz kısmında ve Beyağaç kısmında yaşayan Yörüklerin yılda bir kere Ağustos ayının son Perşembe günü hasat şenliği şeklinde buluştukları bir günü, bugün burada yaşıyoruz. Yaklaşık bu organizasyonu 700 yıldan bu yana devam ettiğiyle ilgili bilimsel veriler var. Özellikle bu bölgedeki, kurban ziyaretiyle ilgili akademik çalışmaları da biz Beyağaç bölgemizde Pamukkale Üniversitesi ile birlikte, Sıtkı Koçman Üniversitesi ile birlikte bu yıl Aksaray Üniversitesi ve Mehmet Akif Üniversitesinden hocalarımızla birlikte çalışıyoruz. Devam ediyoruz. Biraz özetlemek gerekirse yöre halkı, yöre insanı, buraya gelmeyi bir ihtiyaç hissediyor. Gelmediği zaman önümüzdeki yıl hasadının ürünün bereketli olmayacağını düşünüyor. Burada muhterem bir zaat Eren Babanın yattığına inanıyor. Bizim tahminimiz öngörümüz o dur ki Anadolu’nun Türkleşmesi, Müslümanlaşması sırasında Horasandaki erenlerin Anadolu’ya İrşat için görevlendirilen veli zaatlardan birisi olduğunu düşünüyoruz. Yöre halkı her yıl Ağustos ayının son perşembesi buraya çıkıyor burada küçükbaş hayvanın kesiyor. Eşiyle dostuyla arkadaşlarıyla burada çevirme kebap şeklinde yiyor artanlarını da Beyağaç’a veya Köyceğiz’e götürüyor orada da konu komşusuna dağıtıyor. Burada biraz kutsama durumu söz konusu buradaki mezarın içindeki toprağın buradan vatandaşlarımız tarafından alınarak araziye serpme küçük taşlardan alarak zahire ambarlarına koyarak bereket getirdiğinin inancı var. Bizde atalarımızın yaklaşık 700 yıldan bu yana gerçekleştirdiği bu yıl Beyağaç’tan akademisyenlerle beraber misafirlerimizle beraber yöre halkımızla beraber geldik gerçekleştiriyoruz biraz sonra öğleden sonra program burada bitecek. Köyceğizliler Köyceğiz’e, Beyağaçlılar, Beyağaç’a geri dönecek. Bir yıl sonra tekrar buluşacaklar” dedi.

Beyağaç bölgenin parlayan yıldızı
“Beyağaç doğal güzellikleriyle Denizli’nin farklı ilçelerinden bir tanesi” diyen Başkan Akçay, “Özellikle son dönemde pandemi dönemi salgın hastalık dönemi ve son yıllardaki turizm anlayışının değişmesiyle Beyağaç bu bölgenin Denizli’nin parlayan yıldızı. Doğal turizmin alt yapısıyla ilgili bizim Beyağaç’ta çalışmalarımız var. Misafirlerimizi konaklattığımız Hanay evler var. Orada devam eden inşaatlarımız var. Turizm alt yapısıyla alakalı. Topuklu Yaylası var bu güzergah üzerinde 1400 rakımlı bir yayla. Bu bölgenin en güzel yaylası suyuyla beraber, Yumaklı Yaylası Karagöl Yaylası. Beyağaç’la Köyceğiz arası yaylalarla dolu değişik rakımlarda değişik güzelliklerde. Burada salgın döneminde insanların turizm anlayışının değişmesiyle beraber kendilerini güvence altına almasıyla beraber kendini doğanın içerisine bırakması nedeniyle son zamanlar da bu taraflar yükseler bir değer niteliğinde inşallah önümüzdeki günlerde biz elimizdeki mevcut doğal güzelliklerin kıymetini kadrini bilerek onları tahrip etmeden bozmadan inşallah bizden sonraki nesillere aktarmak iletmek yetiştirmek gibi kültür ögelerimizi taşımak gibi bir sorumluluğumuz var. İnşallah bu sorumluluğumuzu gerçekleştireceğiz. Yıllarca bu eren günü etkinliklerini sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Doğa harikası Kartal Gölü
Kartal Gölünün ender doğa harikalarından birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Akçay, şöyle konuştu:
“Kartal Gölü, buraya yaya olarak 3,5 kilometre mesafede. Biz her yıl Çarşamba günü vatandaşlarımız Kartal Gölü’ne geliyorlar. Orada Eren Günü etkinlikleri kapsamında Kartal Gölü Yörük Şenliklerini icra ediyoruz. Gece orada konaklayarak sabahleyin erkenden şafak vakti geleneksel yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Buradaki urgan ziyaretimizi yapıyoruz. Kartal Gölü’de 1903 rakımlı çok özel bir göl. Tabiatı koruma alanı içerisinde korunacak hassas alan içerisinde doğa harikası bir yer. Biz hem Beyağaç’ımızı hem Yumaklı’mızı hem Karagöl’ümüzü Kartal Gölümüzü Topuklu Yaylamızı ve Ereni bu bölgeyi doğa tutkunu izleyicilerimizi. Bizleri izleyen bütün izleyicilerimizi davet ediyoruz. Kendilerini misafir etmekten şeref duyacağımız belirtmek istiyoruz”

İlçe sınırlarında yer alan anıt orman hakkında da bilgiler veren Başkan Akçay, “Çok kısa sürede içerisinde yaşadığımız yangınlar çiğerlerimizi dağladı. Ülkemizin her yerinde çıkan yangınlarda yayan ağaçlar bizi olumsuz etkiledi. Bu yangın döneminde en çok endişeye sevk eden sebep, 1350 yaşlarında anıt karaçam ormanımız var. Dolayısıyla bu değerimizi kaybetmekten korktuk. Yaklaşık 1350 yaşında 79-80 civarında bir ağaç var. Ama yaş olarak daha az olan bin yaş, sekiz yüz yaş ayrı bir orman var orada. Karaçam ormanı olarak bir olarak tek ağaçlar var ama orman şeklinde sadece bu bölgede var. Orayı gözümüz gibi koruyoruz. Orayı da bizden sonraki nesillere inşallah yakmadan, yıkmadan, bozmadan bizden sonraki çocuklarıma geleceğimize, gezginlerimize oraları gezme fırsatı vereceğiz” şeklinde konuştu.

Beyağaçsiziçağırıyor
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu
Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu
Motosikletlilerin tehlikeli yardımlaşmasına ceza
Motosikletlilerin tehlikeli yardımlaşmasına ceza
Hayırsever iş adamı Mustafa Üstek, Denizli’ye yeni bir çocuk gelişim merkezi kazandırıyor
Hayırsever iş adamı Mustafa Üstek, Denizli’ye yeni bir çocuk gelişim merkezi kazandırıyor
Trafikte makas atan sürücüye 9 bin lira ceza kesildi
Trafikte makas atan sürücüye 9 bin lira ceza kesildi
Doktor ile emekli öğretmenin mesai kavgası karakolda bitti
Doktor ile emekli öğretmenin mesai kavgası karakolda bitti
Ekmek parası için geldiği Çivril’de hayatını kaybetti
Ekmek parası için geldiği Çivril’de hayatını kaybetti
DTO Başkanı Erdoğan; "Eğitime yapılan yatırım, aslında ülkenin geleceğine yapılmıştır"
DTO Başkanı Erdoğan; "Eğitime yapılan yatırım, aslında ülkenin geleceğine yapılmıştır"
Üzüm yüklemeye geldi, yaşamını yitirdi
Üzüm yüklemeye geldi, yaşamını yitirdi
Cinayet zanlısı mağarada yakalandı
Cinayet zanlısı mağarada yakalandı
Deve kervanı 105 yıl sonra tarihi Hançalar Köprüsünden geçti
Deve kervanı 105 yıl sonra tarihi Hançalar Köprüsünden geçti
Denizli ihracatı 400 milyon dolar seviyesini 4. kez aştı
Denizli ihracatı 400 milyon dolar seviyesini 4. kez aştı
Demircilik sektöründe eleman sıkıntısı her geçen gün derinleşiyor
Demircilik sektöründe eleman sıkıntısı her geçen gün derinleşiyor
GEKA ‘Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programını’ tanıttı
GEKA ‘Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programını’ tanıttı
Vali Coşkun, Ağustos ayı asayiş verilerini paylaştı
Vali Coşkun, Ağustos ayı asayiş verilerini paylaştı
Buldan’da orman yangınından etkilenen üreticilere saman ve yem desteği sağlandı
Buldan’da orman yangınından etkilenen üreticilere saman ve yem desteği sağlandı
Traktör kazasında yaralanan sürücü kurtarılamadı
Traktör kazasında yaralanan sürücü kurtarılamadı
Başkan Bütün; "Belediye bütçesine dokunmadan Beyağaç'ta dillere destek bir festival yaptık"
Başkan Bütün; "Belediye bütçesine dokunmadan Beyağaç'ta dillere destek bir festival yaptık"
Çal Bağbozumu Festivali uluslararası boyutta düzenlenecek
Çal Bağbozumu Festivali uluslararası boyutta düzenlenecek
YKS ÖĞRENCİLERİNE "KAMPÜSE GİDEN YOL" SEMİNERİ
YKS ÖĞRENCİLERİNE "KAMPÜSE GİDEN YOL" SEMİNERİ
MERKEZEFENDİ’DE HALK OYUNLARI KURS KAYITLARI BAŞLADI
MERKEZEFENDİ’DE HALK OYUNLARI KURS KAYITLARI BAŞLADI

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
İLÇE HABERLERİ

Çameli’nin üreticisine Büyükşehir’den mazot desteği

Aniden bastıran sağanak yağış Tavas’ta taşkına neden oldu

CHP’li başkanlardan AK Partili Başkan Arslan’a tebrik ziyareti

Başkan Murat Kumral; "Büyüklerimizle aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadık"

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle