MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Buldanlı şehidin katiline müebbet hapis cezası

Ana SayfaDenizli GündemBuldanlı şehidin katiline müebbet hapis cezası
Buldanlı şehidin katiline müebbet hapis cezası

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Buldanlı polis memuru Ercan Yangöz'ün şehit olduğu, bir polisin de yaralandığı olayla ilgili 1’i tutuklu 2 sanığın yargılanması tamamlandı.

28 September, 2022, Wednesday 16:05 1513
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Buldanlı polis memuru Ercan Yangöz'ün şehit olduğu, bir polisin de yaralandığı olayla ilgili 1’i tutuklu 2 sanığın yargılanması tamamlandı.

16 Haziran 2021 tarihinde yaşanan olayda, silah kaçakçılığı yaptıkları belirlenen şüphelileri takibe alan Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Yahşi Mahallesi Giritliler Sokak’ta silahlı saldırıya uğramış, olayda Denizli’nin Buldan ilçesinde doğup büyüyen polis memuru Ercan Yangöz şehit olmuş, polis memuru Abdülkadir Doğan ise yaralanmıştı.

Mahkeme nihai kararını verdi
Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanık Fatih Özturan, taraf avukatlar, şehit polisin babası Şahin Yangöz, annesi Nursel Yangöz ve kardeşi ile şehit polisin meslektaşları katıldı. Tutuksuz sanık Efe Özturan ise SEGBİS yoluyla duruşmaya katıldı. Mahkeme heyeti, katil zanlısı Fatih Özturan’ın Ercan Yangöz’ü şehit etmesinden dolayı müebbet hapis, polis mamuru Abdülkadir Doğan’ı yaralamasından dolayı 10 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına, oğlu Efe Özturan’ın ise beraatine karar verdi.

“Sonuna kadar gideceğiz”
Mahkeme çıkışında açıklama yapan şehidin babası Şahin Yangöz, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:
“Söyleyecek bir şey yok. İstediğimiz kararı kısmen aldık. Ama oğlu Efe açısından istediğimiz kararı alamadık. Efe, serbest kaldı. Babası hakkında müebbet hapis cezası, ayrıca Abdülkadir tarafından da 10 yıl hapis cezası aldı. Biz, istinafa gideceğiz, Yargıtay’a gideceğiz. En son noktaya kadar gideceğiz ve davamızı takip edeceğiz. Bırakmayacağız. Sonuna kadar gideceğiz.”
Anne Nursel Yangöz de sonuna kadar yargı mücadelesi vereceklerini ifade etti.

“Artık dayanılacak bir hal kalmamıştı”
Bekledikleri kararın kısmen çıktığını dile getiren şehit polis memuru Ercan Yangöz'ün ailesinin avukatlarından Ömer Turan Osmanoğlu, şu sözlere yer verdi:
“Fatih Özturan açısından biz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bekliyorduk. Ancak heyet müebbet hapis cezası verdi. Fatih Özturan açısından bu sebeple kısmen istediğimiz sonucu aldık diyebiliriz. Fatih Özturan için bu açıdan istinaf ve Yargıtay’a başvuracağız. Efe Özturan açısından beraat kararı verildi. Onunla ilgili son noktasına kadar her türlü hukuki yolu deneyeceğiz. İstinaf, devamında Yargıtay’a kadar başvurularımızı tamamlayacağız. Vicdanlar bir nebze rahatladı. Keşke biraz daha rahatlayabilseydi. Duruşma sonrasındaki aşama, duruşma esnasındaki süreçler çok daha kırıcı ve üzücüydü. 9’uncu celse oldu. 10 aydır süren bir süreç. 10 aydır her defasında gelinip gidiliyor. Karar 3-5 dakika daha erken açıklansın diye savunmamızı kısa kestik. Artık dayanılacak bir hal kalmamıştı. Kısmen adaletin yerini bulduğunu düşünmemize rağmen bugüne şükür diyoruz. Devam aşamalarında da hem Yargıtay hem de istinaf süreçlerinde son noktasına kadar adaletin tecelli etmesi için tüm başvurularımızı yapacağız.”

“Katil, pişmanlığını dile getirmedi”
Yangöz ailesinin avukatlarından Tuğba Özden Tosun ise katil zanlısının her duruşmada pişmanlığını dile getirmediğinin altını çizerek şöyle dedi:
“Bu husus, heyetin dikkatini çekti ve pişmanlıkla ilgili hiçbir indirim yapmadı. Bu adam bu suçu işlediği için, bizim Ercanımızı şehit ettiği için bir indirim almamış oldu. Evet, aldığımız karar noktasında belli başlı sıkıntılar olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple istinafa götüreceğiz ama 62’nin uygulanmaması bizim için çok önemliydi. Hem Kadir yönünden hem de Ercan yönünden 62 uygulanmadı. Efe Özturan’ın beraat kararı bizim için beklenmedik bir durum. Bu husus, istinafta üzerinde çok duracağımız bir nokta teşkil edecek bizim için. Ama genel anlamıyla Şahin amcamızın, Nursel ablamızın, Sercan kardeşimizin bir nebze içerisindeki acı hafiflediği için biz de memnunuz verilen karardan.”

buldanşehit
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Dağ Arama Kurtarma 9 yıldır arama kurtarma operasyonlarında gönüllü olarak yardımcı oluyor
Denizli 3. Venezuela Türk İhraç Ürünleri Fuarında yerini aldı
Denizli’nin antik kentlerinde çalışmalar sürüyor
Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü
Milli maç heyecanı Tavas’ta dev ekranlarda yaşanacak
Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı
KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI
Denizli'de ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi
Yapay zeka çağının işletmelerdeki verimliliğe etkisi
Denizlili yüzücüden Riyad’da tarihi başarı
Yola kontrolsüz çıkan otomobil, motosikletle çarpıştı: 1 yaralı
Alevlerin sardığı ev kullanılamaz hale geldi
Buldan’a iki yeni sağlık tesisi kazandırılacak
Fenerbahçe’yi eleyen Denizlili gençler dikkat çekti
Denizli OSB yeşil inovasyon teknolojilerine dikkat çekti
Denizli’de kamyonet evin bahçesine uçtu; 1 ölü 3 yaralı
Denizlili sporcu, vücut geliştirmede IFBB Pro Card sahibi oldu
DTO, Kırgız Cumhuriyeti temsilcileriyle ticari köprünün temellerini attı
Bel fıtığı tedavisinde gelişen yeni yöntemler hastanın konforunu artırıp, yatış süresini azalttı
Denizli’ye binlerce uyuşturucu hap getiren 3 tacir yakalandı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Dağ Arama Kurtarma 9 yıldır arama kurtarma operasyonlarında gönüllü olarak yardımcı oluyor

Denizli 3. Venezuela Türk İhraç Ürünleri Fuarında yerini aldı

Denizli’nin antik kentlerinde çalışmalar sürüyor

Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle