MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

BÜYÜKŞEHİR’DEN DENİZLİ’YE TARİHİ YATIRIM

Ana SayfaDenizli GündemBÜYÜKŞEHİR’DEN DENİZLİ’YE TARİHİ YATIRIM
BÜYÜKŞEHİR’DEN DENİZLİ’YE TARİHİ YATIRIM

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kurulu gücü 2,3 MW olacak Akbaş HES’in yapımını içeren protokolü imzaladı. Yapay zeka kullanılarak hayata geçirilecek Akbaş HES’te kullanılan yerli ve milli teknoloji ilk olarak Denizli Büyükşehir Belediyesinde uygulanması dolayısıyla Türkiye’ye öncü olacak.

22 December, 2021, Wednesday 08:03 3620
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) işbirliğinde, kurulu gücü 2,3 MW olacak Akbaş HES’in (Hidroelektrik Santrali) kurulması için protokol imzaladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen protokol törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TENMAK Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Balıkçı ve Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü katıldı. TENMAK Başkanı Prof. Dr. Balıkçı, TENMAK’ın Türkiye’nin enerji, nükleer ve maden alanında ar-ge faaliyetlerini yürüten; temelinde Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, BOREN, Enerji Teknolojileri Araştırma Enstitüsü gibi köklü kurumların olduğunu söyledi. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı olduğunu kaydeden Balıkçı, “Kurum olarak temel görevimiz teknolojik olarak ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmak ve teknoloji ihraç eder hale gelmesini sağlamaktır. Bu proje bizim için önemli kilometre taşlarından biri olacak. Burada Türkiye için özellikle hidroelektrikle ilgili teknolojilerin geliştirilmesinde önemli bir bölüm açmış olacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

 

Başkan Zolan’dan milli ve yerli enerji vurgusu

 

Başkan Zolan ise, Denizli’de güzel biri işin imzasını attıklarını belirterek, “Bu, sadece Denizli’mizde değil ülkemize de katkı sağlayacak bir başlangıç olacak” dedi. TENMAK’ın yeni ancak birçok enstitü ile ar-ge çalışmaları yürüten güçlü bir kurum olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Akbaş Barajı’ndan gelen iletim hatlarında düşüler var. Biz o düşülerde oluşan basıncı enerjiye dönüştürmekle ilgili çalışmalar yaptık. Bu kapsamda arge çalışmaları yapan TENMAK ile de bir işbirliğine gittik. İnşallah 2,3 MW’lık bir kurulumla, Akbaş Barajı’nın iletim hatlarındaki düşülerinden elektrik enerjisi elde edilmesi için bir çalışmaya imza atmış olacağız. Projemiz bizim için, ülkemiz için milli ve yerlidir. Ama esas olan temiz enerjidir. Bunun ötesinde yapılan çalışmalarda yerli ve milli teknolojinin gelişmesi, arge çalışmaları çok çok önemlidir” dedi.

 

Projenin ilki Denizli’de

 

Projenin ilkinin Denizli’de hayata geçirileceğine bir kez daha dikkati çeken Başkan Osman Zolan, “Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımıza, TENMAK’a, TÜBİTAK’a çok teşekkür ediyorum. Şehrimizin, ülkemizin değerlerini, gücünü ortaya çıkarmak, milli ve yerli enerji üretimini artırmak ve enerjiyi de temiz olarak üretmek hedefimizdir. İnşallah bunu da güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Yarınımız bugünden daha güzel olsun, hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Konuşmanın ardından protokol imzalandı.

 

Yapay zeka kullanılacak

 

Akbaş Barajı’ndan kent merkezine giden içme suyu ishale hatlarında meydana gelen basınç farklıklarından enerji üretilmesinin hedeflendiğini sistemde dünyadaki en son ve en yeni teknolojiler kullanılacak. Kurulu gücü 2,3 MW olacak HES, yapay zeka ile çalışacak. Konteyner tipi modüler bir yapının kurulacağı yerli ve milli sistemde tamamen temiz enerji üretilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesinin projesinde ilk kez uygulanacak teknoloji daha sonra ülke çapında yaygınlaşarak artacak. Proje ile yerli ve yeni enerji kaynaklarının artırılmasına ciddi bir katkı sağlanacak. 

BÜYÜKŞEHİR’DENDENİZLİ’YETARİHİYATIRIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Güney Ege’den 5,75 milyar TL’lik yatırım hamlesi
Yoldan çıkıp ağaca çarpan araçtaki iki genç hayatını kaybetti
Yakaladığı 800 kiloluk dev orkinosu sevdiklerine ihram etti
Çameli Belediyesi zabıta ekipleri halk sağlığı için denetimlerini sürdürüyor
Okul müdürünü vuran kantincinin 17 yaşındaki oğlu aranıyor
Deneyimlerini üniversiteli gençlerle paylaştı
Trafiğe girmek istemeyen uyanık sürücüler polisin radarına takıldı
Denizli’de eski işyeri sahibi dehşet saçtı; 1 yaralı
Bir yılda 634 bin metreküplük su tasarrufu sağlandı
Kaymakam 2 padişah, 12 cumhurbaşkanı ve 27 başbakan gören çınara pasta kesti
Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan caminin yüzde 80'ni tamamlandı
PAMUKKALE BELEDİYESİ PARKLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLATTI
Denizli Büyükşehir’den kadın girişimciler için “E-Ticaret Yolculuğu” eğitimi
Denizlili Arda kick boksta Dünya 3.’sü oldu
AYDEM Fen Lisesi’nden Küresel İklim Projesine Katılım
Beyaz İnci Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 4'üncü şubesini Denizlilerin hizmetine sundu
Denizli'de trafik magandaları tek tek yakalanıyor
Denizli’de turistleri hedef alan hırsız yakalandı
Düğün hazırlığı sırasında tavanı çöken evde yaralanan 6 kişiden 5’i taburcu edildi
Denizli Büyükşehir, Fenerbahçe’yi sildi süpürdü

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Yoldan çıkıp ağaca çarpan araçtaki iki genç hayatını kaybetti

Yakaladığı 800 kiloluk dev orkinosu sevdiklerine ihram etti

Çameli Belediyesi zabıta ekipleri halk sağlığı için denetimlerini sürdürüyor

Okul müdürünü vuran kantincinin 17 yaşındaki oğlu aranıyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle