MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Büyükşehir ile daha temiz bir Denizli

Ana SayfaDenizli GündemBüyükşehir ile daha temiz bir Denizli
Büyükşehir ile daha temiz bir Denizli

2022’de 278.564 ton evsel ve tıbbi atık bertaraf edildiDenizli Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında evsel atık ve tıbbi atık olmak üzere toplamda 278.564 ton atığı doğa ve çevreye zarar vermeden bertaraf etti. Başkan Zolan, çevre dostu yatırımlarla daha yaşanabilir bir Denizli için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı.

02 February, 2023, Thursday 12:04 661
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Türkiye’nin en çevreci, en temiz ve en sağlıklı kenti unvanı bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu yatırımlarıyla daha yaşanabilir bir kent için çalışmalarını sürdürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda topladığı atıkları Kumkısık Katı Atık Bertaraf Tesisi ile Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisinde doğa ve çevreye zarar vermeden bertaraf etti. Geçen yıl kapasitesi önümüzdeki 10 yıllık ihtiyacı karşılayacak şekilde artırılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kumkısık Katı Atık Bertaraf Tesisinde 243.659 ton; Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam, Serinhisar ve Çameli ilçelerinin evsel katı atıkları toplanan Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisinde ise 32.918 ton katı atık bertaraf edildi. Bertaraf edilen çöplerdeki sızıntı sularının da arıtılarak çevre ve insan sağlığına karşı zararsız hale getirildiği belirtilirken, evsel atıklardan kaynaklanan sera gazı salımın da azaltıldığına dikkat çekildi.

 

Ege’nin en modern tıbbi atık tesisi

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi katık atığın yanında Ege’nin en modern Denizli Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinde de zararlı atıkları bertaraf etti. Modernize edilerek kapasitesi günlük 12.000 kilograma çıkartılan tesiste geçen yıl 700 farklı sağlık tesisinden toplanan 1.986 ton hastalık, virüs ve zararlı organizmalar barındıran tıbbi atık insan sağlığına zarar vermeyecek hale getirildi. Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinde toplanan tıbbi atıklar, 146 santigrat derecede, yüksek basınçlı buharla steril hale getirilerek hastalık ve virüs taşıyan tüm mikroplardan arındırılıp evsel çöp niteliği kazandı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Kumkısık Katık Atık Bertaraf Tesisindeki düzenli depolama sahasında bertaraf edildi. Geçen yıl evsel atık ve tıbbi atık olmak üzere toplamda 278.564 ton atık bertaraf edilmiş oldu.

 

Geleceğe daha yaşanabilir bir Denizli bırakmak için çalışıyoruz

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geleceğe daha yaşanabilir bir Denizli bırakmak için çok ciddi çevre yatırımları yaptıklarını hatırlattı. Geçen yıl kapasitesini artırdıkları Kumkısık Katı Atık Bertaraf Tesisinde çöp sularının dahi arıtılarak zararsız hale getirildiğini anlatan Başkan Zolan, “Siyasi krizler, ekonomik krizler bir gün biter ancak çevre krizlerinden geri dönüş çok zordur. Geleceğimize daha yaşanabilir bir şehir bırakmak istiyorsak bugünden almamız gereken tedbirleri uygulamalıyız. İşte biz bunun için birçok çevre yatırımı yaptık, yapmaya da devam edeceğiz inşallah. Çünkü bu güzel şehir her şeyin en güzeline, en iyisine layık” ifadelerini kullandı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yapay zeka ve pazarlamadaki dönüşüm Denizli’de konuşuldu
AK Parti Çameli İlçe Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi
Büyükşehir DESKİ’den vizyoner hamle: Bozkurt'a 70 milyon TL'lik su kalkanı
Büyükşehir’den Değirmenönü’ne sıcak asfalt çalışması
Denizli’de Meralara Bereket Yağacak: Hayvancılığa "Can Suyu" Projesi Baklan’dan Başladı
Çameli Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor
Pilot bölge seçilen Denizli’de kadın dostu çalışmalar sürüyor
Öğretmenler dostluk maçı yaptı
Su çektiği kuyudan semenderler çıktı
Başkan Tatık evi yanan aileye yardım elini uzattı
Başkan Kumral devam eden sosyal tesis ve spor sahası projelerini yerinde inceledi
Çameli'nde kilit parke taşı döşeme çalışmaları aralıksız devam ediyor
Ecogreen Enerji Holding, YEKA GES-2025 Yarışmaları'nda 50 MWe'lik Bolu GES Projesini kazandı
Denizli’de 125 yıl ile aranan 8 aranan şahıs operasyonlar kapsamında yakalandı
Denizli OSB Arıtma Tesisinde kimyasal eğitimi ve tatbikat gerçekleştirildi
HAK-İŞ KONFEDERASYONU 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında soruşturma izni verilen eski başkandan açıklama
Merkezefendi'nin 33’ncü mama makinesi Çerkezköy’e teslim edildi
Başkan Pütün ilçede görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi
Kuşaklar arasındaki bağlar dijital köprülerle kuruldu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Yapay zeka ve pazarlamadaki dönüşüm Denizli’de konuşuldu

AK Parti Çameli İlçe Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi

Büyükşehir DESKİ’den vizyoner hamle: Bozkurt'a 70 milyon TL'lik su kalkanı

Büyükşehir’den Değirmenönü’ne sıcak asfalt çalışması

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle