MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Büyükşehir, usta halk ozanı Özay Gönlüm'ü unutmuyor Başkan Zolan, "O hep gönlümüzde, yüreğimizde yaşayacak"

Ana SayfaDenizli GündemBüyükşehir, usta halk ozanı Özay Gönlüm'ü unutmuyor Başkan Zolan, "O hep gönlümüzde, yüreğimizde yaşayacak"
Büyükşehir, usta halk ozanı Özay Gönlüm'ü unutmuyor Başkan Zolan, "O hep gönlümüzde, yüreğimizde yaşayacak"

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli’nin yetiştirdiği büyük halk ozanı Özay Gönlüm’ü vefatının 23. yıl dönümünde de unutmadı. Özay Gönlüm’ün sadece Denizli’nin değil Türkiye’nin önemli bir değeri olduğunu, yapmış olduğu eser ve derlemelerle hatırlanacağını vurgulayan Başkan Zolan “O hep gönlümüzde, yüreğimizde yaşayacak” dedi.

01 March, 2023, Wednesday 11:53 649
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Denizli'nin ezgileri ve halk kültürünü tüm dünyaya tanıtan unutulmaz halk ozanı Özay Gönlüm, vefatının 23. yıl dönümünde de Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği törenle anıldı. Usta sanatçının Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önündeki anıt heykeli önünde yapılan törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Osman Hıra, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, davetliler, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. Başkan Zolan'ın sanatçının anıt heykeline çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Unutulmaz halk ozanı Özay Gönlüm’ün sadece Denizli’nin değil ülkenin de çok önemli bir değeri olduğunu, yapmış olduğu eserler ve derlemeleriyle hatırlanacağını ifade eden Başkan Zolan, “O hep gönlümüzde, yüreğimizde yaşayacak. O türküler söylendikçe, Ninenin Mektubu okundukça o hep kalbimizde yaşayacak. Bugün eğer Denizli’mizde, Ege’mizde bu güzel türküler söyleniyorsa, bu eserler günümüze geldiyse Özay Gönlüm sayesindedir" dedi.

 

Başkan Zolan: Özay Gönlüm çok yönlü bir sanatçıydı

 

Başkan Zolan, konuşmasına şöyle devam etti: " O derlemeleri yapmamış, sesini duyurmamış, türküleri çığırmamış olsaydı bu güzellikler yok olup gidecekti. Biz kendisinin yürüyüşünü hep sahip çıkmaya gayret edeceğiz. Hiçbir zaman unutmayacağız. İnşallah o da bizden razı olur. Ortaya koyduğu güzelliklerle çok yönlü bir sanatçımızdı. O kendi tasarladığı yaren adı verdiği bağlamasını inşallah unutturmayacağız. Sanatın içerisinde hep var olması için gayret edeceğiz.” Özay Gönlüm’ü asla unutmayacaklarını vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Özay Gönlüm şehrimiz durdukça, türküleri söylendikçe, bırakmış olduğu eserler hiçbir zaman unutulmayacaktır. O’nu minnet ve şükranla anıyoruz. Allah’ım rahmet eylesin” dedi.

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Nikferliler halı saha turnuvasında ter döktü
Denizli'nin Gücü Kadınlar Zirvesi Merkezefendi'de gerçekleşti
Buldan simidi coğrafi işaret yolunda
Ceviz üretimiyle Avrupa'daki maaşından daha çok kazanıyor
Çocuklar, eğlence ve hayal dolu bir ara tatil geçirdi
Başkarcı’ya FİFA standartlarında yeni tesis
Denizli OSB’de sanayinin geleceği yapay zekayla şekilleniyor
KOAH hastalarında 10 yıl içinde akciğer kanseri gelişme ihtimali yüksek
3 maç sonra kazanan Merkezefendi’de yüzler gülüyor
DTO, Denizli'nin başarılı sanayici kadınlarının hikayelerini anlatıyor
Merkezefendi'den Alman milli takımına bir yıldız daha
Yardımcısının ses kaydını başkasına dinleten Başkana hapis cezası
Başkan Arslan, Ankara yolculuğu esnasında yeni Gölhisar yolunu inceledi
Pamukkale ve Kaklık Mağarası turları yoğun ilgi görüyor
Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak
Düğün hazırlıkları yapan fizyoterapist kazada hayatını kaybetti
Durak yerine orta şeritte yolcu indirip alan halk otobüsü pes dedirtti
Tavas’a çevre dostu doğal arıtma tesisi kazandırılıyor
Avrupalı turistlerin dönüşüyle 2026 Pamukkale ve Karahayıt için yıldız yıl olacak
5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Nikferliler halı saha turnuvasında ter döktü

Denizli'nin Gücü Kadınlar Zirvesi Merkezefendi'de gerçekleşti

Buldan simidi coğrafi işaret yolunda

Ceviz üretimiyle Avrupa'daki maaşından daha çok kazanıyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle