MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Denizli 264 tarihi lezzet mirasına sahip

Ana SayfaDenizli GündemDenizli 264 tarihi lezzet mirasına sahip
Denizli 264 tarihi lezzet mirasına sahip

Taş fırınlarda pişen Denizli Tandır Kebabından sofralara bereket katan tahinli pidelere, coğrafi işaretli ürünlerden geleneksel yemeklere Denizli gastronomi mirasının sunumu yapıldı. Bu kadim lezzetlerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kutlanan Türk Mutfağı Haftasında, Denizli’nin 264 tarihi lezzeti tanıtıldı.

26 May, 2025, Monday 20:45 333
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Denizli’de düzenlenen etkinlik, zengin içerikleri ve yüksek katılımla dikkat çekti. Akköy Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Turizm Bakanlığı Başmüfettişi Sinem Peynirci, siyasi parti temsilcileri, esnaf odaları başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Gastronomi buluşmasında; Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre de, Denizli mutfağında 264 farklı yemek çeşidi tespit edildiği açıklandı.

Rekor kırdılar
Etkinlikte Denizli’nin gastronomik zenginliği ön plana çıkarken, özellikle coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı ve yöresel yemek sunumları adeta damak çatlattı. Coğrafi konumu ve iklim çeşitliliği sayesinde Denizli’nin farklı ilçelerinde üretilen ürünler, etkinlikte örneklerle tanıtıldı.
Program kapsamında Denizli Lokantacılar Odası tarafından 12 metre uzunluğunda hazırlanan Türkiye’nin en uzun tahinli pidesi de ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Denizli Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül, Denizli olarak rekor kırdıklarını söyledi.

Coğrafi işaretli lezzetler tanıtıldı
Etkinlikte Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol üyeleri; Denizli’ye özgü ürünler hakkında bilgi aldı. Özellikle taş fırında hazırlanan Denizli Tandır Kebabı standını ziyaret eden Vali Coşkun’a, Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz tarafından kebabın tarihçesi ve lezzetin püf noktaları hakkında bilgi verildi. Metinöz, "Denizli Tandır Kebabı 1800’lü yıllara dayanan bir geçmişe sahip. Bugün hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bir lezzet haline geldi. Gastronomi turizmiyle birlikte bu değeri dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz" dedi.

"Türk mutfağı kültürel bir mirastır"
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Türk mutfağının tarihi ve kültürel yönüne dikkat çekti. Otaklı, "Türk Mutfağı sadece yemek kültürü değil, aynı zamanda kültürel bir mirastır. Mutfak, toplumların kimliğini yansıtır. Bu hafta, geleneksel tariflerin sürdürülebilirlik ilkesiyle geleceğe aktarılması açısından da önemli" ifadelerini kullandı.
Türk Mutfağı Haftası’nın bu yılki temasının "Atıksız, geleneksel, sağlıklı" olduğunu belirten Otaklı, "Denizli gibi gastronomik potansiyeli yüksek bir şehirde, yerel lezzetlerin tanıtımı büyük önem taşıyor. Pamukkale Üniversitesi’nin araştırmalarına göre Denizli mutfağında 264 farklı yemek çeşidi tespit edildi. Bu sayı gastronomi turizmi için büyük bir fırsattır" dedi.

Etkinliğe katılan Denizli Milletvekili Nilgün Ök ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım da konuşmalarında Denizli mutfağının zenginliğine dikkat çekti.

"Mutfak, bir milletin mayasıdır"
Etkinlikte konuşan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ise Türk mutfağının bir yaşam kültürü olduğunu vurguladı. "Mutfak, bir evin ocağı; bir milletin mayasıdır" diyen Coşkun, Anadolu’da asırlardır süregelen mutfak geleneğinin hem kültürel hem de ekonomik bir değer taşıdığını ifade etti. Vali Coşkun, "Türk mutfağı; Orta Asya’dan Osmanlı saraylarına, günümüz sofralarına uzanan bir medeniyet yolculuğudur. Denizli mutfağımız da bu zenginliğin ayrılmaz bir parçasıdır. Amacımız bu değerleri dünya çapında tanınır hale getirmektir" dedi.

Vali Coşkun, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, mutfak kültürünün yeni nesillere aktarılmasının önemine de değindi.

Etkinlikte düzenlenen gastronomi yarışmasında dereceye giren öğrenci ve katılımcılara ödülleri verildi. Katılımcılar, Denizli mutfağını yansıtan sunumlar eşliğinde lezzetli bir gün geçirirken, Türk mutfağının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağlandı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Gübre taşıyan traktör devrildi, sürücü altında kaldı
Gübre taşıyan traktör devrildi, sürücü altında kaldı
Denizli’de yoldan çıkan otomobil önce ağaca sonra eve çarptı
MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NİN 31’İNCİ MAMA MAKİNESİ ESKİŞEHİR’E TESLİM EDİLDİ
BAŞKAN DOĞAN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Denizli Ticaret Odası, Yüksek İstişare Kurulu’nu Topladı
29 EKİM MAKSİAD
29 EKİM MERKEZEFENDİ
29 EKİM PAÜ
29 EKİM DTO
29 EKİM SANAYİ ODASI
Vali Coşkun: "Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük emanettir"
PAMUKKALE BELEDİYESİ 29 EKİM CUMHURİYET COŞKUSUNU BAŞLATTI
BAŞKAN TEFENLİLİ’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Başkan Çavuşoğlu’ndan 29 Ekim mesajı
29 EKİM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
TÜRK MİLLETİ OLARAK CUMHURİYET’TE BULUŞTUK
Cumhuriyet coşkusu Babadağ'ın zirvesine taşındı
Merkezefendi'de off-road heyecanı yaşandı
Lykos Yarı Maratonu sporcuları Pamukkale'de buluşturdu
Kızı için 55 milyonluk malından olan kadın hukuk mücadelesini kazandı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Gübre taşıyan traktör devrildi, sürücü altında kaldı

Denizli’de yoldan çıkan otomobil önce ağaca sonra eve çarptı

Vali Coşkun: "Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük emanettir"

PAMUKKALE BELEDİYESİ 29 EKİM CUMHURİYET COŞKUSUNU BAŞLATTI

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle