MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Denizli’de 2020 Yılı “Mesleki Eğitim Yılı”

Ana SayfaEğitimDenizli’de 2020 Yılı “Mesleki Eğitim Yılı”
Denizli’de 2020 Yılı “Mesleki Eğitim Yılı”

Millî Eğitim Bakanlığının “Mutlu Çocuklar, Güçlü Türkiye “ başlığıyla kamuoyuna duyurduğu “2023 Eğitim Vizyonu”nun en önemli başlıklarından biri olan Mesleki ve Teknik Eğitimde küresel düzeyde rekabetçi bir Mesleki Eğitim anlayışına farkındalık yaratmak amacıyla Denizli’mizde 2020 yılı “Mesleki Eğitim Yılı” ilan edildi.

21 February, 2020, Friday 07:28 6507
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

2020 Mesleki Eğitim Yılı kapsamında Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen “Mesleki Eğitimde Denizli Yılı” açılış programına Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Pamukkale Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Oğuz Karadeniz, Pamukkale Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kamil Orhan, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Mesleki Eğitim ile ilgili kısa film gösterimi ile devam etti.

 

2020 yılının Mesleki Eğitim açısından olumlu kazanımlarla süreceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasında “Hızla kalkınan ve sanayileşen ülkemizde eğitim, kalkınmanın en etkili ve temel araçlarından biri olarak kabul edilmiştir. Sahip olduğumuz genç nüfusu küresel rekabette avantaja çevirmenin ve ekonomimizin itici gücü yapmanın yegane yolu nitelikli bir mesleki ve teknik eğitimden geçmektedir. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin ve sanayinin ortak paydada oluşturdukları mesleki eğitim bilincinin öneminin farkındayız. Tüm bu sebeplerle 2020 yılını Denizli için Mesleki Eğitim Yılı ilan ediyoruz. Mesleki eğitimde, uygulamalı çalışmaları gençlerin ilerideki iş hayatına kolay adapte olabilmeleri için çok büyük önem taşıyor. Büyük önder ATATÜRK: “Orta öğretimde de eğitim ve öğretim yolunun çalışmalı ve uygulamalı olması kesin bir koşuldur. Kadınlarımızın da benzer öğretim derecesinden geçerek yetişmelerine önem verilecektir." diyerek mesleki eğitimin önemini vurgulamaktadır.

 

Sektör paydaşlarının, öğretmenlerimizin, hayırseverlerimizin, kısacası kalbi eğitimle atan ve eğitime dokunan her bireyin desteğini her zaman bizlerle beraber hissediyoruz. Ülkemiz ve ilimiz eğitimine katkıda bulunan herkese tekrardan içtenlikle teşekkür ediyorum. ” dedi.

 

Denizli Valisi Hasan Karahan konuşmasında “Denizli bir sanayi ve tarım şehri aynı zamanda üretim ve ihracat şehri. Bu işin öncülüğünü ilimiz yapmakta ama daha iyisini de yapabilecek potansiyele sahibiz. Dünyada artık ülke ekonomilerinin yanında şehirler de yarışıyor. Denizli bu yarışın farkında. Bu yarışın getirdiği nokta kaliteli ve ucuz üretim ile kalifiyeli eleman. Bu da mesleki eğitimin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Eğer biz dünya ile rekabet edeceksek, ticaret yapacaksak bu eğitime önem vereceğiz. Denizli pek çok konuda örnek bir şehir, Ülkemiz ekonomisine en fazla katkı sağlayan illerden biri. İnşallah bu yıl bir atılım yılı olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” dedi.

 

Program sonunda Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin farklı bölümlerinde eğitim gören öğrenciler mesleki kıyafetleriyle sahneye çıktı. Mesleki eğitimin önemini belirten sloganlar eşliğinde “2020 Denizli Mesleki Eğitim Yılı Hayırlı Olsun” pankartı açtılar.

 

Ülkemizde 2023 vizyonuna uygun sürdürülebilir, ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamanın, sahip olduğumuz genç nüfusu, küresel rekabette avantaja çevirmenin ve ekonomimizin itici gücü yapmanın yegâne yolu, nitelikli bir mesleki ve teknik eğitimden geçmektedir. Bu nedenle Denizli’mizde 2020 Mesleki Eğitim Yılı olarak ilan edildi.

Denizli’de2020Yılı“MeslekiEğitimYılı”
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Babadağ Belediyesinin 7’nci kez düzenlediği Babafest coşkuyla devam ediyor
Düğün konvoyunda direksiyon hakimiyetini kaybeden araç şarampole yuvarlandı; 1 ölü 4 yaralı
Buldan'dan İzmir’e dönen tur midibüsü şarampole yuvarlandı; 2 ölü 31 yaralı
Zafer Partisi lideri Özdağ’dan Başkan Kepenek’e övgü; "Gerçekten kıskandım"
Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı
Kamyonet ile otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı
Şarampole devrilen kamyonetin sürücü yaşama tutunamadı
Denizli'de avcılar denetlendi, kaçaklar yakalandı
Eve giren yılan paniğe neden oldu
Güney Ege’den 5,75 milyar TL’lik yatırım hamlesi
Yoldan çıkıp ağaca çarpan araçtaki iki genç hayatını kaybetti
Yakaladığı 800 kiloluk dev orkinosu sevdiklerine ihram etti
Çameli Belediyesi zabıta ekipleri halk sağlığı için denetimlerini sürdürüyor
Okul müdürünü vuran kantincinin 17 yaşındaki oğlu aranıyor
Deneyimlerini üniversiteli gençlerle paylaştı
Trafiğe girmek istemeyen uyanık sürücüler polisin radarına takıldı
Denizli’de eski işyeri sahibi dehşet saçtı; 1 yaralı
Bir yılda 634 bin metreküplük su tasarrufu sağlandı
Kaymakam 2 padişah, 12 cumhurbaşkanı ve 27 başbakan gören çınara pasta kesti
Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan caminin yüzde 80'ni tamamlandı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EĞİTİM

Denizli Büyükşehir’den kadın girişimciler için “E-Ticaret Yolculuğu” eğitimi

PAMUKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT KURSLARI BAŞLIYOR

Denizli’de 4-6 yaş Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi hizmete açıldı

PAMUKKALE KİTAP KAFE: ÜCRETSİZ KİTAP OKUMA VE SOSYALLEŞME MERKEZİ

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle