MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Denizli İhracatçılar Birliği, Türk Expo Riyad 2023’te yerini aldı

Ana SayfaEkonomiDenizli İhracatçılar Birliği, Türk Expo Riyad 2023’te yerini aldı
Denizli İhracatçılar Birliği, Türk Expo Riyad 2023’te yerini aldı

Denizli İhracatçılar Birliği, Suudi Arabistan’da düzenlenen Türk Expo Riyad 2023 Fuarında yerini aldı.

20 March, 2023, Monday 17:45 839
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Denizli İhracatçılar Birliği, Suudi Arabistan’da düzenlenen Türk Expo Riyad 2023 Fuarında yerini aldı.

Denizli İhracatçılar Birliği'nin info stand ile katılım sağladığı fuara ilgi yoğun seyrediyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından açılışı yapılan fuarda DENİB’i Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu temsil ediyor. Katılımcıların mevcut ve potansiyel iş ortakları, önde gelen alıcılar ve tedarikçilerle bağlantı kurmalarına olanak sağlayan ve ilk Türk ihraç ürünleri ticaret fuarı olan Turk Expo Riyad Fuarı’na DENİB sektör çeşitliliğiyle damga vuruyor.

İş bağlantıları kurmanın en etkili yolu olarak fuarlar
Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “İş bağlantıları kurmanın, etkili tanıtım yapmanın, pazarı tanımanın ve ihracat imkânlarını değerlendirmenin en etkili yolunun fuar katılımlarından geçtiğini biliyoruz. Bu doğrultuda katılım sağladığımız fuarların sayısını ve ihracatçı sektörlerimizin bilinirliğini artırmayı önceliğimiz olarak görüyoruz. 2022 yılında ülkemizin Suudi Arabistan’a ihracatı 950 milyon dolar olarak gerçekleşirken, Denizli’nin Suudi Arabistan’a olan ihracatı 16 milyon dolara ulaştı. Hepimizin bildiği üzere, sürdürülebilirlik konusu sektör ayırt etmeden tüm ihracatçılarımızı etkileyen bir konu oldu. Bu çerçevede, sürdürülebilir ihracat vizyonumuz ile katma değerli ihracatımızı artırmak, yeni pazarlarda ihracatçılarımızı etkin bir şekilde tanıtmak, önce ilimizin sonrasında ise ülkemizin kalkınması adına gayret içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tüm sektörleri kapsayan genel ticaret fuarı niteliğinde olan ve ilk defa gerçekleştirilen Türk ihraç ürünleri ticaret fuarı ile iki ülke arasındaki ticaret hacminin güçleneceğine ve bu fuar ile ihracatçılarımızı alıcılara etkili bir şekilde tanıtma imkânı elde edeceğimize inanıyorum.” dedi.

DENİB sektör çeşitliliğiyle ön plana çıkıyor
DENİB Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu ise “Bilindiği üzere, 2022 yılında ülkemizin ihracatı yüzde 12.9 artışla 254 milyar dolar olarak gerçekleşirken, Denizli’nin ihracatı yüzde 2,8 artışla 4,7 milyar dolara ulaştı. Sektör bazında değerlendirdiğimizde ise tekstil-konfeksiyon yüzde 35.9, elektrik-elektronik yüzde 17.2, demir-demir dışı metaller yüzde 13.1, tarım yüzde 7.2 ve madencilik yüzde 5.9 oranında toplam ihracatımızdan pay aldı. İlimiz ihracatında en önemli gücümüz sektörel çeşitliliğimiz. Bu kapsamda DENİB olarak Türk Expo Riyad Fuarı’nda yer alan info standımızda ihracatımızda ön plana çıkan ev tekstili, tarım, kablo, bakır tel, doğal taş ve diğer sektörlerimizin tanıtımını gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.
(MB-E)

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Güney Ege’den 5,75 milyar TL’lik yatırım hamlesi
Yoldan çıkıp ağaca çarpan araçtaki iki genç hayatını kaybetti
Yakaladığı 800 kiloluk dev orkinosu sevdiklerine ihram etti
Çameli Belediyesi zabıta ekipleri halk sağlığı için denetimlerini sürdürüyor
Okul müdürünü vuran kantincinin 17 yaşındaki oğlu aranıyor
Deneyimlerini üniversiteli gençlerle paylaştı
Trafiğe girmek istemeyen uyanık sürücüler polisin radarına takıldı
Denizli’de eski işyeri sahibi dehşet saçtı; 1 yaralı
Bir yılda 634 bin metreküplük su tasarrufu sağlandı
Kaymakam 2 padişah, 12 cumhurbaşkanı ve 27 başbakan gören çınara pasta kesti
Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan caminin yüzde 80'ni tamamlandı
PAMUKKALE BELEDİYESİ PARKLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLATTI
Denizli Büyükşehir’den kadın girişimciler için “E-Ticaret Yolculuğu” eğitimi
Denizlili Arda kick boksta Dünya 3.’sü oldu
AYDEM Fen Lisesi’nden Küresel İklim Projesine Katılım
Beyaz İnci Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 4'üncü şubesini Denizlilerin hizmetine sundu
Denizli'de trafik magandaları tek tek yakalanıyor
Denizli’de turistleri hedef alan hırsız yakalandı
Düğün hazırlığı sırasında tavanı çöken evde yaralanan 6 kişiden 5’i taburcu edildi
Denizli Büyükşehir, Fenerbahçe’yi sildi süpürdü

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

Güney Ege’den 5,75 milyar TL’lik yatırım hamlesi

Deneyimlerini üniversiteli gençlerle paylaştı

HALK EKMEK PAMUKKALE’NİN DÖRT BİR YANINDA: TAM 19 BÜFE

DSO’dan mermer ve traverten sektörü için önemli işbirliği

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle