MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Denizli kazanacak

Ana SayfaDenizli GündemDenizli kazanacak
Denizli kazanacak

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 17 ilçede yüzde 50 hibe ile destekleyeceği 133 tonluk Macar fiği tohumu için çiftçilerin müracaatları başladı. Kırsala verdikleri destekten çiftçi ve üreticinin kazandığını vurgulayan Başkan Zolan, dolaysıyla bundan da Denizli’nin ve ülkenin kazançlı çıkacağını belirtti.

13 July, 2023, Thursday 17:31 620
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 17 ilçede yüzde 50 hibe ile destekleyeceği 133 tonluk Macar fiği tohumu için çiftçilerin müracaatları başladı. Kırsala verdikleri destekten çiftçi ve üreticinin kazandığını vurgulayan Başkan Zolan, dolaysıyla bundan da Denizli’nin ve ülkenin kazançlı çıkacağını belirtti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hayvancılık yapan üreticilerin maliyetlerinin düşürülmesinde büyük etkisi olan Macar fiği bitkisinin tohumu için Tarım ve Orman Denizli İl Müdürlüğü ile geçen ay protokol imzalamıştı. Protokolün ardından Denizli Büyükşehir Belediyesinin söz konusu desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler için müracaatlar başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin yüzde 50 hibe ile destek vereceği projeden Acıpayam, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Serinhisar ve Tavas ilçelerindeki bin 330 üretici faydalanacak. Toplam 133 ton sağlanacak tohum desteği için çiftçiler müracaatlarını 10 Ağustos 2023’e kadar bağlı bulundukları ilçelerin tarım müdürlüklerine yapacak. Başvuruların ardından yapılacak inceleme sonrası tohum dağıtım işlemleri başlayacak. Toplam 133 ton Macar fiği tohumunun 17 ilçedeki toplam 13.300 dekar alana ekilmesi öngörülüyor.

Üreticinin maliyeti düşecek
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, üretmenin çok kutsal bir iş olduğunu belirterek, tarım ve hayvancılık desteklerinin her geçen gün artarak sürdüğünü söyledi. Kırsala verdikleri destekten çiftçi ve üreticinin kazandığını dolaysıyla bundan da Denizli’nin ve ülkenin kazançlı çıktığını vurgulayan Başkan Zolan, “Bu projemizle hayvancılıkla uğraşan insanımızın kaba yem ihtiyacı karşılanacak ve yem maliyeti düşecek. Kendi yemini sağlayan üreticimizin maliyeti düşecek ve daha çok kazanacak” dedi.

Çiftçi ve üretici desteklerinin süreceğini kaydeden Başkan Zolan, projenin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
(MB-E)

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Başkan Arslan öğrencilerin karne sevincine ortak oldu
Denizli Kayak Merkezi yeni sezona hazır
DTO Başkanı Erdoğan; "İhracatçı sayımızı çoğaltarak üretimimizi artırmayı hedefliyoruz"
BAŞKAN ERTEMUR, 2026 PROJELERİNİN STARTINI VERDİ
BAŞKAN ERTEMUR’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI
Süratli otomobil önce ağaca sonra duvara çarptı
Müstakil evde çıkan yangında 80 yaşındaki kadın hayatını kaybetti
Egekent Karaman Güneşli Günler Çocuk Gelişim Merkezinin temel atma töreni düzenlendi
Çameli’de Miraç Kandili Programı düzenlendi
Başkan Doğan, "Miraç Kandili, kırgınlıkları geride bırakmaya ve dayanışmayı güçlendirmeye davet eden özel bir gecedir"
Vali Coşkun Denizli'ye veda etti
Budanan ağaçlar yuvaları ısıtıyor
MERKEZEFENDİ’DE 2. ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI
DSO Başkanı Kasapoğlu; "Dünyanın en önemli tekstil üreticilerinden birisiyiz"
DTO Başkanı Erdoğan, 2026 Heimtextil Fuarında Denizlili firmaları yalnız bırakmadı
Kamyonet buzlanan yolda kayarak ilerledi
Yunus Emre Sosyal Tesisi’nin temeli törenle atıldı
DENİZLİ KAYAK MERKEZİ İLE İLGİLİ YARGI KARARI KAMUOYUNA DUYURULUR
DENİZLİ KAYAK MERKEZİ İLE İLGİLİ YARGI KARARI KAMUOYUNA DUYURULUR
BAŞKAN ERTEMUR: “BASIN BİZİM İÇİN BİR AİLEDİR”
Denizli Büyükşehir umut olmaya devam ediyor

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

BAŞKAN ERTEMUR, 2026 PROJELERİNİN STARTINI VERDİ

BAŞKAN ERTEMUR’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Süratli otomobil önce ağaca sonra duvara çarptı

Müstakil evde çıkan yangında 80 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle