MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Denizli Traverten Jeoparkı için ilk imzalar atıldı

Ana SayfaDenizli GündemDenizli Traverten Jeoparkı için ilk imzalar atıldı
Denizli Traverten Jeoparkı için ilk imzalar atıldı

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve PAÜ, çok önemli jeolojik zenginliklere sahip Denizli’de, UNESCO sertifikalı “Denizli Traverten Jeoparkı” kurulması için protokol imzaladı. Denizli’nin uluslararası tanınırlığını ve marka değerini daha da artıracak Denizli Traverten Jeoparkı ile kentin doğal ve jeolojik mirasını korumanın yanında jeoturizm ile sosyo-ekonomik kalkınmanın da sağlanması hedefleniyor.

06 October, 2023, Friday 16:16 503
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve PAÜ, çok önemli jeolojik zenginliklere sahip Denizli’de, UNESCO sertifikalı “Denizli Traverten Jeoparkı” kurulması için protokol imzaladı. Denizli’nin uluslararası tanınırlığını ve marka değerini daha da artıracak Denizli Traverten Jeoparkı ile kentin doğal ve jeolojik mirasını korumanın yanında jeoturizm ile sosyo-ekonomik kalkınmanın da sağlanması hedefleniyor.

Uluslararası öneme sahip farklı ve aynı türden jeolojik miras örneklerinin bir arada bulunduğu, yönetimi planlanmış, özel doğa koruma bölgelerini ve doğal sit alanlarını kapsayan UNESCO sertifikalı Denizli Traverten Jeoparkı kurulması için Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) arasında ortak hizmet protokolü imzalandı. Valilikteki törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Barış Semiz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Seval Gebeş ve Ömer Faruk Özer ile akademisyenler katıldı. Başkan Osman Zolan burada yaptığı konuşmada Denizli’nin başta doğal, kültürel ve tarihi olmak üzere birçok zenginliğe sahip olduğunu, bu açıdan şehrin parmakla gösterildiğini söyledi.

“Denizli’nin marka değeri daha da artacak”
Denizli’nin uluslararası alanda daha fazla tanınırlığını sağlamak, değerlerine sahip çıkmak ve farkındalık oluşturmak adına gayret etmeyi sürdürdüklerini belirten Başkan Osman Zolan, “Şehrimize kazandırmayı amaçladığımız UNESCO sertifikalı Denizli Traverten Jeoparkı projesi Denizli’mizin uluslararası bilinirliğini ve marka değerini daha da artıracak. Başta Pamukkale’deki travertenlerimiz olmak üzere birçok alanda güzelliklerimiz var. Jeolojik anlamda üniversitemiz ve çok değerli hocalarımız çalıştılar, gayret ettiler. Bize düşen Sayın Valimizin koordinesinde bu işe destek vermek, Denizli’mize artı değer sağlamaktır” diye konuştu. Denizli’nin turizm çeşitliliğini daha da artıracak proje ile kentin tanıtımına büyük bir destek verileceğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, sözlerine “Bu protokol ile hem tanıtım anlamında önemli çalışmalar yapmayı hem de ileriki safhalarda UNESCO tarafından belirlenen alanlar arasına girmeyi amaçlıyoruz. Bugün 6 Ekim Dünya Jeoçeşitlilik Günü. Protokolümüzün bugün imzalaması çok anlamlı oldu. Desteklerinden dolayı Sayın Valimize, değerli rektörümüze, hocalarımıza ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” ifadeleriyle son verdi.
(KK-MB-Y)

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

DTO, Denizlili kadın girişimcileri buluşturdu
Denizli’de yağışların gecikmesi nedeniyle dua ve hayır yapıldı
Güzelleştirmeden sağlığa büyük hizmet
Uyanık sürücü yaptığı düzenekle plakasını gizledi
DTO üyelerine Macaristan'daki yeni pazar imkanları tanıtıldı
Denizli Kitap Fuarı bu yıl da dopdolu Onur konuğu Tuna Kiremitçi olacak 200 yayınevi, yüzlerce yazar
Denizli İdman Yurdu’nun 8 oyuncusuna bahis cezası
Denizli Büyükşehir’den hayat kurtaracak örnek proje Denizli’de ücretsiz HPV aşısı dönemi başlıyor
Başkan Tefenlili’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Denizli havacılık ve savunma sanayisinde tedarikçi olma yolunda ilerliyor
Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı
Acil Durum Hastanesine taşınma planlamaları yerinde değerlendirildi
Denizli İdman Yurdu’nda maça çıkabilecek oyuncu sayısı 13’e düştü
Denizli OSB’de 5S ve Güvenli Davranış eğitimi düzenlendi
Babadağ duvar resimleriyle güzelleşiyor
MERKEZEFENDİ’DE GRAFİKSEL ÇİZİM KURSU BAŞVURULARI BAŞLADI
Öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi
Denizlili ev tekstili üreticileri Los Angeles’ta yeni ticaret köprüleri kuruyor
Merkezefendi ve Honaz belediyeleri 'Kardeş Şehir' protokolü imzaladı
Başkan Kumral, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını Babadağlılara iletti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

DTO, Denizlili kadın girişimcileri buluşturdu

Denizli’de yağışların gecikmesi nedeniyle dua ve hayır yapıldı

Güzelleştirmeden sağlığa büyük hizmet

Uyanık sürücü yaptığı düzenekle plakasını gizledi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle