MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Denizli UMKE, 146 gönüllü sağlık çalışanı ile görev başında

Ana SayfaDenizli GündemDenizli UMKE, 146 gönüllü sağlık çalışanı ile görev başında
Denizli UMKE, 146 gönüllü sağlık çalışanı ile görev başında

7-13 Ağustos Ulusal UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Haftası çerçevesinde açıklamada bulunan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli UMKE’nin 2005 yılında 23 gönüllü sağlık personeli ile kurulmuş olduğunu, bugün ise 146 personel ile faaliyetlerine devam ettiğini vurguladı.

09 August, 2023, Wednesday 18:02 826
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

7-13 Ağustos Ulusal UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Haftası çerçevesinde açıklamada bulunan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, acil durum ve afetlerde UMKE’nin öneminin büyük olduğunu söyledi ve UMKE’ye gönül vermiş tüm sağlık çalışanlarının haftasını kutladı. Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, UMKE’nin, her türlü afet durumunda yurtiçi ve yurtdışında yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek için gönüllü sağlık personelinden oluşan Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan birimler olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:
“Yurtiçi ve yurtdışında başta deprem olmak üzere ihtimal afetlerde iyi eğitilmiş ve ihtiyaca uygun donatılmış ekipler aracılığıyla en kısa sürede enkaza yönelik medikal kurtarma hizmetlerinin sunulması, hızlı ve güvenli şekilde hasta/yaralı naklinin sağlanması, nakil sonrasında acil tedavi ünitelerinin ve hizmetinin temini ile tüm bu işler için gerekli profesyonel yönetim organizasyonunun oluşturulması amacıyla, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından “Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi” uygulamaya konulmuş ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) oluşturulmuştur. Asıl işinin yanı sıra, yurt içi ve yurt dışında her türlü afet durumunda afetzede/yaralılara sağlık hizmeti sunabilmek için olay yerine intikal edip medikal müdahale etmek üzere gönüllü olan ve bu konuda eğitim alan sağlık personellerinden oluşmaktadır. UMKE personeli olmak için sağlık personeli olmak zorunludur. Başvuru yapan sağlık personellerinden İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından uygun görülenler, UMKE personeli olmak için UMKE eğitmenleri tarafından temel eğitim ve tatbikatına alınırlar. Başarıyla tamamlayanlar, görevlendirildikleri UMKE tatbikatlarında ve sahadaki müdahalelerde UMKE personeli olarak yer alırlar. Bakanlığımız Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce “Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi” çerçevesinde Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve UMKE Bölge Koordinatörlükleri oluşturulmuştur. Bu çerçevesinde İlimiz 20. Bölge Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir. Ayrıca Aydın, Muğla ve Uşak illeri, Bölge Koordinatörlüğümüze bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

Denizli UMKE’nin 2005 yılında 23 gönüllü sağlık personeli ile kurulmuş olduğunu, bugün ise 146 personel ile faaliyetlerine devam ettiğini vurgulayan Öztürk, “2’si uzman olmak üzere 11 hekim, 34 paramedik, 33 acil tıp teknisyeni ve 68 diğer branşlardan oluşan 146 gönüllü sağlık çalışanımız UMKE’de görev yapmaktadır. Bölge illerimiz; Aydın, Muğla, Uşak ve İlimizle birlikte toplamda yaklaşık 650’ye yakın da mevcut Bölge UMKE personelimiz bulunmaktadır. İlimizde UMKE araçlarımızda ise; 4 adet 4x4 medikal kurtarma aracı, 1 adet acil müdahale aracı, 1 adet mobil komuta ve haberleşme aracı, 1 adet personel taşıma aracı ile 1 adet lojistik aracımız ekipman ve donanımlarıyla görevlere hazır şekilde tutulmaktadır. Denizli UMKE Ekiplerimiz kurulduğu tarihten bu yana bazı yurt dışı görevler ile yurt içinde meydana gelen afet ve acil durumlarda görev ve çalışmalarda yer almıştır. Ülkemizin yakın zamanda yaşadığı deprem felaketinde ne yazık ki aynı anda birçok il etkilendi ve böyle bir afet durumunda UMKE ve acil sağlık hizmetlerinin etkin ve hızlı koordine olmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Yaşanan depremler sonrası Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde Denizli’den toplamda 83 UMKE ve 274’te 112 çalışanımız bölgede görev aldı. Bölgeye giden ekiplerimiz, kendilerine ihtiyaç duyulan her anda görevlerini eksiksiz yerine getirdi. Bu hafta vesilesiyle böylesi afetlerde gönüllülük esasıyla ve zor şartlarda görev yapan tüm UMKE personellerimize bir kez daha çok teşekkür ediyor, haftalarını kutluyorum” diye konuştu.
(AÖ-MB-Y)
 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ’NİN 2 TAKSİT ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR
Tek katlı evdeki yangın korkuttu
MAKSİAD, Makine Zirvesi 2025’e Katılım Sağladı
Doktor baba kız birlikte şifa dağıtıyor
Yapay zeka ve pazarlamadaki dönüşüm Denizli’de konuşuldu
AK Parti Çameli İlçe Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi
Büyükşehir DESKİ’den vizyoner hamle: Bozkurt'a 70 milyon TL'lik su kalkanı
Büyükşehir’den Değirmenönü’ne sıcak asfalt çalışması
Denizli’de Meralara Bereket Yağacak: Hayvancılığa "Can Suyu" Projesi Baklan’dan Başladı
Çameli Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor
Pilot bölge seçilen Denizli’de kadın dostu çalışmalar sürüyor
Öğretmenler dostluk maçı yaptı
Su çektiği kuyudan semenderler çıktı
Başkan Tatık evi yanan aileye yardım elini uzattı
Başkan Kumral devam eden sosyal tesis ve spor sahası projelerini yerinde inceledi
Çameli'nde kilit parke taşı döşeme çalışmaları aralıksız devam ediyor
Ecogreen Enerji Holding, YEKA GES-2025 Yarışmaları'nda 50 MWe'lik Bolu GES Projesini kazandı
Denizli’de 125 yıl ile aranan 8 aranan şahıs operasyonlar kapsamında yakalandı
Denizli OSB Arıtma Tesisinde kimyasal eğitimi ve tatbikat gerçekleştirildi
HAK-İŞ KONFEDERASYONU 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ’NİN 2 TAKSİT ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR

Tek katlı evdeki yangın korkuttu

MAKSİAD, Makine Zirvesi 2025’e Katılım Sağladı

Doktor baba kız birlikte şifa dağıtıyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle