MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

DENİZLİMİZİN 50 YILLIK SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Ana SayfaDenizli GündemDENİZLİMİZİN 50 YILLIK SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
DENİZLİMİZİN 50 YILLIK SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Denizli’nin içme suyu sıkıntısını uzun yıllar boyunca ortadan kaldırmak amacıyla şehre kazandırılan Akbaş Barajı ile Denizli geleceğe güvenle bakıyor. Honaz Dağı ve çevresindeki kar sularının biriktiği Akbaş Barajı’ndan getirilen içme suyu Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın açtığı vana ile kent merkezindeki su depolarına ulaştı. Denizlililerin Türkiye’nin en temiz suyunu içmeye devam edeceğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Şehrimize kazandırdığımız bu dev proje ile Denizli’mizin 50 yıllık su sorunu çözüldü” dedi.

05 September, 2022, Monday 10:18 728Denizli
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

İÇME SUYU ARITMA TESİSİ HİZMETE HAZIR

Honaz ilçesi sınırlarında yer alan Akbaş Barajı’nda gerçekleştirilen yüzyılın yatırımı, içme suyu arıtma tesisinin bitirilmesiyle tamamlandı. Akbaş Barajı’ndan 70 km’lik hat ile merkeze getirilen içme suyunun kentteki su depolarına ulaşması için ilk vana açıldı. Akbaş Barajı’ndan getirilen suyun, şehre giriş noktasında bulunan Karşıyaka Mahallesi İçme Suyu Deposu önünde gerçekleştirilen programa katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’yi yeni bir içme suyu kaynağıyla buluşturduklarını söyledi. Ak Parti Hükümeti ve Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar Denizli’ye çok büyük yatırımlar yapıldığını anlatan Başkan Zolan, “Denizli’mizin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması adına hayata geçirilen bu devasa bir işin sonucunda bu vanayı açarak şehrimizi yeni bir su kaynağına kavuşturduk. İnşallah Denizlimizin geleceği artık güvende. Bu büyük projenin şehrimizle buluşmasını sağlayan başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, sayın Bakanlarımıza ve DSİ Genel Müdürümüze şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

DEVASA YATIRIM

Akbaş Barajı’nın daha önce tamamlandığını ifade eden Başkan Osman Zolan, hizmete sundukları içme suyu arıtma tesisinde günlük 100.000 metreküp suyun arıtıldığını söyledi. Başkan Zolan, “Arıtma tesisimizde tüm testler tamamlandı ve faaliyete geçti. Şu anda Denizli’miz, Honaz dağlarındaki kar sularının biriktiği Akbaş Barajı’ndan getirilen içme suyunu kullanacak. Bu vanayı açarak şehrimizdeki içme suyu depolarımıza aktarıma başladık. Denizli’miz artık içme suyu anlamında çok büyük bir güvence altına alındı. Olağanüstü bir şey olmazsa 50 yılını aşkın bir süre kent merkezimizde yaşayan insanlarımız su sıkıntısı yaşamayacak” dedi. Yatırımın devasa olduğunu belirten Başkan Zolan, “12-13 yıl önce Denizli’nin suyunu güvence altına almak için atılan ilk adım bugün vananın açılmasıyla amacına ulaştı. Denizli’miz inşallah artık içme suyu konusunda korkulu rüya görmeden, susuz kalmadan yoluna devam edecek. Allah’ım kuraklık vermesin, bol yağışlar versin” dedi.

 

DENİZLİ’NİN SUYU HALA TÜRKİYE’NİN EN TEMİZİ

Denizli’nin su konusunda geleceğe güvenle baktığını kaydeden Başkan Zolan, “Su hayattır. Öncelikle su sorunumuzu kökten çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah’ım daha güzel hizmetlerde buluştursun. Bu tesisler 50 yıldan fazla şehrimize hizmet verecek. Ayrıca vatandaşlarımız bu suyu gönül rahatlığıyla da musluklardan içebilir, yeni doğmuş çocuklarımıza bile verilebilir. Denizli’mizin suyu hala Türkiye’nin en temiz suyu olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

denizlimizin50yıllıksusorunuçözüldü
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Başkarcı’ya FİFA standartlarında yeni tesis
Denizli OSB’de sanayinin geleceği yapay zekayla şekilleniyor
KOAH hastalarında 10 yıl içinde akciğer kanseri gelişme ihtimali yüksek
3 maç sonra kazanan Merkezefendi’de yüzler gülüyor
DTO, Denizli'nin başarılı sanayici kadınlarının hikayelerini anlatıyor
Merkezefendi'den Alman milli takımına bir yıldız daha
Yardımcısının ses kaydını başkasına dinleten Başkana hapis cezası
Başkan Arslan, Ankara yolculuğu esnasında yeni Gölhisar yolunu inceledi
Pamukkale ve Kaklık Mağarası turları yoğun ilgi görüyor
Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak
Düğün hazırlıkları yapan fizyoterapist kazada hayatını kaybetti
Durak yerine orta şeritte yolcu indirip alan halk otobüsü pes dedirtti
Tavas’a çevre dostu doğal arıtma tesisi kazandırılıyor
Avrupalı turistlerin dönüşüyle 2026 Pamukkale ve Karahayıt için yıldız yıl olacak
5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu
Ters yöne giren otomobil kazaya sebep oldu; 1 yaralı
Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nde safran soğanları filizlenmeye başladı
Merkezefendi Belediyesi Japon deprem uzmanlarını ağırladı
PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MÜKELLEFLERE VERGİ ÖDEME DUYURUSU
Dağ Arama Kurtarma 9 yıldır arama kurtarma operasyonlarında gönüllü olarak yardımcı oluyor

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Başkarcı’ya FİFA standartlarında yeni tesis

Denizli OSB’de sanayinin geleceği yapay zekayla şekilleniyor

KOAH hastalarında 10 yıl içinde akciğer kanseri gelişme ihtimali yüksek

3 maç sonra kazanan Merkezefendi’de yüzler gülüyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle