MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Denizli'nin ilçeleri yamaç paraşütü tutkunlarının gözdesi haline geliyor

Ana SayfaDenizli GündemDenizli'nin ilçeleri yamaç paraşütü tutkunlarının gözdesi haline geliyor
Denizli'nin ilçeleri yamaç paraşütü tutkunlarının gözdesi haline geliyor

Denizli'nin Çal ve Bekilli ilçelerinde, yamaç paraşütü ile uçuş yapılabilen uygun alanların belirlenmesi için çalışmalar başlatıldı.

04 July, 2023, Tuesday 13:49 697
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

 Denizli'nin Çal ve Bekilli ilçelerinde, yamaç paraşütü ile uçuş yapılabilen uygun alanların belirlenmesi için çalışmalar başlatıldı.

Denizli'nin Çal ilçesi ve Bekilli ilçesi, yamaç paraşütü ile uçuş yapılabilecek uygun alanların belirlenmesi için çalışmalara başladı. Türkiye’nin İlk yamaç Paraşütü pilotu kadın Kaymakamı Dilara Şenoğlu, PAÜ Havacılık Topluluğu Spor kulübü üyeleri ve Çal kaymakamı Mert Çanga, yamaç paraşütü ile uçulabilecek bölgeleri tespit etmek ve deneme uçuşu gerçekleştirmek amacıyla bir araya geldi. Yaklaşık bir hafta önce, Bekilli ilçesine bağlı Bükrüce Mahallesi’nde yüksek bir alanda başarılı bir uçuş gerçekleştiren ekip, Çökelez dağındaki 1840 metre yükseklikte bulunan bir noktada deneme uçuşu gerçekleştirdi. Çal ve Bekilli ilçelerinin üzerinde 700 metre yükseklikte 10 dakika boyunca uçan ekip, gökyüzündeki yamaç paraşütünü gören vatandaşlar tarafından alkışlanarak desteklendi.

“Bu bölgeleri cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflemekteyiz”
Bölgedeki yamaç paraşütü faaliyetlerinin belirlenmesi için tüm katkıların sağlanacağını söyleyen Bekilli Kaymakamı Dilara Şenoğlu, “Çal ilçesi, Çökelez Dağı'nda yamaç paraşütü faaliyetlerini gerçekleştirmek için bir araya geldik. İki haftadır yapılan keşifler sonucunda hem Bekilli ilçesi hem de Çal ilçesi için uygun noktalar belirlenmiş ve keşif uçuşları gerçekleştirilmiştir. Turistik hedefli tanıtımı sağlamak için Çal ve Bekilli'nin uçuşlar, etkinlikler ve festivallerle canlandırılması planlanmaktadır. Aynı zamanda bu bölgede Kısık Kanyonu, hem de Bekilli ve çal ilçesi kıyısından geçen Menderes Nehrinde rahmetli valimiz Recep Yazıcıoğlu rafting faaliyetler sayesinde tanınmıştır. Ayrıca, Denizli'de Hierapolis bölgesinde bulunan tepenin keşfi de Recep Yazıcıoğlu tarafından yapılmıştır. Merhum valimiz Yazıcıoğlu’nun izinden bu tarz etkinlikler ve sportif faaliyetlerle uğraşmak bizleri onure ediyor. Bu nedenle, bu tarz etkinlikler ve spor faaliyetleriyle uğraşmak, bölge için onur verici bir durumdur. Ben kendim de Dünya Hava Sporları Federasyonu FAI Lisanslı yamaç paraşütü pilotuyum ve 2 haftadır gerçekleştirdiğimiz keşif uçuşlarında ben de uçuyorum. Yaptığımız uçuşlara göre bölge, yamaç paraşütü pilotlarının tercih ettiği uçuşları sunan bir alan olup, coğrafya açısından, iniş ve kalkış alanları ile meteorolojik şartlar açısından son derece uygun bir bölgedir. Bu potansiyeli gerçekten keşfetmek, hem Bekilli hem de Çal ilçeleri için büyük bir mutluluk olmuştur. Bu faaliyetleri aralıksız bir şekilde sürdürmek ve bu bölgeleri cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

“Bu alan uçuşa müsait olduktan sonra da gerekli altyapı çalışmalarımızı yapacağız”
Çal Kaymakam Mert Çanga ise Çökelez Dağı'nın Çal tarafına bakan bölgesinde bulunduklarını ve yaklaşık 2 haftalık süreçte bugün 3. deneme uçuşunu gerçekleştireceklerini belirterek, “Uzman hocalar ve pilotlarla birlikte yapılan değerlendirmeler sonucunda Çökelez Dağı ve bulundukları alanın uçuş için oldukça uygun olduğu tespit edilmiştir. Çal'ın bağbozumu festivallerinin yalnızca Denizli'de değil ulusal düzeyde de başarılı ve istikrarlı bir festival olduğunu bilmekteyiz. Bu festivalimize yeni bir renk katmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 150 paraşüt pilotuyla birlikte festivalde sabah bu bölgeden uçuşlar gerçekleştirilecek, akşam ise Çal ve Bekilli bölgeleri ziyaret edilecek. Canlı müzik gösterileri ve kamp tarzında etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Pilotlarımızın tek yapması gereken paraşütlerini getirmek, geri kalanıyla eğlenmek. Bütün alt yapı çalışmaları, kamp alanları ve buranın düzenlenmesi olsun hepsiyle alakalı çalışmalarımız sürecek. Bu bölgenin uçuşa müsait olup olmadığı ile alakalıda şu anda deneme uçuşlarımızı sürdürüyoruz. Bu alan uçuşa müsait olduktan sonra da gerekli altyapı çalışmalarımızı yapacağız” diye konuştu.
(AÖ-MB-Y)
 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Buldan deve güreşlerine şap engeli
Ecogreen Enerji, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı
PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN VERGİ DUYURUSU: SON GÜN 1 ARALIK!
Denizli Büyükşehir’den koyun-koç desteği Bereketli Sürüler Projesi ile kırsalda üretime destek
Doğa harikası Saklıgöl eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor
Çameli Belediyesi, Sarıkavak Mahallesine sosyal tesis ve muhtarlık binası kazandırdı
Yüzyılın projesinde Buldan’a 24 konut inşa edilecek
Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, Başkan Arslan’ı iadeyi ziyarette bulundu
Denizli'de akıl almaz kaza: Sinyali koluyla verince motosikletliyi yere düşürdü
Deneyap Denizli ilk mezunlarını verdi
Saman yüklü kamyon yangın sonrası kullanılamaz hale geldi
Giriş katında başlayan yangın evi küle çevirdi
Denizli’de yoldan çıkan otomobil önce ağaca sonra eve çarptı
Kuruyan Kolak Gölünün eski ihtişamına kavuşması için aralıksız çalışmalar devam ediyor
Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü
Lider Çocuk Tarım Kampı, "Kooperatifçilik" temasıyla Acıpayam’da gerçekleştirildi
Lider Çocuk Tarım Kampı, "Kooperatifçilik" temasıyla Acıpayam’da gerçekleştirildi
Buldan'da elma hasadı yüz güldürüyor
Çivril Belediyesi bir ilke imza atıyor
Mukaddes Emanetler Sergisi dört gün boyunca Denizlililerin ziyaretine sunulacak
Parkta oynayan çocuklar oyuncağı ateşe verdi

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Buldan deve güreşlerine şap engeli

Ecogreen Enerji, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı

PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN VERGİ DUYURUSU: SON GÜN 1 ARALIK!

Denizli Büyükşehir’den koyun-koç desteği Bereketli Sürüler Projesi ile kırsalda üretime destek

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle