MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Depremin merkez üssü yerleşim yeri olunca gürültü daha çok duyuldu

Ana SayfaDenizli GündemDepremin merkez üssü yerleşim yeri olunca gürültü daha çok duyuldu
Depremin merkez üssü yerleşim yeri olunca gürültü daha çok duyuldu

Denizli’de dün akşam ardı ardına yaşanan 5 depremden çok sarsıntı esnasında duyulan ses panik oluşturdu. Gürültünün sarsıntı esnasında olağan bir durum olduğunu belirten Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, “Depremin yerleşim yerine yakın bir noktada yaşanmasından dolayı gürültü daha çok duyulmuştur" dedi.Denizli’de dün akşam merkez üssü Pamukkale olan 3.2 büyüklüğündeki depremde duyulan ses vatandaşlar arasında panik oluşturdu. Birkaç saat arayla Sarayköy merkezli 3, Buldan merkezli 1.4. ve yine Pamukkale merkezli 1 ile 1.7 büyüklüğünde dört depremin daha yaşandığı kentte sarsıntılardan çok duyulan ses merak konusu oldu.

17 November, 2022, Thursday 13:43 903
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli’de dün akşam ardı ardına yaşanan 5 depremden çok sarsıntı esnasında duyulan ses panik oluşturdu. Gürültünün sarsıntı esnasında olağan bir durum olduğunu belirten Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, “Depremin yerleşim yerine yakın bir noktada yaşanmasından dolayı gürültü daha çok duyulmuştur" dedi.
Denizli’de dün akşam merkez üssü Pamukkale olan 3.2 büyüklüğündeki depremde duyulan ses vatandaşlar arasında panik oluşturdu. Birkaç saat arayla Sarayköy merkezli 3, Buldan merkezli 1.4. ve yine Pamukkale merkezli 1 ile 1.7 büyüklüğünde dört depremin daha yaşandığı kentte sarsıntılardan çok duyulan ses merak konusu oldu.
Denizli'nin deprem bölgesinde olduğuna ve daha büyük sarsıntıların da yaşanabileceğine dikkat çeken Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Depremde gürültünün şiddetli bir şekilde duyulmasının nedeninin merkez üssünün yerleşim yerine yakın olmasından kaynaklı olabileceğini belirten Kumsar, “16 Kasım 2022 tarihinde Denizli merkezli meydana gelen 3.1 büyüklüğündeki deprem, yaklaşık yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelmiştir. Merkez üssünün Denizli’nin yerleşim yerlerine yakın noktada meydana gelmiş olması dolayısıyla bu deprem kuvvetli hissedilmiştir. Bazı vatandaşlarımız da bu depremi gürültü ile hissetmiştir. Meydana gelen deprem, Denizli içinden geçen eğim atımlı normal fayların üzerinde meydana gelmesinden dolayı bu deprem sırasında alttan vurma şeklinde his oluşmuştur. Çoğu vatandaşlarımız, bu gürültüyü kuvvetli hissettiklerini söylemişlerdir” dedi.

“Bazen yer altında boşluklar da olabilir”
Yer altındaki boşlukların da gürültüyü tetiklediğini söyleyen Kumsar, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu tür eğim atımlı normal fayların üzerinde olan depremlerde merkez üssüne yakın olan bir yerdeyseniz bu gürültüyü genelde duyarsınız. Bazen yer altında boşluklar da olabilir, bunlar da gürültünün artmasına neden olabilir. İlimiz için olabilecek olan küçük depremlerden bir tanesi. Merkez üssünün yerleşim yerine yakın olması nedeniyle bu şekilde vatandaşlar tarafından hissedilmiştir.”
(EEP-MB-CC-Y)

deprem
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

“PAMUKKALE SÖMESTİR FESTİVALİ” MUHTEŞEM BİR FİNAL YAPACAK
Denizli Büyükşehir Ulusal Briç Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak
Çameli’ye 300 bin avroluk hibe
Kiracısını her 50 günde kontrol etmek isteyen ev sahibinden 3 sayfalık sıra dışı kriter listesi
Çameli’de camiler Ramazan ayına hazırlanıyor
Denizli, Avrupa Demokrasi Başkenti unvanı için son beşte
PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN FIRTINA NÖBETİ
Büyükşehir’den Fatih Mahallesi’nde kaldırım genişletme çalışması
Güzel kokması için sobaya dökülen kolonya ortalığı savaş alanına çevirdi
Honaz Belediyesinden çocuklara sömestr şenliği
Başkan Tatık, Almanyada yaşayan gurbetçilerle bir araya geldi
Denizli’de fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu
Denizli Komedi Sahnesi ikinci kez perdelerini açıyor
PAMUKKALE SÖMESTİR FESTİVALİ’NDE BİNLERCE ÇOCUK EĞLENEREK ÖĞRENİYOR
DBB Batı Ege GYO Yaya Üst Geçidi hizmete açıldı
Sevgi Eli binlerce aileye umut oldu
Büyükşehir DESKİ’den Bozkurt’a 19 Milyon TL’lik içme suyu yatırımı
Denizli Büyükşehir’den Barış Manço anısına konser
Çameli Belediyesi ekipleri karla mücadeleyi aralıksız sürdürüyor
Buldan’da aynı yolda ikinci kaza, otomobil üzüm bağına uçtu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

“PAMUKKALE SÖMESTİR FESTİVALİ” MUHTEŞEM BİR FİNAL YAPACAK

Denizli Büyükşehir Ulusal Briç Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak

Kiracısını her 50 günde kontrol etmek isteyen ev sahibinden 3 sayfalık sıra dışı kriter listesi

Denizli, Avrupa Demokrasi Başkenti unvanı için son beşte

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle