MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

DSO KASIM MECLİSİ: NİTELİKLİ İŞGÜCÜ İÇİN ORTAK AKIL ÇAĞRISI

Ana SayfaDenizli GündemDSO KASIM MECLİSİ: NİTELİKLİ İŞGÜCÜ İÇİN ORTAK AKIL ÇAĞRISI
DSO KASIM MECLİSİ: NİTELİKLİ İŞGÜCÜ İÇİN ORTAK AKIL ÇAĞRISI

Denizli Sanayi Odası’nın Kasım Ayı Meclis Toplantısı, ekonomik koşulların sanayi üzerindeki etkileri ve nitelikli işgücünün geleceğinin masaya yatırıldığı kapsamlı bir gündemle gerçekleştirildi. Meclis Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu’nun açılışıyla başlayan toplantıda; güncel ekonomik gelişmeler, sektörel değerlendirmeler, Oda faaliyetleri ve Kasım ayı programı da ele alındı. Toplantıya Meclis davetlisi olarak katılan Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan ve DSO Mesleki İşbirliği Projesinde (MEİP) görev üstlenen DSO üyesi sanayiciler de katkılar sundu.

04 November, 2025, Tuesday 10:41 483
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

“Sanayici Yorgun, Ocak Ayı Yeni Zorlukları Beraberinde Getirecek”
Açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, düşük kur–yüksek faiz politikasının sanayici üzerindeki baskısına dikkat çekti. Kasapoğlu, son dönemde sanayicinin motivasyon kaybı yaşadığını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:
“Düşük kur – yüksek faiz ikilemi sanayiciyi her gün yeni bir çıkmaza sürüklüyor. Geçtiğimiz hafta bir basın açıklaması yaptık. Bugün hâlâ %50’ye yaklaşan faiz oranlarıyla karşı karşıyayız. Bu süreçte sanayicimiz çok yoruldu. Hepimizin umudu kırılıyor; sahada bunu gözlemliyoruz. Ocak ayı yaklaşırken sanayici için yeni bir maliyet denklemi, yeni zorluklar söz konusu olabilir. Bu sorunları ifade ederken dış pazarların da iyi olmadığının farkındayız. Yeni bir motivasyona ihtiyacımızın olduğunun farkındayız. Biz sanayiciyiz; üretmekten ve bu ülkeye olan inancımızdan vazgeçmeyeceğiz.”

Kasapoğlu: “Sanayi- Eğitim İş Birliğini Daha Sistematik Hale Getiriyoruz”
Kasapoğlu konuşmasında ayrıca nitelikli iş gücü ihtiyacının giderek belirginleştiğini belirterek, meslek lisesi mezunlarının alanlarında istihdamının desteklenmesi ve avantajlarla güçlendirilmesi gerektiğini şu sözlerle vurguladı:
“Nitelikli işgücü yetiştirme ve bulma konusunda da sıkıntılar yaşıyoruz. Bugün aramızda bulunan İl Müdürümüz göreve geldiği günden beri bu meselenin çözümü adına desteğini her zaman hissettiriyor. İşleyişi elimizden geldiği ölçüde düzeltmek için elbirliğiyle çalışıyoruz. Bugün meslek lisesi mezunlarının kendi iş kollarında çalışmaya devam oranı %14’ler düzeyinde. Türkiye’nin her şehrinde Odalar, dernekler ve iş dünyası örgütleri bu konunun çözümü adına çalışmalarını hızlandırmalı. Geçtiğimiz toplantıda söylediğim gibi, ‘sanayi–eğitim iş birliği’ modelini sadece proje bazında görmüyoruz; bunu sistematik bir yönetim yapısına dönüştürme kararlılığındayız. Bu nedenle Meclis toplantısını bu gündeme ayırdık.”

Kentin Dinamikleriyle Ortak Adımlar: Yeni Bir Dönem Başlıyor
Bu bölümde Kasapoğlu, Denizli Sanayi Odası’nın kentin sosyal hayatına da dokunan sorumlulukları olduğunun altını çizdi. Şehrin yaşam kalitesini ve gençlerin geleceğini güçlendirecek adımların paydaşlarla birlikte atıldığını vurgulayan Kasapoğlu, “Denizli Sanayi Odası, yaşadığı ülkeye ve şehre karşı olan sorumluluğunun farkında. Başta Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kentin tüm dinamikleriyle bu sorumluluğu sağlam adımlarla yerine getirmeye kararlıyız. Çok yakında bu konuda bir müjdeyi Denizli kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.
Meclis Başkanı Konyalıoğlu da lokomotif sektörlerin çalışan kayıplarına rağmen işsizlik oranında herhangi bir değişiklik olmamasının hizmet sektörüne kayan işgücüyle ilişkili olduğunu belirterek, değişen zeminde yeni bir kültürün oluşturulması gerekliliğine dikkat çekti ve sözü toplantının konuğu olan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan’a bıraktı.

MEİP’te Senkronize Çalışmanın Sonuçları Alınıyor
Çalışkan konuşmasında, birlikte yürütülen mesleki eğitim iş birliği projesinin mevcut durumunu ve yol haritasını Meclis Üyeleriyle paylaşarak soruları yanıtladı. 9 mesleki ve teknik lisede toplamda 25 sanayicinin yer aldığı MEİP projesine ilişkin güncel gelişmeleri paylaşan Çalışkan, “Denizli eğitim camiası iki yüz üç binden fazla öğrenciyi, on altı binden fazla öğretmeni ve bine yakın okulu kapsayan büyük bir camia. Bu salon elini taşın altına koyan insanlarla dolu bir salon. MEİP uygulamasının başarı göstergeleri oluşmaya başladı, oluşacaktır da. Ne kadar senkronize ilerlersek o kadar iyi sonuçlar alacağız. Yakın dönem gündemimizde nitelikli işgücü yetiştirilmesinde ilave rol oynayacak tematik okulların oluşturulması var.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Sanayicinin Gündemi: Mezun Takibi, Yeni Programlar, Yetenek Haritaları
DSO Mesleki Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Serter ise projeye ilişkin değerlendirmelerinde iş dünyasının beklentilerine değindi. Toplantıda söz alan DSO MEİP Protokol Yürütme Kurulu üyesi sanayicilerin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne aktardıkları diğer konular arasında okullarda mezun takip sisteminin geliştirilmesi, sanayinin hangi program mezunlarının kendilerine katkı sağlayacağını görmesi adına program rehberlerinin oluşturulması, yıllık “imalat sanayi yetenek ihtiyacı” raporlarının hazırlanması, usta öğretici belgesi alma süreçlerinde yaşanan güçlükler, SGK işveren teşviklerinin meslek lisesi mezunlarının istihdamı lehine genişletilmesi, doğal taş ve plastik alanlarında yeni programların açılması yer aldı. Sanayicilerin taleplerinde eğitim politikalarının sektörün ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt verebilmesi için ortak mekanizmaların güçlendirilmesi öne çıktı.

Meclis toplantısı, üyelerin dilek ve temennilerini paylaşmasının ardından sona erdi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Kamyonda tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu
İş kazasında hayatını kaybeden belediye personeli toprağa verildi
Fedakar Vali Atik; "Ben hastalığı Hatay'da depremde çalışırken yendim"
DGC Başkanlığına Özkan Tokmak seçildi
Yangının yaralarını Sevgi Eli sardı
Kalpten gelen notalar yarınlara umut oldu
Denizli Hayvancılığında Sağlık, Üretim ve Güç Bir Arada
Başkan Tefenlili’den 6 Şubat Depremi Anma Mesajı
Başkan Çavuşoğlu’na DEBAK ekibinden ziyaret
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
PAMUKKALE BELEDİYESİ, 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLİYOR
Başkan Doğan; "Merkezefendi’yi güvenli hale getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz"
Vali Köşger; "Asrın felaketlerinde dayanışmanın en güçlü örneklerini sergilemiştir"
Özel Tekden Hastanesi kansere farkındalık için gökyüzünü renklendirdi
Denizli OSB’de ‘Dijital Dönüşüm’ paneli gerçekleşti
Küçük bir mektupla yıllar sonra gelen büyük vefa
Zabıtadan erişilebilirlik denetimi
Dünya Kanser Gününde hastalar bir araya geldi
Araçta erkek cesedi bulundu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı

Kamyonda tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu

İş kazasında hayatını kaybeden belediye personeli toprağa verildi

Fedakar Vali Atik; "Ben hastalığı Hatay'da depremde çalışırken yendim"

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle