MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

DTO, İŞKUR İL MÜDÜRÜ IŞIK’I ÜYELERİYLE BULUŞTURDU

Ana SayfaDtoDTO, İŞKUR İL MÜDÜRÜ IŞIK’I ÜYELERİYLE BULUŞTURDU
DTO, İŞKUR İL MÜDÜRÜ IŞIK’I ÜYELERİYLE BULUŞTURDU

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, yine bir ilke imza attı; korona virüsün yol açtığı ortamla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında, üyelerinin ve iş dünyasının merak ettiği soruları en yetkili isme iletme imkânı sundu. Denizli Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, Denizli Ticaret Odası (DTO)’nın Facebook sayfasında Kısa Çalışma Ödeneği hakkında bilgiler verdi ve canlı yayını izleyenlerden gelen soruları cevaplandırdı. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen yayın, Denizlililer’den büyük ilgi gördü; ilgili paylaşımlar 100 binin üzerinde izleyiciye ulaştı.

26 March, 2020, Thursday 14:19 5653
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Denizli Ticaret Odası Özel Kalem ve Basın Müdürü Ömer Altıntaş ile birlikte DTO’nun Facebook sayfasındaki canlı yayına katılan Denizli Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteklerinden biri olan Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ile ilgili yeni uygulamayı detaylarıyla anlattı.

“Kısa Çalışma Desteği”nden faydalanma şartlarının esnetildiğini aktaran İl Müdürü Işık, “Bu hem işverenimiz hem de işçimiz açısından önemli bir düzenlemeydi. Bir işçimizin bu destekten yararlanabilmesi için geçmiş 3 yıla ait 450 günlük sigorta priminin yatırılması gerekiyor. Bu, önceden 600 günlük bir süreydi. Son 60 günlük priminin ise kesintisiz olması lazım; önceden bu süre de 120 gündü. Bu iki şart sağlandığında, işverenimiz evraklarını tanzim edip, kurumumuza online olarak internet üzerinden gönderebilir. Biz de teftiş kuruluna gönderiyoruz ve onay sonrasında da ödemesi yapılıyor. Bu ödeneğe başvurabilmek için personel sayısı sınırlaması da yok.” dedi. 

KORONAVİRÜS’TEN ETKİLENEN TÜM SEKTÖRLER BAŞVURABİLİYOR

Ayrıca, istenilen evraklarla ilgili de bilgi veren Işık, “İşverenler, kısa çalışma talep formunu ve kısa çalışma uygulanacak işçi listesini, kurumumuza internet üzerinden imzalı ve kaşeli olarak teslim edecekler. İşletmenin belirtildiği vergi levhası veya işyeri açma ruhsatının fotokopisi de eklenirse, işyerindeki kısmi süreyle azalma veya tamamen kapatılma görüleceğinden, başka bir evraka ihtiyaç duymuyoruz. Büyük şirketler ise, yönetim kurulu kararını ek olarak verebilirler. İptal yazıları veya stokta artma belgeleri de yeterlidir. Kısacası korona virüs olayından etkilendiğini gösteren belgeleri istiyoruz. Destekten yararlanmak için sektör ayrımı da bulunmuyor.” diye konuştu.     

İŞKUR’A, E-POSTA İLE ULAŞMAK ÇOK DAHA HIZLI VE ÇOK KOLAY

Destekten yararlanmak isteyenlerin sayısının çok fazla olması sebebiyle kurumlarında yoğunluk yaşandığını da vurgulayan Işık, vatandaştan bir de ricada bulundu. Bu süreç ortadan kalkıncaya kadar fiziksel mesafenin artırılması gerektiği uyarısını da hatırlatarak, “Soruları olanlar, Alo 170’i arayabilirler; www.iskur.gov.tr internet adresimizi de ziyaret edip kullanabilirler. Ayrıca, İŞKUR Denizli İl Müdürlüğümüz de aranabilir. Personel sayımızı artırdık ancak yoğunluk dolayısıyla yine de zaman zaman kurumumuza ulaşılmayanlar olabilir. O nedenle, mail olarak daha hızlı ve sağlıklı bir cevap alınabilir. Bu konuyla ilgili de personel sayımızı arttık. Bize böyle bir imkân tanıdığı için Denizli Ticaret Odası Başkanımız Sayın Uğur Erdoğan ile ekibine, ilgi gösterdikleri için de vatandaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN, TEBRİK ETTİ

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yayından önce ve sonra biraraya geldiği İŞKUR İl Müdürü Işık’ı, tebrik etti ve üyelerinin sorularına yanıt alması anlamındaki beklentilerini karşılama yönündeki çalışmalarına sağladığı katkıdan dolayı teşekkür etti. Vatandaşa da yoğun ilgisinden dolayı teşekkür eden Başkan Erdoğan, “Faydalı olduğuna inandığım bir uygulamaya imza attık. Gösterilen ilgi de ne kadar önemli ve doğru bir adım attığımızı teyit etme anlamında bizi sevindirdi” dedi.

DTOİŞKURİLMÜDÜRÜIŞIK’IÜYELERİYLEBULUŞTURDU
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Cumhuriyet coşkusu Babadağ'ın zirvesine taşındı
Merkezefendi'de off-road heyecanı yaşandı
Lykos Yarı Maratonu sporcuları Pamukkale'de buluşturdu
Kızı için 55 milyonluk malından olan kadın hukuk mücadelesini kazandı
Başkan Dere, şap hastalığından mağdur olan aileleri yalnız bırakmadı
Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti
29 EKİM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
16 yaşındaki Bennur’dan 2 gündür haber alınamıyor
Çocuklarını görmek için gitti, satırlı saldırıya uğradı
SOLOTÜRK'ten Pamukkale semalarında Cumhuriyet coşkusu
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR 29 EKİM
Menderes Bulvarı trafiğe kapanıyor
Genç milli boksör Avrupa üçüncüsü oldu
Denizli merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı
Hayat Boyu Öğrenme ve Uluslararası İş Birlikleri
İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları
Başkan Arslan’dan Kaymakam Çelik’e hayırlı olsun ziyareti
Buldan polisi vatandaşı uyardı
Çıntar toplamak için gittiği ormanda ölü olarak bulundu
Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Özel görevine başladı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DTO

Denizli’de Dijital Dönüşüm Ekosistemi güçleniyor

DTO, KOBİ’ler için bir ilke daha imza attı

TÜRK-ALMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI’NI ZİYARET ETTİ

DTO, 53 kişilik heyetle Almanya Anuga 2025 Gıda Fuarında

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle