MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

DTO, Mesleki Eğitim Fuarına ev sahipliği yaptı

Ana SayfaDenizli GündemDTO, Mesleki Eğitim Fuarına ev sahipliği yaptı
DTO, Mesleki Eğitim Fuarına ev sahipliği yaptı

Denizli Ticaret Odası ortaklığıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Denizli Mesleki Eğitim Fuarı ve Sergisi düzenlenen törenle açıldı.

16 May, 2022, Monday 17:21 835Denizli
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Denizli Ticaret Odası ortaklığıyla Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 14 okulda üretilen ürünlerin sergilendiği Denizli Mesleki Eğitim Fuarı ve Sergisi düzenlenen törenle açıldı. Denizli Ticaret Odası önündeki alanda gerçekleştirilen açılış törenine Denizli Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, daire ve kurum amirleri, oda ve STK Başkanları, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Avrupa Birliği’nden 100 milyon lira destekli Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemizi başlattık”
Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “Denizli Ticaret Odası olarak son dönemde mesleki eğitime özendirmek ve mesleki eğitimi geliştirmek için birçok iş yaptık. Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisemizde atölye kurduk. Uzman kaynakçılık ile ısı, nem ve ses yalıtım kursu açtık. Türkiye’de ilk defa robotik kodlama eğitimi kursunu açtık. Çocuklarımızı ve gençlerimizi çağa hazırladık. Tekstil yenilik ve tasarım merkezi ile atölyesini kurduk. Moda ve tasarım kursu verdik. Avrupa Birliği’nden 100 milyon lira destekli Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemizi başlattık. Avrupa’da bir benzeri daha bulunmayan Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezimizi kurduk. Avrupa birliği desteğiyle, mesleki eğitim yetkinlik gelişimi için ülkemizdeki sektörel mükemmeliyet merkezleri ile iş birliği içinde çalışacak sektörel merkezlerden birini Denizli’mizde kuracağız. Tüm Türkiye’den tekstil teknolojisi alanındaki öğretmenler ile Kobilerimiz, bu merkezimize Denizli’mize gelecekler. Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında görevli 160 tekstil teknolojisi öğretmenimiz ile 40 KOBİ çalışanımıza eğitimler vereceğiz. Bugüne kadar ne yaptıysak değerli gençler, öncelikle sizin için yaptık; daha iyi bir eğitim almanız için yaptık” diye konuştu.

“47 meslek okulumuzda faaliyetlerimiz devam ediyor”
Başkan Erdoğan’ın ardından konuşan Denizli Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ise “Mesleki eğitime ve meslek okullarımıza büyük önem veriyoruz. Mesleki eğitimin önemi, sanayileşmede yüksek verimli kaliteli insan gücü için çok önemli. Bu ekonomik başarının temelidir. İlimizdeki 47 meslek okulumuzda faaliyetlerimiz devam ediyor. Eğitim, öğretim ve istihdam diye çıktığımız bu yolda öğrencilerimizi yönlendiriyoruz. Bunu yaparken tüm paydaşlarımızla sahadayız. Mesleki Eğitim Fuar ve sergimizde 14 okulumuzun ürettiği ürünler yeşil mutabakat çerçevesinde üretildi ve sergileniyor” dedi.

“Beklediğimizden çok yoğun”
Stantta ürünlerini tanıtan öğrenci Cemre Şanal, “Okulumla birlikte burada bir stant açtık. Kuaförlük, güzellik bölümü; makyaj ve kostüm olarak burada tanıtımdayız. Arkadaşımla beraber çok fazla ilgi gördük. Kostümün bulut, yağmur şemsiyeler gördüğünüz üzere ve çok yoğunluk var” dedi.
Öğrencilerden Ceylin Kaşlı ise “Beklediğimden daha eğlenceli geçiyor ve ilgi görüyoruz. Kostümüm kostüm makyajı olarak geçiyor, geri dönüşümü anlatıyor” diye konuştu.

Törene katılanlar tarafından Denizli Mesleki Eğitim Fuarı ve Sergisi kurdele kesilerek açıldı. Katılımcılar ardından 14 okulun sergisini gezerek, ürünler hakkında hem okul idarecileri, hem de öğrenciler tarafından bilgilendirildi. Denizli Ticaret Odası önündeki fuar sergisinin 3 gün boyunca gezilebileceği belirtildi.

DTOMESLEKİEĞİTİMFUARINAEVSAHİPLİĞİYAPTI
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ’NİN 2 TAKSİT ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR
Tek katlı evdeki yangın korkuttu
MAKSİAD, Makine Zirvesi 2025’e Katılım Sağladı
Doktor baba kız birlikte şifa dağıtıyor
Yapay zeka ve pazarlamadaki dönüşüm Denizli’de konuşuldu
AK Parti Çameli İlçe Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi
Büyükşehir DESKİ’den vizyoner hamle: Bozkurt'a 70 milyon TL'lik su kalkanı
Büyükşehir’den Değirmenönü’ne sıcak asfalt çalışması
Denizli’de Meralara Bereket Yağacak: Hayvancılığa "Can Suyu" Projesi Baklan’dan Başladı
Çameli Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor
Pilot bölge seçilen Denizli’de kadın dostu çalışmalar sürüyor
Öğretmenler dostluk maçı yaptı
Su çektiği kuyudan semenderler çıktı
Başkan Tatık evi yanan aileye yardım elini uzattı
Başkan Kumral devam eden sosyal tesis ve spor sahası projelerini yerinde inceledi
Çameli'nde kilit parke taşı döşeme çalışmaları aralıksız devam ediyor
Ecogreen Enerji Holding, YEKA GES-2025 Yarışmaları'nda 50 MWe'lik Bolu GES Projesini kazandı
Denizli’de 125 yıl ile aranan 8 aranan şahıs operasyonlar kapsamında yakalandı
Denizli OSB Arıtma Tesisinde kimyasal eğitimi ve tatbikat gerçekleştirildi
HAK-İŞ KONFEDERASYONU 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ’NİN 2 TAKSİT ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR

Tek katlı evdeki yangın korkuttu

MAKSİAD, Makine Zirvesi 2025’e Katılım Sağladı

Doktor baba kız birlikte şifa dağıtıyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle