MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR40.9411
EURO47.9607
GR ALTIN4383.4
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

DTO, VİETNAM İLE TİCARET KÖPRÜSÜ KURACAK

Ana SayfaDtoDTO, VİETNAM İLE TİCARET KÖPRÜSÜ KURACAK
DTO, VİETNAM İLE TİCARET KÖPRÜSÜ KURACAK

Denizli Ticaret Odası (DTO), Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı, Ticaret Dairesi Başkanı ve Ticaret Müşaviri Cuong Le Phu’yu, misafir etti. Ziyarette Türkiye ve Denizli ile ticari iş birliklerini geliştirebileceklerini söyleyen Müsteşar Cuong Le Phu, ticaretin artırılmasına yönelik birçok unsur bulunmasına karşın potansiyelin verimli kullanılamadığını, bunda da en çok yabancı kanalların Türkiye’ye yönelik olumsuz yayınlarının etkisinin olduğunu belirtti.

21 June, 2019, Friday 13:13 3854
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı, Ticaret Dairesi Başkanı ve Ticaret Müşaviri Cuong Le Phu’yu, DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya, Meclis Üyesi Kasım Karakaş, Genel Sekreter Ali Rıza Tekin ile birlikte ağırladı.

CUONG: “VİETNAM, TÜRKİYE’DEN MAKİNA ALIYOR”

Ticaret Müsteşarı Cuong Le Phu, yemek kültürünün farklı olması sebebiyle Vietnam’ın, gıda ürünlerinde Türkiye’yi tercih etmediğini fakat makina alımının ticari ilişkilerinde öne çıktığını dil getirdi. Cuong, “Vietnamlı birçok firma, Türkiye’den makine almaya başladı. Çin’in ucuz, Avrupa’nın da pahalı olması nedeniyle, Vietnam’da daha çok Türk makinaları tercih ediliyor. Makine alanındaki Türk firmaları, Vietnam’da iyi biliniyor. Türkiye’den Vietnam’a giden ürünler arasında, makine ekipmanları ile parçaları, kumaş, kimyasal ve ilaç en başta geliyor. Bunların toplam ticari hacmi ise, 90 milyon Dolar civarında. Türkiye’ye ise, Vietnam’dan ağırlıklı olarak tekstil için hammadde geliyor. Türkiye’den de Vietnam’a genellikle makine gidiyor.” dedi.

CUONG LE PHU: “VİETNAM’DA ÖZEL TEŞVİKLER VAR”

Daha rekabetçi olmak için firmaların Vietnam’a taşınabileceğini de ifade eden Cuong Le Phu, “Ülkemizde tekstil ve konfeksiyon hammaddelerinin işlenmesi ile ilgili özel teşviklerimiz var. Bunun dışında, deri ve elektronik ürünlere de teşvik veriliyor. Çin’e göre maliyetlerimiz daha düşük. Firmaların ticari yatırım güvenliği, garanti altında. Gelen yatırımcılarla, yerel yatırımcılara aynı muamele söz konusu; ayrım yok. 10 yıl önce, yabancı ve yerli yatırımcılar arasındaki bütün farklılıkları ortadan kaldırdık.” diye konuştu.

CUONG LE PHU: “YABANCI KURULUŞLAR, TÜRKİYE’Yİ OLUMSUZ GÖSTERDİĞİ İÇİN TİCARETİMİZ GELİŞEMİYOR”

Yabancı yayın kanallarının, Türkiye’ye yönelik olumsuz haberleri nedeniyle Vietnamlı firmalarda, Türk firmalarına karşı güven probleminin oluştuğunu da aktaran Müsteşar Cuong Le Phu, bu sebeple iki ülke arasındaki ticaretin geride kaldığını, ticari bilgilerin paylaşılıp, ikili güvenin geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

CUONG LE PHU: “TİCARETİMİZİ, ELBİRLİĞİYLE GELİŞTİREBİLİRİZ”

Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Cuong Le Phu, ticareti geliştirmek amacıyla Denizli’ye geldiğini, Denizli Ticaret Odası heyetini Vietnam’da ağırlayıp, firmalarla görüşmeler yaptırabileceklerini de sözlerine ekledi.

DTO MECLİS BAŞKANI SARIKAYA: “İKİLİ İLİŞKİLERİ, ARTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ”

Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Sarıkaya, Cuong Le Phu’yu Denizli’de misafir etmekten duydukları memnuniyeti ve DTO olarak bu tür görüşmeleri artırarak, ilişkileri geliştirmek istediklerini dile getirdi. Meclis Başkanı Sarıkaya, “Denizli Ticaret Odamız, 1926 yılında kurulmuş. 18.000 üyemiz vardır. 30 ana meslek grubunda 182 kişilik Meslek Komitesi, 76 kişiden oluşan Meclisimiz, 11 kişilik Yönetim Kurulumuz ve 45 çalışanımızla ilimizin en büyük meslek kuruluşuyuz. Kendim, tekstil sektöründe faaliyet gösteriyorum. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri de yakından takip ediyorum. Ülke olarak, Vietnam’dan elektronik cihazlar ile telefon, otomatik bilgi işlem makineleri, sentetik filament iplikleri, sentetik filament ipliklerden dokunmuş mensucat ile pamuk ipliği gibi ürünler ithal etmekteyiz. Türkiye’den Vietnam’a ise, kabuklu meyveler, kahve, çay, baharatlar, meyve, süt ve krema, pamuklu mensucat, ilaçlar, pamuk, sentetik ve suni devamsız lifler, tuz, kükürt ve çimento gibi ürünler ihraç edilmekte.” dedi.

VİETNAMLI YATIRIMCILARI, DENİZLİ’YE DAVET ETTİ

Denizli Ticaret odası olarak, Vietnam Büyükelçiliği’nden ikinci kez bir ismi misafir ettiklerini de dile getiren Sarıkaya, “Daha önce de, 12 Kasım 2013’de Vietnam İstanbul Konsolosu ve Ticaret Müşaviri Sayın Nguyen Tuan Quang’ı ağırlamış, görüşmelerde bulunmuştuk. Denizli’miz, 1 milyon 27 bin 782 kişiye ulaşan nüfusu, dinamik girişimcileri ve ihracata dönük üretim yapısıyla, tüm dünyada tanınan bir şehirdir. Ülkemizin ve bölgemizin önemli ticaret ve lojistik merkezi konumundadır. 3 milyar Dolar’ı aşan ihracatımızla, Türkiye’de iller arasında 8’inci sıradayız. 171 ülkeye, 2.300 çeşit ürün ihraç etmekteyiz. Denizli’mizde, ev tekstili ve konfeksiyon sanayi, mermer/traverten üretimi, metal ve kablo sanayi, gıda sanayi, deri sanayi, cam sanayi ile kâğıt ve ambalaj sanayi gibi önemli sektörlerde üretim vardır. İhracatımızın 60’a yakını, ev tekstili ve konfeksiyon ürünleridir. Ayrıca, mermer-traverten, bakır kablo ve metaller de ihracatımızda önemli bir yer tutmaktadır. İhracatımızın, 50’si Avrupa Birliği ülkelerine, 20’si Amerika Birleşik Devletleri’ne, 30’u da diğer ülkeleredir. 6 tane Organize Sanayi Bölgemiz var. Denizli’de, yabancı sermayeli 147 firma faaliyet göstermektedir. Vietnam’dan da yatırımcıları ilimizde görmek isteriz. Vietnam ile Türkiye arasında 1978 yılından bu yana devam eden ikili ilişkiler, başta ekonomi ve ticaret olmak üzere her alandadır ve gelişmektedir. Dilerim, bugünkü görüşmemiz de bu anlamda yararlı olur. Sizi, şehrimizde ve odamızda görmek bizim için mutluluk kaynağı. Tekrar hoş geldiniz.” diye konuştu.

DTOVİETNAMİLETİCARETKÖPRÜSÜKURACAK
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Tellere takılan güvercin imdadına muhtar yetişti
Tellere takılan güvercin imdadına muhtar yetişti
Tavas Belediyesi Zeybek kültürünü gelecek kuşaklara aktarıyor
Tavas Belediyesi Zeybek kültürünü gelecek kuşaklara aktarıyor
Nurcan Altınok, Çameli festivalinde unutulmaz bir gece yaşattı
Nurcan Altınok, Çameli festivalinde unutulmaz bir gece yaşattı
Çameli’nde 9. kez düzenlenen festivalde minikler minderde mücadele etti
Çameli’nde 9. kez düzenlenen festivalde minikler minderde mücadele etti
Virajı alamayan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Virajı alamayan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Başkan Arslan; "Bir dava, bir lider, bir millet"
Başkan Arslan; "Bir dava, bir lider, bir millet"
Çameli’ye 25 milyonluk spor yatırımı kazandırılıyor
Çameli’ye 25 milyonluk spor yatırımı kazandırılıyor
Denizli’de sarp bölgede çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Denizli’de sarp bölgede çıkan orman yangını kontrol altına alındı
PAMUKKALE BELEDİYESİ 17 TAŞINMAZI KİRAYA VERİYOR
PAMUKKALE BELEDİYESİ 17 TAŞINMAZI KİRAYA VERİYOR
PAMUKKALE’DE ATIKLAR MOBİL ARAÇLA TOPLANIYOR
PAMUKKALE’DE ATIKLAR MOBİL ARAÇLA TOPLANIYOR
Denizli Büyükşehir şehir estetiği için işgallere geçit vermiyor
Denizli Büyükşehir şehir estetiği için işgallere geçit vermiyor
Denizli Büyükşehir’den elektrikli araç sahiplerine büyük kolaylık
Denizli Büyükşehir’den elektrikli araç sahiplerine büyük kolaylık
Cevizin başkenti artık Denizli
Cevizin başkenti artık Denizli
Tavas'ta 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı
Tavas'ta 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı
Mezarlıkta yaşayan adam, mezarcılar tarafından ölü bulundu
Mezarlıkta yaşayan adam, mezarcılar tarafından ölü bulundu
Denizli’de 3 kaçak avcı gece avında fotokapanla yakalandı
Denizli’de 3 kaçak avcı gece avında fotokapanla yakalandı
Cinsel organında Denizli’ye uyuşturucu sokmak isteyen yabancı uyruklu şahıs tutuklandı
Cinsel organında Denizli’ye uyuşturucu sokmak isteyen yabancı uyruklu şahıs tutuklandı
Çameli'nde bir hafta sürecek festival coşkusu başladı
Çameli'nde bir hafta sürecek festival coşkusu başladı
Denizli’nin altın kulaçı Türkiye şampiyonu oldu
Denizli’nin altın kulaçı Türkiye şampiyonu oldu
DTO Başkanı Erdoğan, "Emek yoğun sektörlerimize, ek destekler sağlanmalıdır"
DTO Başkanı Erdoğan, "Emek yoğun sektörlerimize, ek destekler sağlanmalıdır"

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DTO

DTO Başkanı Erdoğan, "Emek yoğun sektörlerimize, ek destekler sağlanmalıdır"

DENİZLİ TEKSTİL TEKNİK MERKEZİ, TÜRKİYE’YE HİTAP EDİYOR

DTO Başkanı Erdoğan: “Gece gündüz demeden halkın haber alma hakkı için emek harcayan emekçilerimizi kutluyorum"

DTO’dan Denizli’deki sektörleri dönüştürüp geliştirmeye yönelik üç yeni proje

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle