MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Estetikte ip askı yöntemi gençleştiriyor

Ana SayfaDenizli GündemEstetikte ip askı yöntemi gençleştiriyor
Estetikte ip askı yöntemi gençleştiriyor

Ameliyatsız yüz germe yöntemi olarak bilinen ip askılama hakkında açıklamalarda bulunan Op. Dr. Sinan Kaya, “İp askılama yöntemi seçilmiş olgularda çok güzel sonuçlar meydana getirebiliyor” dedi.

28 March, 2023, Tuesday 13:51 589
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Ameliyatsız yüz germe yöntemi olarak bilinen ip askılama hakkında açıklamalarda bulunan Op. Dr. Sinan Kaya, “İp askılama yöntemi seçilmiş olgularda çok güzel sonuçlar meydana getirebiliyor” dedi.

Özel Denizli Tekden Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Sinan Kaya, Ameliyatsız yüz germe yöntemi olarak bilinen ip askılama tedavisi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Tedavinin özellikle son yıllarda yüzdeki yaşlanma sonucu oluşan kırışıklık ve sarkmalara karşı kullanıldığını ifade eden Op. Dr. Sinan Kaya, “Yaratılış gereği belli bir döneme kadar gençleşmeyle giden vücut belli bir dönemden sonrasın da yaşlanma süreci kaçınılmazdır. Zamanla vücuttaki DNA’ların tamir yapma yeteneği azalmaktadır. Hücrenin kendini yenileme, eksilen, kaybolan, şekli bozulan veya fonksiyonları azalan hücrelerin yerine yenisini koyma kapasitesinde azalma meydana gelmektedir. Yaş devam ettikçe artık iyi fonksiyon yapamayan hücrelerin vücutta birikmesine neden olmaktadır. En önemlilerinden biri de kök hücrenin enerjisi azalmaktadır. Yaşlanmayı tamamen durduramayız ama günümüzde geciktirme adına bazı işlemler yapılmaktadır. Yaşlanma belirtileri yüz bölgesinde oluşan kırışıklıklarla kendini belli eder. Diğerleri ise lekelenme, sarkmalar, hacim kayıplarıdır. Yaşlanmayı geciktirme adına yapılan tüm estetik müdahaleler, işlem yapmak için değil, kişiye yakışacak olan, uyum sağlayan, bilimsel temele dayanan müdahaleler olmalıdır. Bu kişi açısından da hekim açısından da her zaman avantajlıdır” dedi.

“Hastaların bunu tercih etmesinin nedenleri de iyileşme sürecinin ve hastanede yatış süresinin daha kısa olmasıdır”
İp askılama yönteminin son zamanlarda vücudun birçok noktasında kullanıldığını belirten Dr. Kaya, “Özellikle yüzde oluşan sarkmaları önlemek amacıyla yapılan sık operasyonlar arasındadır. İp askılama yönteminden kısaca bahsedecek olursak, kullanılan malzeme cerrahi operasyonlarda kullandığımız iplik, silikonla karıştırılarak özel üretilmiştir. Bunlara özel şekiller verilmiş. İp bir vektörden diğer vektöre geçerken ters balık kancası gibi kılçık çeklinde çentikli üretilmiştir. O ipleri derinin altına geçirdiğimiz zaman deriyi yukarı doğru tutmaktadır. Mekanizması bu şekildedir. İp askılama yöntemi kaş bölgesinde, badem göz estetiğinde, orta yüz ve alt yüzü askılamada ve boyun germe işlemi için yine ip askılama yöntemi kullanılmaktadır. İp askılama yönteminin en güzel taraflarından biri de cerrahi bir işlem olmaması, son zamanlarda meme, popo dikleştirme gibi uygulamalarla da kullanılmaktadır. Hastaların bunu tercih etmesinin nedenleri de iyileşme sürecinin ve hastanede yatış süresinin daha kısa olmasıdır” ifadelerini kullandı.

“İp askılama yöntemi çok güzel sonuçlar ortaya çıkarabiliyor”
Kullanılan ipin özelliklerinden de bahseden Op. Dr. Sinan Kaya, “ İp dokuya uyumlu olmalı, 3- 6ay arasında sarkmayı kaldırabilir olmalıdır. İpte bu özellikler olduktan sonra herhangi bir komplikasyon olup-olmaması hekime tecrübesiyle azalmaktadır. İp askılama yönteminde ipler cildin altında uygun katmalardan geçirildikten sonra çıkış noktasının tersine doğru sabitleme yapılan yönde cildin gerdirilmesi sağlamaktadır. İşlem sonrası ipler cilt altında gizli bölgelerde kalmaktadır ve görünür hale gelmemektedir. İplerin kullanıldığı özel iğneler var. O iğneleri kullanırken herhangi bir kanamanın olmaması gerekmektedir. İp askılama yönteminin avantajlarından biri yatış süresi kısa olurken diğeri de ip askılama yönteminden sonra vücut uyarıldığı için kolajen üretiminin artmasıdır. İp askılama yöntemi en az iki yıl etkisini sürdürmektedir. İp askılama yöntemi uygun kişide uygun tedavi ile çok güzel sonuçlar meydana getirebiliyor” diye konuştu.
(AÖ-MB-Y)

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

DTO, Denizlili kadın girişimcileri buluşturdu
Denizli’de yağışların gecikmesi nedeniyle dua ve hayır yapıldı
Güzelleştirmeden sağlığa büyük hizmet
Uyanık sürücü yaptığı düzenekle plakasını gizledi
DTO üyelerine Macaristan'daki yeni pazar imkanları tanıtıldı
Denizli Kitap Fuarı bu yıl da dopdolu Onur konuğu Tuna Kiremitçi olacak 200 yayınevi, yüzlerce yazar
Denizli İdman Yurdu’nun 8 oyuncusuna bahis cezası
Denizli Büyükşehir’den hayat kurtaracak örnek proje Denizli’de ücretsiz HPV aşısı dönemi başlıyor
Başkan Tefenlili’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Denizli havacılık ve savunma sanayisinde tedarikçi olma yolunda ilerliyor
Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı
Acil Durum Hastanesine taşınma planlamaları yerinde değerlendirildi
Denizli İdman Yurdu’nda maça çıkabilecek oyuncu sayısı 13’e düştü
Denizli OSB’de 5S ve Güvenli Davranış eğitimi düzenlendi
Babadağ duvar resimleriyle güzelleşiyor
MERKEZEFENDİ’DE GRAFİKSEL ÇİZİM KURSU BAŞVURULARI BAŞLADI
Öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi
Denizlili ev tekstili üreticileri Los Angeles’ta yeni ticaret köprüleri kuruyor
Merkezefendi ve Honaz belediyeleri 'Kardeş Şehir' protokolü imzaladı
Başkan Kumral, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını Babadağlılara iletti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

DTO, Denizlili kadın girişimcileri buluşturdu

Denizli’de yağışların gecikmesi nedeniyle dua ve hayır yapıldı

Güzelleştirmeden sağlığa büyük hizmet

Uyanık sürücü yaptığı düzenekle plakasını gizledi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle