MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Galatasaray'da Muslera'nın performansı düşüşte

Ana SayfaSporGalatasaray'da Muslera'nın performansı düşüşte
Galatasaray'da Muslera'nın performansı düşüşte

Sarı-kırmızılı futbol takımının son dönemde yaşadığı savunma problemleri, kaleci Muslera'nın da performansını olumsuz etkiledi.

11 December, 2017, Monday 13:15 4581
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

İSTANBUL (AA) - MEHMET FATİH DUMAN - Galatasaray Futbol Takımı'nın önemli isimlerinden kaleci Fernando Muslera, son dönemde beklentilerin altında kalan performansıyla dikkati çekiyor.

Sarı-kırmızılı kulüpte 7'nci sezonunu geçiren ve taraftarların en fazla güvendiği isimlerin de başında gelen Uruguaylı file bekçisi, bu sezon kalesini gole kapatmakta zorlandı.

Süper Lig'de Beşiktaş ve Teleset Mobilya Akhisarspor ile yapılan son iki maçta yenilen bazı gollerde hatası olduğu yönünde eleştirilerin hedefi olan Muslera'nın performansı, Galatasaray takımının performansına etki eden önemli noktalardan biri olarak görülüyor.

Son 4 maçta 10 gol yedi

Galatasaray takımının birinci kalecisi konumundaki Fernado Muslera, oynanan son 4 lig maçında 10 golü engelleyemedi.

Takımının bu sezon ligde oynadığı 15 maçta da 90 dakika sahada kalan tecrübeli eldiven, özellikle son maçlardaki performansıyla beklentileri karşılayamadı.

Sarı-kırmızılı ekip, son 4 lig maçında ilk olarak Medipol Başakşehir'e 5-1 yenilerek tarihi bir yenilgi yaşarken, ardından Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 mağlup etmesinin ardından, Beşiktaş derbisinde 3-0 mağlubiyeti önleyemedi. Son olarak ilk yarısını 2-0 geride tamamladığı Teleset Mobilya Akhisarspor maçını 4-2 kazanmayı başararak önemli bir geri dönüşe imza attı.

Galatasaray bu 4 müsabakada rakiplerinin 10 kez filelerini havalandırmasına engel olamayarak, maç başına 2,5 gol yeme ortalamasıyla kötü bir istatistik yakaladı.

Öte yandan, Medipol Başakşehir müsabakasında yenilen 5 gol, Fernando Muslera'nın Süper Lig kayerindeki en kötü istatistiği oldu.

En fazla forma giyen yabancı oyuncu

Fernando Muslera, lig tarihinde Galatasaray'ın en fazla forma giyen yabancı oyuncusu rekorunu elinde bulunduruyor.

Geride kalan sezon, 188 karşılaşma ile Zoran Simovic'e ait olan rekoru kıran Muslera, toplam 215 müsabakaya ulaşarak kırılması oldukça güç bir istatistik yakalayıp, rekoru geliştirmeyi de sürdürüyor.

Kalesini gole kapatma rekoru elinde

Galatasaray tarihinin, bir lig sezonunda kalesini gole kapatma rekorunun sahibi de Fernando Muslera.

Sarı-kırmızılı kulüpteki ilk yılı olan 2011-2012 sezonunun normal periyodunda çıktığı 32 maçın 16 sında gol yememe başarısı gösteren Muslera, 1998-1999 ile 1999-2000 sezonlarında Claudio Taffarel'in, 2004-2005 sezonda ise Ali Faryd Mondragon'un 15 maçla elinde bulundurduğu kalesini gole kapatma rekorunu kırmayı başardı.

Normal sezonda 90 dakika sahada kaldığı 32 maçın 16'sında gol yemeyen Urguaylı kaleci, o sezon ilk ve son kez uygulanan Süper Final etabındaki 6 maçın 3'ünde de kalesini gole kapatarak rekorunu 19 müsabakaya çıkardı.

En iyi performans ilk sezonunda

Galatasaray kariyerinde bir çok önemli başarı yaşayan Muslera, ligdeki en iyi performansını, ilk sezonunda ortaya koydu.

Sarı-kırmızılı formayı ilk kez giydiği 2011-2012 sezonunda Süper Final etabıyla birlikte 39 lig maçına çıkan Muslera, kalesinde sadece 29 gol görerek, maç başına 0,74 gol yeme ortalamasıyla mücadele etti.

En kötü performansını 33 maçta 46 gol yiyerek 1,39 ortalama yakaladığı 2015-2016 sezonunda elde eden tecrübeli eldivenin, bu sezon 15 maçta yediği 19 golle 1,26 ortalaması ise ikinci durumda yer alıyor.

Muslera'nın Galatasaray kariyerinde sezonlara göre lig performansları şöyle oldu:

SezonMaç Yediği GolMaç başı ortalama2017-2018 1519 1,262016-2017 34 40 1,17 2015-2016 33 46 1,39 2014-2015 32 34 1,06 2013-2014 29 25 0,86 2012-2013 3333 1 2011-2012 39290,74
Galatasaray'daMuslera'nınperformansıdüşüşte
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli Büyükşehir’in LGS ve YKS test kitabı destek müracaatları başladı Denizli Büyükşehir ile eğitimde fırsat eşitliği
DTO, Kızılay Haftasında kan bağışının önemine dikkat çekti
Denizli Büyükşehir’den Japonya ile afet yönetimi iş birliği Denizli ile Japonya arasında afet yönetimi köprüsü kuruldu
Büyükşehir’den 10 Kasım’a özel anma programı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Ata’ya saygı dolu etkinlikler
DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu
Honaz’ın meşhur cennet hurmasının cips olarak sofralara yolculuğu başladı
Üretimden kopamayan Başkan Pütün; "10 yıl sonra tarım üretimi yapacak kimse kalmayacak"
Siber devriyelere takılan 353 şüpheli yakalandı
Denizli’de 251 bin hayvan şap hastalığına karşı aşılandı
DSO KASIM MECLİSİ: NİTELİKLİ İŞGÜCÜ İÇİN ORTAK AKIL ÇAĞRISI
MAKSİAD’tan Denizli Model Fabrika’ya Ziyaret
Buldan deve güreşlerine şap engeli
Ecogreen Enerji, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı
PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN VERGİ DUYURUSU: SON GÜN 1 ARALIK!
Denizli Büyükşehir’den koyun-koç desteği Bereketli Sürüler Projesi ile kırsalda üretime destek
Doğa harikası Saklıgöl eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor
Çameli Belediyesi, Sarıkavak Mahallesine sosyal tesis ve muhtarlık binası kazandırdı
Yüzyılın projesinde Buldan’a 24 konut inşa edilecek
Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, Başkan Arslan’ı iadeyi ziyarette bulundu
Denizli'de akıl almaz kaza: Sinyali koluyla verince motosikletliyi yere düşürdü

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SPOR

Merkezefendi'de off-road heyecanı yaşandı

Lykos Yarı Maratonu sporcuları Pamukkale'de buluşturdu

Genç milli boksör Avrupa üçüncüsü oldu

Yılmaz Vural amatör spor kulüplerine destek için Merkezefendi’de

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle