MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

“İHRACATÇIMIZIN FİNANSMANA ERİŞİMİ KOLAYLAŞIYOR”

Ana SayfaDenizli Gündem“İHRACATÇIMIZIN FİNANSMANA ERİŞİMİ KOLAYLAŞIYOR”
“İHRACATÇIMIZIN FİNANSMANA ERİŞİMİ KOLAYLAŞIYOR”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, ihracatçılara yatırım ve üretim teşvikine ilişkin, ‘Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildiğini söyledi. Şahin Tin; “İhracatçımızın teminat sorununu çözüyor, finansmana erişimini kolaylaştırıyoruz. Türkiye ihracat ile yükselişini sürdürecek” dedi.

21 October, 2021, Thursday 14:08 3319
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şahin Tin, ilk imza sahibi olduğu ‘Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin komisyondaki görüşmelerin ardından yapılan oylama neticesinde kabul edildiğini söyledi.  

 

İHRACAT EKONOMİYE DOĞRUDAN KATKI SAĞLIYOR 

 

İlk imza sahibi olarak teklif üzerinde söz alan ve tasarının ayrıntılarını komisyon üyeleri ile paylaşan Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye ekonomisi 2021 yılının ilk çeyreğinde 7,2 oranında, ikinci çeyrekte ise 21,7 oranında rekor bir büyüme kaydetmiştir. Mal ve hizmet ihracatımızın büyüme oranına katkısı 10,8 yüzde puan olarak kaydedilmiştir. İhracat ekonomik büyümeye doğrudan katkı sağlamakta ve pozitif etki oluşturmaktadır. İhracatın ekonomik büyüme üzerindeki pozitif etkisinin artırılması ve sürdürülebilir kılınması için tabana yayılması elzemdir” dedi. 

 

İHRACATÇININ FİNANSMANA ERİŞİMİ KOLAYLAŞIYOR 

 

İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi’nin kurulduğunu ve bu şirketin sadece ihracatçıların erişimine açık olan, ihracatçıların finansmana erişiminde teminat sorununu ortadan kaldırmayı amaçlayan bir fon kuruluşu olduğunu dile getiren Milletvekili Şahin Tin; “İhracatın tabana yayılması misyonunda atılacak en önemli adım da firmaların ihracat kapasitesinin ve uluslararası pazardaki rekabet gücünün arttırılmasıdır. Buna yönelik en önemli enstrümanlardan birisi ihracatçı firmaların finansmana erişiminin kolaylaştırılmasıdır. Öte yandan, münhasıran ihracatçılara sadece ihracat kredilerinde kefalet kurumu olarak hizmet edecek İhracatı Geliştirme Anonim Şirketine bazı vergi muafiyetleri tanınmak suretiyle Şirketin daha etkin ve güçlü bir sermaye yapısıyla hizmet vermesi amaçlanmaktadır.” dedi. 

 

İHRACATÇININ TEMİNAT SORUNU ÇÖZÜLÜYOR 

 

Milletvekili Şahin Tin, kurulan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi ile yeni yatırımların hayata geçmesi için KOBİ’lerin ihracatçı şirketlerin teminatsız kefalet yöntemiyle krediye direkt ulaşabileceğini ve bu sistemin Türkiye’nin ihracat hedefinin çok önemli bir itici güç olacağını belirtti. Milletvekili Şahin Tin, “İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi aracılığıyla teminat yetersizliği nedeniyle çeşitli kredi ve destek imkânlarından yeterince yararlanamayan ihracatçılarımız, KOBİ’lerimiz krediye erişimlerini kefalet suretiyle sağlamış olacak. Bu vesileyle ihracatçılarımız kredi almak için fabrikasını, arsasını, bankaya ipotek vermek zorunda kalmayacak, teminat sorunu çözülmüş olacaktır. İhracata yönelik büyüme modeli hedefi doğrultusunda ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler ile uğraşan firmalara yönelik ihtisaslaşmış bir “İhracat Kredi Garanti Fonu”, küçük ölçekli firmaların da ihracat kredisi bağlamında finansmana erişimlerinin kolaylaştırılmasını ve ihracatın tabana yayılmasını sağlayarak ihracat hacminin sürdürülebilir şekilde arttırılmasına büyük katkı verecektir” dedi. 

 

GENEL KURULA SEVK EDİLDİ 

 

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyelerinin tasarı ile ilgili konuşmalarının, değerlendirme ve katkılarının da ardından yapılan oylama neticesinde ‘Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Komisyonda kabul edilerek Meclis Genel Kurulu’na sevk edildi. 

“İHRACATÇIMIZINFİNANSMANAERİŞİMİKOLAYLAŞIYOR”
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

DTO, Denizlili kadın girişimcileri buluşturdu
Denizli’de yağışların gecikmesi nedeniyle dua ve hayır yapıldı
Güzelleştirmeden sağlığa büyük hizmet
Uyanık sürücü yaptığı düzenekle plakasını gizledi
DTO üyelerine Macaristan'daki yeni pazar imkanları tanıtıldı
Denizli Kitap Fuarı bu yıl da dopdolu Onur konuğu Tuna Kiremitçi olacak 200 yayınevi, yüzlerce yazar
Denizli İdman Yurdu’nun 8 oyuncusuna bahis cezası
Denizli Büyükşehir’den hayat kurtaracak örnek proje Denizli’de ücretsiz HPV aşısı dönemi başlıyor
Başkan Tefenlili’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Denizli havacılık ve savunma sanayisinde tedarikçi olma yolunda ilerliyor
Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı
Acil Durum Hastanesine taşınma planlamaları yerinde değerlendirildi
Denizli İdman Yurdu’nda maça çıkabilecek oyuncu sayısı 13’e düştü
Denizli OSB’de 5S ve Güvenli Davranış eğitimi düzenlendi
Babadağ duvar resimleriyle güzelleşiyor
MERKEZEFENDİ’DE GRAFİKSEL ÇİZİM KURSU BAŞVURULARI BAŞLADI
Öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi
Denizlili ev tekstili üreticileri Los Angeles’ta yeni ticaret köprüleri kuruyor
Merkezefendi ve Honaz belediyeleri 'Kardeş Şehir' protokolü imzaladı
Başkan Kumral, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını Babadağlılara iletti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

DTO, Denizlili kadın girişimcileri buluşturdu

Denizli’de yağışların gecikmesi nedeniyle dua ve hayır yapıldı

Güzelleştirmeden sağlığa büyük hizmet

Uyanık sürücü yaptığı düzenekle plakasını gizledi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle